ihan mamina - Banneri

Raskausviikko 12 – oudot hajut ja kovat vatsakivut

Viime raskausviikot ovat sujuneet pääosin hyvin. Muuttoa on tehty niin innolla, että kaikki päivät ovat kuluneet uutta kotia siivotessa ja sisustaessa. Ihanaa kun kellon ympäri kestänyt pahoinvointi on jo jäänyt taakse.

Tällä viikolla huomasin yhtäkkiä, että miehen tyyny haisee ihan kamalalle. Kysyin häneltä, että onko hän ostanut uuden shampoon tai hiustuotteen, sillä haju oli mielestäni ihan karmiva ja aiheutti minulle pahoinvointia. Missään muualla en kyseistä hajua haistanut. Mies meni haistelemaan omaa tyynyään, eikä itse huomannut mitään.

Mun oli pakko pyytää kylässä ollutta ystävää haistamaan myös tyynyä – hänkään ei haistanut mun kuvailemaa hajua. Päättelin siis, että tämä on taas yksi hulluista raskausoireista. Esikoisen odotusaikana voin pahoin jauhelihan hajusta, nyt näköjään mieheni tyynystä. Onneksi mies suhtautuu hyvin huumorilla tähän raskauteen ja sen tuomiin erikoisuuksiin.

Lue lisää: Raskausviikko 9 – mitä ihmettä tää lima on?

Toinen uusi raskausoire on syömiseen liittyvä vatsakipu. Aina ruokailun jälkeen vatsa tulee kipeäksi, tuntuu kuin vanne puristaisi lujaa vatsasta. Ei ole väliä mitä syön tai kuinka paljon, kipu tulee aina ja kestää jopa 2 tuntia. Kipuun liittyy välillä pakottava tarve juosta vessaan asioille niin pian, kun jaloista pääsee.

Mun mieliala on tällä hetkellä paljon parempi kun mitä tämän rankan kevään ja kesän aikana on ollut. Iso hyvinvointitekijä on varmasti ollut tämä uusi tilavampi asunto, mihin muutettiin. Mielialaa latistanut turvotus on myös jo hieman helpottanut ja vaatteet menee jälleen mukavammin päälle, vaikka masu onkin jo pullistunut. Olen aina rakastanut raskausmasuja, mutta alkuraskaudesta olen aina näyttänyt vain 10kg lihavammalle enkä raskaana olevalle.

Maanantaina pääsette kuulemaan niskapoimu-ultran kuulumisia ja tuloksia! Toivottavasti saadaan hyviä uutisia ja ihania kuvia masuvauvasta.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä