ihan mamina - Banneri

Saan paljon kysymyksiä siitä, että jännittääkö tai pelottaako arki kahden lapsen kanssa varsinkin kun ikäeroa tulee olemaan alle 2 vuotta. Olen aina yhtä hämmentynyt näistä kysymyksistä, koska itse olen todella innoissani tulevasta! 

En tiedä millainen meidän taapero on 1v 8kk ikäisenä, sillä hän kasvaa ja kehittyy aivan hurjaa vauhtia, eikä minulla ole hajuakaan millaisia ”tyypilliset” vajaa 2-vuotiaat ovat. En myöskään tiedä millainen vauva meille tulee. Olen aina kuitenkin äärimmäisen optimistinen, ajattelen aina asioita siltä valoisammalta puolelta ja jos tummia pilviä on luvassa, ne kestetään. Miksi pelotella itseään etukäteen?

1.  Saan kokea synnytyksen uudelleen, ja olen nyt valmiimpi.

Yhden synnytyksen kokeneena osaan nyt valmistautua aivan eri tavalla. Tiedän mitä on luvassa ja tiedän oman kivunsietokykyni. Osaan nyt suhtautua synnytyskipuun eri tavalla, enkä välttämättä säikähdä sitä niin paljoa kun ensimmäisellä kerralla. Myös luottamus omaan kehooni on parempi, olen jo kerran onnistunut synnyttämään terveen lapsen, varmasti onnistun myös nyt. Olen niin innoissani tulevasta synnytyksestä, että sen käynnistyttyä itken varmasti riemusta (niin kun tein myös ensimmäisellä kerralla).

Lue lisää: Esikoisen synnytystarina / Mitä aion tehdä toisin tässä raskaudessa

2. Pääsen elämään rennompaa vauva-arkea.

Esikoisen synnyttyä stressasin paljon turhia asioita. Hankin vauvalle kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta ”apuvälinettä” ja hötkyilin monessa asiassa, mikä varmasti kuuluu siihen äidiksi kasvamiseen. Nyt luulen osaavani suhtautua moneen asiaan hieman höllemmällä nutturalla. Annan myös itselleni luvan rentoutua, ei vauvaa tarvitse tuijottaa jokaista sekuntia hänen nukkuessa ja tarkkailla hengitystä minuutin välein. Vältetään siis turha rahanmeno ja harmaat hiukset!

3. Saan nähdä esikoisen kasvavan isoveljen rooliin.

Minusta on ihana ajatella, että meidän taaperosta tulee isoveli. Näen hänet jo nyt huolehtivana ja hieman kiusoittelevana veljenä, joka tulee pitämään pikkuveljen puolia aina. Minä ja mieheni ollaan molemmat perheen esikoisia ja se on aina ollut kunniatehtävä. Ihana antaa tämä ”titteli” myös meidän esikoiselle.

4. Sisaruksista tulee olemaan seuraa toisilleen.

En usko mitenkään lauseeseen ”kaksi menee siinä missä yksikin”, kaksi lasta on aina kaksinkertainen työ. Odotan kuitenkin innolla lasten kasvamista ja sitä, kun heidät voi häätää leikkimään kahdestaan ja he oppivat viihdyttämään toisiaan. 1v 8kk ikäero kuulostaa isolle nyt, mutta leikki-iässä ja myöhemmin sitä tuskin huomaa.

5. ”Kaava” on jo valmiiksi tuttu.

”Ahaa, tämä on nyt taas tää vaihe”. Enää ei tarvitse pelästyä jokaista vauvan outoa käytöstä tai reaktiota. Me osataan tämä jo! Esikoisen vauva-vuosi on niin vahvassa muistissa vielä, että sieltä on helppo pohtia ratkaisuja myös tulevan vauvan kanssa ilmeneviin haasteisiin. Voidaan kokeilla keinoja, mitkä ovat toimineet esikoisella vaikka toki jokainen vauva on ihan oma yksilönsä.

Lue myös: Voisinko minä synnyttää kotona?

6. Tiedän jo kaikki ”lemppari merkit” ja vauvanhoito tarvikkeet.

Hankintojen tekeminen toiselle lapselle on niin paljon helpompaa. Tiedän nyt, että esimerkiksi hoitopöytä on meillä aivan turhake ja lemppari vaippa-merkki on Libero. Olen myös päässyt sukeltamaan lastenvaatteiden ihanaan maailmaan ja kerännyt kirppikseltä suosikki kuoseja ja värejä jemmaan. Tiedän turvaistuimista enemmän kuin koskaan ja olen oppinut valitsemaan fiksusti.

Lue lisää: Vauvavuoden hitit ja hudit – tarvikehankinnat

7. Aion nauttia ensimmäisistä hetkistä täysin rinnoin.

Esikoisen kohdalla harmittaa miten vähän meillä on kuvia synnytyksestä ja ensimmäisistä päivistä. Oltiin niin väsyneitä, uupuneita ja onnellisuuden kuplassa, että siinä unohtui kaikki tuollainen. Haluan myös pyhittää ensimmäiset pari viikkoa vauvan kanssa ihan vaan perheen kesken vietettäväksi ajaksi. Esikoisen synnyttyä vieraita oli jonoksi asti, enkä aina kehdannut kieltäytyä. Nyt aion pitää aivan toisen linjan. Hyvää ruokaa, vauvan nuuhkuttelua ja nauttimista meidän nelihenkisestä perheestä.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Sukupuolipettymys, on ihan okei olla hämillään

Kun pelkkä kauppareissu vie voimat täysin – raudanpuute raskaana

1,5 vuotias – taapero parhaassa iässä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X