ihan mamina - Banneri

Miten opettaa lapsi nukkumaan omassa huoneessa?

Meillä se vaati 5 kamalaa yötä ja kaksi helpompaa. Nyt uskallan sanoa, että meidän taapero osaa nukkua omassa sängyssä koko yön. Meidän lähtötilanteesta voit lukea tästä linkistä: ”Taaperon opettaminen omaan sänkyyn, mistä aloitettiin? 

Projektin onnistumisen kannalta tärkeimmät asiat oli sopivan unilelun löytäminen, pitkäjänteisyys ja se, että todistin lapselle olevani läsnä myös yöllä. Menin lapsen luokse heti hänen itkiessä, joten hän tiesi olevansa turvassa vaikka ei näkisi minua koko ajan.

Ensimmäisinä öinä nukutimme taaperon tuttuun tapaan sylissä ja kannoimme sänkyyn nukkumaan tutin ja itkuhälyttimen kera. Taapero heräsi 4-6 kertaa yössä ja usein aamuyöstä hän ei antanut mun poistua viereltään, vaan nukuin lastenhuoneen lattialla peittoon kääriytyneenä. En kuitenkaan halunnut antaa periksi ja ottaa taaperoa meidän sänkyyn, se olisi vain pitkittänyt opettelua. 

Sopivan unilelun löydyttyä aloimme laittaa taaperoa nukkumaan niin, että hän ei enää saisi äidin kättä puristeltavaksi tai ihokontaktia. Menin taaperon viereen hänen sänkyyn, mutta ojensin hänelle pelkästään unilelua uudelleen ja uudelleen. Kesti 45min kovaa itkua ja protestointia, kunnes taapero nukahti. Tästä seurasi se, että hän heräsi illalla kaksi kertaa vaatimaan tuttia, mutta muuten nukkui aamuun asti.

Toistin saman nukutus-menetelmän seuraavina öinä ja taapero nukahti 15 minuutissa, heräsi jälleen illalla kahdesti, mutta nukkui puolilta öin aamuun saakka. Hän on nyt tottunut siihen, ettei tarvitse yöllä kontaktia äitiin vaan kelpuuttaa norsu-unilelun rauhoittajaksi. Iltaisin taaperon herätessä ja vaatiessa tuttia käyn vain antamassa sen hänelle, mutta en jää rauhoittelemaan tai tassuttelemaan. Annan hänen hakea hyvän asennon itse ja nukahtaa norsu kainalossa.

Meillä on nukuttu nyt pari erittäin hyvää yötä, enkä voisi olla ylpeämpi tuosta 1-vuotiaasta. Aamuisin huoneessa odottaa iloinen poika ja äiti ja isi saa myös viettää iltaisin laatuaikaa yhdessä. Tämän vuoksi kannatti valvoa viisi pitkää yötä ja juosta lastenhuoneen ja oman makuuhuoneen väliä.

 

Kommentit (4)

Kiinnostaisi tietää annatteko norsun päivällä mukaan leikkeihin vai onko se nimenomaan pelkästään unikaverina? 🙂 Sama olisi meillä pikkuhiljaa edessä.

Heippa! Norsu on mukana päiväunilla, mutta lapsi ei leiki sillä muuten vaikka ei ole mitenkään kielletty 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X