ihan mamina - Banneri

Nyt eletään myrskyistä aikaa, pienikin vastoinkäyminen voi pilata koko päivän tai saada aikaan hysteerisen itkukohtauksen mille ei tule loppua. Nämä tunteet ja mielialat vastaavat pahoja menkkakiukkuja tai PMS oireita kertaa kymmenen. Vaihdoin 4-vuotta sitten ehkäisypillerit hormonittomaan ehkäisyyn, sillä pelkkä juustohöylän tippuminen kädestä kuukautisten aikaan sai mut itkemään vuolaasti. Hormonit ei ole koskaan sopinut mulle.

Lue lisää: Hormonaalinen ehkäisy teki musta hirviön.

Jatkuva selittämätön ärtyneisyys

Olen jatkuvasti kulmakarvat niin kurtussa, etten tiedä tasoittuuko niiden väliin jäävä mökötys-ryppy enää koskaan. Raskaus ei saa mua hehkumaan, vaan näköjään vanhentaa ainakin 10-vuotta. Toivon ettei kukaan ihminen edes vilkaise mua päin, tai ainakaan hengitä mun lähellä. Paitsi en kuitenkaan halua olla yksin. Kukaan ei kuitenkaan uskalla tulla lähelle, jos nainen näyttää saalistaan vaanivalta pedolta savannilla.

Muistan elävästi samanlaisia hormonimyrskyjä esikoisen odotusajalta toiselta kolmannekselta aina synnytykseen asti. On hyvin tyypillistä, että raskaana olevat kohtaavat hormonien vaikutuksen mielialaan jossain vaiheessa raskautta.

Lue lisää: Hemmetin hormonit ja lapsiveden tihkumis epäily (esikoisen odotus)

Yölliset heräilyt

Laitan hormonien piikkiin myös selittämättömät yöheräilyt. Ei pissata, esikoinen nukkuu rauhassa ja talo on hiljainen. Silti herään kuuntelemaan ilmalämpöpumpun hiljaista hurinaa, raivostuttavaa. Juuri kun saan unen tulemaan jälleen esikoisen itkuhälyttimestä kuuluu itkua ja joudun taas nousemaan. Ja silloin tietty myös pissattaa.

Lue myös: Top 5 kamalimmat hajut raskaana, mitä muut eivät haista

Parisuhde koetuksella

Mun kiukkuisuus ja itkuisuus aiheuttaa myös ihan turhia riitoja parisuhteeseen. Kumpikin tietää mistä tämä johtuu, mutta jos hormonipäissään oleva nainen raivoaa viimeinen asia mitä kannattaa sanoa on ”rakas ne on nyt taas vaan noi sun HORMOONIT”. Sama kun heittäisit bensaa palavan talon päälle. Ei hätää mieheni, enää 176 päivää jäljellä!

Lue myös: ”Ihme kakaratkin saa olla isiä” Eikö isäkin saisi kasvaa rauhassa isäksi?

Kommentit (2)

Moikka, täällä rv16 ressailee painonnoususta, onko sulla tullut paljon painoa raskauden ainana ja miten neuvolassa on tähän suhtauduttu? Itellä tullut 5kg ja neuvolassa valittavat nousun olevan liian suuri. Turhauttaa kun kärsin pahoinvoinnista viikolle 14 asti ja pakko ollut syödä mikä vaan menee alas.

Heippa!
Mulla on tullut myös reilu 5kg painoa nyt. Alkuraskaudesta söin mitä pystyin (ja usein), jotta pahoinvointi pysyi poissa. En ole neuvolassa käynyt hetkeen, mutta esikoista odottaessa ei neuvolan hoitaja kommentoinut painoa millään tavalla (vaikka tuli 30kg). Muista, että sinun ei ole pakko käydä vaa`alla neuvolassa jos ahdistaa ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X