ihan mamina - Banneri

Varasin meille ultran muutaman viikon päähän, minkä ainoa tarkoitus on käydä moikkaamassa vauvaa ja röyhkeästi yrittää kurkkia hänen jalkojen väliin. Raskausviikkoja on silloin jo 17+ ja sukupuoli voisi olla selvitettävissä, mikäli bebe tekee yhteistyötä meidän kanssa.

Tänään innostuin kokeilemaan erilaisia ”vanhan kansan” testejä vauvan sukupuolen selvittämiseen jo raskausaikana. Nämä testit vaativat hieman taikauskoa ja tottahan se on, että sukupuoli selviää vasta vauvan synnyttyä.

Vauvan sukupuoli testejä

Sooda testi: Kaada purkin pohjalle ruokasoodaa ja pissaa soodan päälle, (minä tein tämän n. puolet pissaa ja puolet soodaa). Seoksen reagoiminen, eli poreilu tai sihinä tarkoittaa poikaa. Tytön kohdalla seokselle ei tapahdu mitään. Meidän tulos = tyttö

Sormus testi: Ripusta sormus (mieluiten vihki-tai kihlasormus) lankaan tai hiukseen roikkumaan. Laske sormus vatsan päälle ja nosta ilmaan narusta. Sormuksen heiluminen suorassa linjassa meinaa poikaa, pyörivä liike ennustaa tyttöä. Meidän tulos = poika

Raskausvatsan muoto: Uskomuksen mukaan poikamasu kasvaa suoraan eteenpäin ja pyöristyy alhaalta, eikä naisesta takaa päin katsoessa huomaisi tämän olevan raskaana. Tyttövatsa leviää sivuille ja alkaa ylhäältä asti alusta saakka. Meidän tulos = tyttö

Kiinalainen syntymäkalenteri: Kiinalaisessa syntymäkalenterissa katsotaan äidin ikä raskaaksi tulon hetkellä ja kuukausi milloin hedelmöitys (ovulaatio) on tapahtunut. Helpon testin löydät esimerkiksi Kaksplus.fi ja koko kalenterin pääset näkemään Vau.fi. Meidän tulos: tyttö

Hedelmöityksen ajankohta: Sanotaan, että tyttösiittiöt ovat kestävämpiä ja säilyvät pidempää naisen elimistössä. Poikasiittiöt ovat taas nopeampia uimaan perille. Tästä syystä muutama päivä ennen ovulaatiota harrastetusta yhdynnästä syntyy tyttövauva ja ovulaation hetkellä tehdystä poika. Meidän tulos: tyttö

Raskaushimot: Tyttövauva saa äidin himoitsemaan makeaa, poika taas suolaista. Meidän tulos: poika

Nub teoria: Nub teoriassa tarkastellaan rakausviikolla 12-14 tehdyssä ultraäänitutkimuksessa näkyvää genitaalikyhmyä. Jos kyhmy nousee hieman ylöspäin suhteessa selkärankaan vauva on poika, jos kyhmy on vaakatasossa vauva on tyttö. Meidän ultrakuvissa kyhmy jäi piiloon, mutta luulen nähneeni ultran aikana vaakatasoisen kyhmyn..

© Elin Wilson

Ramzi teoria: Tämän teorian mukaan 6-8 raskausviikolla sisäkautta tehtävästä ultrasta voi jo arvata vauvan sukupuolen katsomalla istukan sijaintia. Istukan kiinnittyessä oikealle puolelle vauva on poika, vasemmalla puolella oleva istukka tarkoittaa tyttöä. Meidän tulos: tyttö

Raskausoireet: Tyttövauva aiheuttaa pahoinvointia ja finnejä, poika aiheuttaa selkäkipuja ja kolotuksia. Meidän tulos: tyttö

Vauvan syke: Tyttövauvan syke on yli 140 lyöntiä minuutissa, pojan hieman matalampi. Meidän tulos: poika

Maya-intiaanien uskomus: Jos vauvan syntymävuosi ja äidin ikä ovat molemmat parillisia tai parittomia lukuja lapsi on tyttö. Jos toinen luvuista on pariton ja toinen parillinen vauva on poika. Helmikuussa minä olen 22-vuotta ja on vuosi 2021, vauva on siis poika.

Äidinvaisto: Mun äidinvaisto oikein huutaa tyttöä!

 

Muita vanhan kansan uskomuksia

Kivulias raskaus tietää poikavauvaa. Tämä piti paikkansa esikoisesta, jouduin jäämään kovien selkäkipujen ja jalattomuuden vuoksi sairauslomalle viimeisellä kolmanneksella. Uskomuksen mukaan poika on myös vaikeampi synnyttää, allekirjoitan myös tämän.

Lue lisää: Esikoisen synnytys-tarina

Tyttövauva saa äidin kasvot ja lantion pyöristymään. Poikavauva saa äidin himoitsemaan liharuokia. Linea negran eli hormoniviivan ilmestyminen vatsalle tarkoittaa poikaa.

Meidän kohdalla uskomuksista tyttöä ennusti 7 kohtaa, poikaa taas 4.

 

Onko sulla jotkut näistä uskomuksista pitänyt paikkansa?

 

 Top 5 kamalimmat hajut raskaana, mitä muut eivät haista

 NT-ultra ja aavistuksia vauvan sukupuolesta

 Raskausviikko 15 – raskausajan hormonimyrskyt ovat täällä

Seuraa meitä myös instagramissa: @niina.mantere

Kommentit (2)

Esikoista odottaessa maha levisi sivuille, teki jatkuvasti mieli makeaa, vauvan syke oli yli 140, kärsin rajusta pahoinvoinnista ja oksensin synnytykseen asti.
Kaikki merkit viittasivat siis tyttöön.
Kiinalainen syntymäkalenterikin ennusti meille tyttöä.
Sormustesti oli ainoa minkä mukaan oli tulossa poika.
Ja lopputulos…. poikahan sieltä tuli!

Oho! Onnea pojasta ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X