ihan mamina - Banneri

Esikoisen raskaudesta pahimmat hajut olivat tupakka, lihan paistokäry ja miehinen hiki. Muistan ikuisesti, miten kaikki kolme hajua yhdistyivät usein meidän ollessa Thaimaassa kolme viikkoa raskauden toisen kolmanneksen aikoihin. Siellä helteessä ei voinut välttyä tuoksuilta. Nyt tuntuu vahvasti, että tässä raskaudessa etovat ja pahoinvointia aiheuttavat hajut ovat paljon pahempia, ja niitä on enemmän.

Miehen tyyny

Yhtenä päivänä huomasin, että miehen tyyny haisee aivan kamalalle. Vahvan ammoniakin ja kissan pissa yhdistettynä untuvatyynyyn, meinasi tulla oksennus. Meillä ei ole kissaa, eikä miehen päästä erity ammoniakkia. Yllättäen kukaan muu ei haistanut miehen tyynyssä mitään vikaa, kun tyyny kiersi kädestä käteen haisteltavana meidän olohuoneessa.

Keittiön lavuaari

Tänään astioita laittaessa huomasin keittiön lavuaarin haisevan todella pahalle. Ihan kun sinne olisi unohtunut jotain kauan sitten mädäntynyttä ja homehtunutta. Haju oli samanlainen, kun suihkun lattiakaivoa puhdistaessa märistä hiuksista ja töhnästä. Täytyi melkein keskeyttää astioiden laitto kurkkuun nousevan oksennuksen vuoksi. Taaskaan kukaan muu ei haistanut ongelmaa.

Taaperon suu

Taapero tekee parasta aikaa poskihampaita ja mun mielestä hänen kuola haisee todella pahalle hyvästä hampaidenpesusta ja ksylitolipastillista huolimatta. Johtuuko tämä hampaiden tulosta vai mun yliherkästä raskaushajuaistita?

Hiki

Prismassa edessä kävelevä henkilö, jonka kainaloista leijailee hien haju on takuuvarma pahoinvoinnin laukaisija. Olen ammatiltani lähihoitaja, joten yleensä hiki tai mikään mukaan kehon erite ei tee pahaa – kaikkea on tullut haistettua. Onneksi olen nyt hoitovapaalla, ei tulisi työnteosta mitään.

Kauppojen Tequilan hajuiset käsidesit

Kiitos vallitsevan pandemian jokainen kauppa on täynnä käsidesejä (mikä on siis erittäin hyvä). En kuitenkaan voi käyttää niitä, vaan kannan aina omaa mukana, sillä käsidesien Tequilan haju saa mut voimaan todella pahoin ja laukaisee päänsäryn. Käsidesit haisi jo ennen raskautta Tequilalle, mutta silloin se lähinnä nauratti. Ei naurata enää.

Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X