ihan mamina - Banneri

Meillä oli tänään kauan odotettu rakenneultra! Tästä käynnistä teki vielä ihanamman se, että vauvan isä pääsi myös mukaan. Hän näki vauvan ensimmäistä kertaa ”livenä” ruudulta. Sukupuoli oli meillä jo entuudestaan tiedossa, mutta odotin kovasti vauvan näkemistä. Puolen välin jälkeen sikiö näyttää niin paljon enemmän pehmoiselle pienelle vauvalle.

Tämä mun kohdun vuokrannut yksilö on varsin aktiivinen tapaus. Hän aloitti juuri päivää ennen ultraa kovan riehumisen masussa ja jatkoi vimmattua liikkumista koko rakenneultran ajan. Kätilöä nauratti, kun vauva potki anturia ja häiritsi ultraamista. En muista esikoisen olleen näin villi tapaus, tuntuu ettei vauva ole nukkunut koko päivässä vaan käyttää kaiken aikansa mun alavatsan ja virtsarakon potkimiseen!

Raskauden puoliväli ja kehon muutokset

Keho tuntuu tällä hetkellä hyvälle raudanpuutteen aiheuttamia ongelmia lukuunottamatta. Rinnat on kasvanut älyttömästi, mikä on jo esikoisen odotusajalta tuttu ”vaiva”. Olen käyttänyt mukavia ja joustavia imetysliivejä esikoisen syntymästä asti, nämä Lastentarvikkeesta ostetut liivit ovat vaan niin mukavat! Rinnat on raskausaikana niin herkät, että ilman liivejä olo tuntuu jopa kivuliaalta (paitsi öisin).

Tuleva imetys on pyörinyt kovasti mielessä. Rakastin imetystä esikoisen kohdalla, mutta yhtäkkiä hänen täytettyä 8 kuukautta imetys alkoi tuntumaan epämiellyttävältä. Haluaisin välttyä näiltä tunteilta ja imettää tulevaa vauvaa enemmän kuin vuoden. Negatiiviset tunteet pelottaa, sillä esikoisen imetyksen loppumisesta on vasta alle puoli vuotta.

Rakenneultra kokemukset

Ultrasta jäi todella hyvä fiilis! Kätilö oli selvästi juuri oikeassa ammatissa, hän kertoi meille koko ajan mitä tutki ja että kaikki näytti normaalille. Saimme mukaan myös paljon kuvia pienestä ja aikaa jäi jopa hänen ihailuun. Vauva näytti aivan veljensä kopiolta! Mun mielestä jokainen vauva näyttää jo ultrassa erilaiselle, mutta nämä ultrakuvat muistuttivat paljon esikoisen rakenneultrasta saatuja kuvia.

Raskausviikkoja mulla on tänään 20+6, mutta vauva vastasi neljää päivää isompaa kooltaan. Painoa hänellä oli hyvät 430g. Oletetusta ovulaatiosta laskettuna vauva olisi pienempi, mutta hän on näköjään kirinyt kasvutahtia. En ole yhtään yllättynyt, sillä esikoinen kasvoi myös hurjaa vauhtia kohdussa ja painoi syntyessään tasan laskettuna päivänä hiukan vajaa 4kg. Toivon oman sektiopelon vuoksi, että vauva ei viihtyisi kohdussa kauheasti yli lasketun ajan.

Ajattelin varata meille marraskuulle 3/4D ultran yksityiseltä, sillä kävimmehän siellä myös esikoisesta. Olisi hassua nähdä vauva seuraavan kerran vasta synnärillä, ellei mitään erikoista vaivaa tule. Ultrassa käyminen vahvistaa mun tunnesidettä vauvaan ja on siksi sen arvoista.

Vielä olisi edessä sokerirasitus raskausdiabeteksen varalta ja sitten voin olla varma, että mulla ja vauvalla on asiat hyvin raskauden suhteen.

Baby showerit, Gender reveal, push present – meneekö jo yli?

Vaikeimmat asiat raskaudessa

Meille tulee vauva

PS: Löydät meidät instagramista @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X