ihan mamina - Banneri

Raskausviikot ovat hujahtaneet taas aivan silmissä, onko muka viimeisistä masu-kuulumisista jo kuukausi? Pakko myöntää, että toisen vauvan odotus menee niin paljon nopeammin, kuin esikoisen. Samalla toivoisin kovasti, että olisi jo helmikuu ja pääsisin synnyttämään. 

Masun kuulumiset

Vauva potkii kovasti päivittäin ja olen vihdoin oppinut tunnistamaan miten päin hän on kohdussa (ainakin suurimmaksi osaksi). Vatsa tuntuu pienemmälle kun ensimmäisessä raskaudessa, mutta esikoista odottaessa mulla olikin hurjasti lapsivettä. Vauva haluaa potkia ainoastaan äidille, muiden laskiessa kätensä vatsalle hän lopettaa liikkumisen samantien. Vauvalla 0li tänään myös ensimmäinen hikka minkä huomasin. Join pitkästä aikaa lasin Pepsi maxia ja se sai rytmikkään hikkaamisen tuntumaan alavatsallani, missä vauvan pää oli juuri silloin.

Lue myös: Raskausviikkojen 17-19 fiiliksiä ja tuntemuksia

Oma olo

Aamukahvi on alkanut ällöttää jälleen ja ruokahalu on kasvanut valtavasti, ihan kun oltaisi palattu ajassa taaksepäin alkuraskauteen. Etenkin aamuisin on pakko syödä kunnolla, olen herätessä jo niin nälkäinen että vatsaan koskee. Iltaisin nälkä yllättää juuri silloin, kun on kaivautunut syvälle peittojen alle ja sulkenut silmät. Eli raskaus on tehnyt minusta myös yösyöjän. Kuumasta kaakaosta on tullut mun suuri himo ja mandariineja kuluu niin paljon, kun Prismassa on saatavilla.

Öiset liitoskivut eivät ole ainakaan helpottuneet. Ensimmäisessä raskaudessa kärsin niistä vasta aivan lopussa, mutta nyt kivut ovat olleet läsnä jo monta viikkoa. Vartalotyynystä olen saanut hurjasti apua, helpottaa kun voi nukkua melkein mahallaan tyynyyn nojaten. Öisin kylkeä kääntäessä si-nivel tai häpyliitos saattaa paukahtaa niin lujaa, että puoliso pomppaa säikähdyksestä pystyyn.

Lue myös: Mitä aion tehdä toisin tässä raskaudessa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Valmistautuminen

Varasin juuri ajan sokerirasitukseen (kääk!) ja 3/4D ultraan, lisäksi meillä on tavallinen neuvolakäynti ensiviikolla. Sokerirasituksen tulos jännittää, sillä olen herkutellut melkein päivittäin viimeaikoina. Onneksi taapero on tuonut minunkin elämään säännöllisen ruokarytmin ja hänen vuoksi on pakko tehdä terveellistä kotiruokaa, mitä syön itsekkin mielelläni. Ilman taaperoa eläisin varmaan pelkästään rasvaisilla pastoilla ja ranskalaisilla.

Vauvan arvioituun saapumispäivään on enää alle neljä kuukautta, emmekä ole juurikaan tehneet mitään hankintoja kirppislöytöjä lukuunottamatta. Täytyy käydä läpi esikoiselta säästetyt tavarat ja tehdä lista. Turvakaukalo ja tuplarattaat ovat ainakin isoimmat hankinnat mitä bebe tarvitsee, mutta rakastan listata esimerkiksi kuinka monta bodya ja rasvapurkkia tarvitsen.

Joulu-tammikuulle aion varata ajan jäsenkorjaajalle ja osteopaatille. Olemme myös puhuneet miehen kanssa yksityisestä synnytysvalmennuksesta, sillä yleisiä valmennuksia järjestetään nyt todella huonosti koronan vuoksi. Yksityisessä synnytysvalmennuksessa saamme sitäpaitsi puhua juuri siitä mikä meitä mietityttää.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kun pelkkä kauppareissu vie voimat täysin – raudanpuute raskaana

Pienen lapsen kanssa verikokeissa, vinkit vanhemmalle

Kutsu geenitutkimuksiin, koko perheen epilepsia

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X