ihan mamina - Banneri

Tänään meillä oli keittopäivä ja söimme koko perhe siskonmakkarakeittoa ja uunituoreita porkkanasämpylöitä. Olen aina ollut huono noudattamaan ohjeita täydellisesti, oli sitten kyse treeniohjelmasta, koulutyöstä tai reseptistä. Siksi onnistuin vahingossa luomaan sämpyläohjeen mistä tuli niin meheviä ja herkullisia, että vieraatkin kehuivat ja taapero söi innolla.

Pakko muuten vinkata teille siskonmakkarakeiton herkullisuuden salaisuus! Ainekset pitää paistaa pannulla öljyssä ennen keittoon lisäämistä ja mausteeksi riittää pelkkä suola ja pippuri. Paistaminen tuo ihan erilaisen maun keittoihin.

Pehmeät porkkanasämpylät

(2 pellillistä)

  • 5 dl maitoa (tykkään itse käyttää punaista maitoa leipomiseen)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 6-7 dl sämpyläjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1-2dl juustoa raastettuna (ei pakollinen)
  • 1/2 dl voita tai margariinia

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi mikrossa tai kattilassa. Sekoita maitoon hiiva, siirappi ja suola.

Raasta porkkanasta sileää raastetta ja lisää raaste, kaurahiutaleet ja osa jauhoista maidon joukkoon. Puolessa välissä jauhojen lisäämistä kaada sekaan juustoraaste ja voi. Lisää loput jauhot ja sekoita taikina hyvin.

Laita taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan n. 30min. Kohoamisen jälkeen voit tarvittaessa lisätä sämpyläjauhoja, jotta saat sämpylät muotoiltua pellille. Itse jätän sämpylät hieman ”tahmaisiksi” mielummin kuin liian jauhoisiksi.

Anna kohota hetki pellillä liinan alla ja viimeistele voitelemalla kananmunalla. Paista sämpylöitä 225 asteessa kunnes pinta on hieman ruskea, mutta sämpylä sisältä pehmeä (n. 10min).

Alkuperäinen resepti: Valio.fi

 

Lisää reseptejä:

 

Herkullinen kesäkurpitsavuoka mozzarellalla

Maailman helpoin ja nopein lasagne

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X