ihan mamina - Banneri

100 päivää, 14 viikkoa, 3,5 kuukautta vauva numero 2 laskettuun aikaan! Tämä tarkoittaa, että viimeistään neljän kuukauden päästä meidän sylissä tuhisee vastasyntynyt. Olen ehkä sanonut tämän ennenkin, mutta tämä raskaus on mennyt ihan hujauksessa. Fiilistelen vieläkin kesäkuuta ja positiivista raskaustestiä, vaikka kohta ollaan jo talvessa ja mun sisällä kasvaa valmis vauva.

Olen käynyt pari kertaa viikossa vaunulenkillä taaperon kanssa pitääkseni kuntoa yllä ja samalla hoidan kaupassa käynnit ja juoksevat asiat. Viime viikkoina askel on hidastunut niin paljon, että on vaikeaa saada kävelyseuraa tälle etana-vauhdille. Ehkä läheisestä vanhainkodista löytyisi samaa tahtia kulkeva seuralainen, joka ei hermostuisi minun jäädessä auttamatta jälkeen?

Viimeisimmällä neuvolakäynnillä puhuin terveydenhoitajalle raudanpuutteestani ja sen tuomista oireista. Hoitaja tuntui kuuntelevan minua, mutta kertoi ettei neuvolassa yleisesti suhtauduta kovin auttavaisesti matalaan ferritiiniin, jos hemoglobiini on pysynyt kohtalaisena. Varasin kuitenkin ajan uuteen verikokeeseen nyt kun olen tankannut rautaa tablettina ja nestemäisenä yli kuukauden ja hoitaja lupasi soittaa parin viikon päästä ja kysellä vointiani.

Vauvan hankinnoissa olen edistynyt sen verran, että tein kaupat tuplarattaista! Esikoinen on vauvan syntymän aikaan 1v 8kk ikäinen, enkä todellakaan selviäisi ilman sisarusrattaita. Meillä on auto, mutta mies ajaa sillä pitkät työmatkat, joten minun ainoa kulkupeli miehen ollessa töissä on rattaat. Instagramissa olen jo vilautellut näitä ihania Bugaboo Donkey duo rattaita, mitkä on ollut meillä jo käytössä taaperon kanssa mono versiona. Ostin rattaat käytettynä ystävältä ja lupailin instassa, että kirjoitan käyttökokemuksia rattaista pian.

Hassua ajatella, miten esikoista odottaessa olin hankkinut jo melkein kaiken vauvaa varten näillä viikoilla. Nyt minusta tuntuu, että säntäilen kaupoilla vielä laskettuna päivänä hankkimassa välttämättömiä ostoksia. Toki yhdestä lapsesta viisastuneena ymmärrän nyt, että ihan kaikkea ei ole pakko (eikä kannata) hankkia etukäteen. Siinä käy helposti niin, että tavarat todella jäävät tarpeettomiksi jo ennen paketin purkamista. Jos siis asut lähellä kauppoja ja palveluita, niin muista että sitä tavaraa ehtii ostamaan myös vauvan synnyttyä.

Saattaisit pitää myös:

”Paljos on tullut kiloja?” Onko raskauskiloilla mitään väliä?

Bingo! Taas yksi perhepaikalle pysäköivä idiootti

Lastenhuoneen sisustus, mikä houkuttelee leikkimään

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X