ihan mamina - Banneri

Aloitin tämän vuoden tammikuussa sairaanhoitaja opinnot ammattikorkeakoulussa intoa täynnä. Vauva oli silloin puolen vuoden ikäinen ja opiskelin monimuotona, eli mahdollisimman paljon kotoa käsin, jotta vauvaa ei tarvinnut viedä hoitoon. Pakollisilla luennoilla minulla oli vauva kantoliinassa tai hommasin hänelle lapsenvahdin kotiin. Ruokatauolla kävin kotona imettämässä. Kotona istuin vauvan päiväuni-ajat ja illat koneella kirjoittamassa esseitä, tai luin tentteihin.

Lue lisää: Opiskelu vauvavuonna, ”olet hullu!”

Huhtikuun tullessa meidän vasta 9 kuukauden ikäinen vauva alkoi kouristella yhtäkkiä sylissäni. Siitä seurasi useita öitä sairaalassa, paljon tutkimuksia, useita kouristuksia. Voin sanoa, että omat opinnot eivät olleet siinä hetkessä tärkein asia mielessä. Samoihin aikoihin alkoi Suomessa koronan mukanaan tuomat rajoitustoimet ja koulut suljettiin. Monet etäluennot ja tentit jäivät väliin, sillä olin vauvani kanssa sairaalassa, enkä stressin vuoksi pystynyt keskittymään mihinkään.

Kesän tullessa saimme ihania uutisia, meille tulisi toinen vauva! Koko kesä meni alkuraskauden pahoinvoinnin, muuttohommien ja uuteen elämään totuttelun merkeissä. Yhtäkkiä huomasin, että on elokuu ja koulun alku lähestyi taas. Huhuu, onko kukaan nähnyt mun kadonnutta motivaatiota?

Vinkkejä opiskeluun kotiäitinä

  • Älä stressaa liikaa, jos joku kurssi menee ohi niin se menee. Ota rohkeasti opettajaan yhteys ja kysy korvaavaa tehtävää, tai milloin uusi kurssi samalla sisällöllä alkaisi.
  • Pyydä apua ja ota sitä vastaan! Tervetuloa lapsenvahdiksi kaikki kummin kaimasta lähtien, täällä teitä tarvitaan.
  • Voit saada kotihoidontukea ja opintotukea samaan aikaan.
  • Anna itsellesi aikaa, sinun ei tarvitse valmistua samaan aikaan luokkakavereiden kanssa tai saada huippuarvosanoja. Sinulla on kotona tärkeämpiä asioita, olla äiti.
  • Nauti! Pidä hauskaa! Opiskelu on oikeasti kivaa, jos ala on mielenkiintoinen.

 

Olen päättänyt hankkia itselleni AMK tutkinnon siitä huolimatta, että saamme toisen lapsen kesken opintojen. Äitiysloman alkaessa esikoinen aloittaa päiväkodin ja toivon pystyväni suorittamaan muutamia etäkursseja äitiyslomani aikana. (Siis jos vauva on yhtä hyvä nukkumaan, kun esikoinen.) En kuitenkaan aio stressata äitiyslomalla, opintoja voi tarvittaessa laittaa tauolle jopa pariksi vuodeksi. Olen sellainen ”kaikki mulle heti tyyppi” ja joskus se auttaa monessa asiassa eteenpäin.

Huomenna palaan kampukselle ”korona-karanteenin” jäljiltä ja olen ihan todella innoissani. Muutamia kursseja on jäänyt jälkeen ja ne täytyy uusia, enkä vielä tiedä koska pääsen tekemään ensimmäisen harjoittelun. AMK opinnoissa on kuitenkin hyvät puolet, ne joustaa. Opettajat on todella ymmärtäväisiä monessa asioissa ja tehtäviä saa hyvän syyn varjolla palauttaa myöhässä. Työharjoittelut ehtii hoitamaan sitten kesälomalla, jos ei muuta keksi. Ei siis stressiä, valmistun sitten joskus!

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

 

Kommentit (2)

” Työharjoittelut ehtii hoitamaan sitten kesälomalla, jos ei muuta keksi. ”

Kaikki paikat ei kyllä ota kesäksi harjoittelijoita, sillä resurssit eivät kesälomien ja kesäsijaisten perehdytysten vuoksi riitä. Ainakin jos mielii päästä yliopistosairaaloiden erikoissairaanhoitoon harjoitteluun, niin saa suosiolla tapella niistä syys- ja kevätkausien paikoista muiden kanssa. Kokemusta on, niin opiskelijana kuin ohjaajanakin.

Mulla on se hyvä puoli, että työkokemuksen ja pohjakoulutuksen vuoksi olen ihan kelvollinen toimimaan myös sijaisena harjoittelun aikana. Vaativammat harjoittelut toki suoritan samaan aikaan muiden kanssa, mutta sinne on vielä onneksi aikaa. Kaikki järjestyy kyllä 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X