ihan mamina - Banneri

Täällä mennään täyttä vauhtia raskausviikkoa 28 eteenpäin. Tai no fyysinen vauhti on hidastunut sitä mukaa kun raskausvatsa on paisunut, nykyään lähikaupassa käymisessä kävellen menee tuplasti enemmän aikaa kun ennen ja mummot rollaattorilla pyyhkäisee lenkillä ohi minusta. Kaikista raskausvaivoista huolimatta raskaus tuntuu juuri nyt aivan ihanalle. Koko vauvan saapuminen konkretisoitui mulle tällä viikolla, kun käytiin 4D ultrassa ja nähtiin meidän pienen kasvot.

Käytiin koko perhe Lahdessa Perhe-Artella 3/4D ultrassa kurkkaamassa tulevaa pikkuveljeä. Ruutuun ilmestyi heti aivan isoveljensä kopio, ne pienet kasvot tuntuivat heti niin tutuille. Mulla nousi kyyneleet silmiin ja hymy kasvoille, vauvalla oli varpaat päälaen päällä eli hän oli aivan kaksin kerroin kohdussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Saatiin ihastella vauvaa kauan, kätilö käänteli erilaisia kuvakulmia ja vaihtoi välillä 5D ultraan jolloin vauvan kasvot tulivat entistä selvemmin esille. Pyysin vauvasta painoarviota ja se näytti raskausviikolla 26+6 1070 grammaa, eli jos vauva kasvaa tasaista käyrää niin ollaan lasketun ajan tienoilla neljässä kilossa. Vauvan koko ei huoleta tässä raskaudessa niin paljoa, kun ensimmäisessä. Nyt tiedän kokemuksella, että kyllä mun lantiosta mahtuu 4kg vauva ulos.

Yksityinen kätilö

Juteltiin kätilön kanssa muutenkin mun raskaudesta, raskausajan raudanpuutteesta ja tulevasta synnytyksestä. Tämä oli nyt mun kolmas käynti yksityisellä kätilöllä ultrassa ja olen pitänyt näitä käyntejä todella tärkeänä neuvolan ohessa. Neuvolassa hoidetaan asioita hyvin, mutta koen saavani yksityiseltä kätilöltä vielä paljon enemmän ja syvempää infoa juuri siitä aiheesta mistä kaipaan tietoa samalla, kun pääsen kurkkaamaan vauvaa.

Ultran jälkeen mun koko kehon valtasi niin suuri onnellisuus, etten osaa edes kuvailla. Oli ihan uskomatonta nähdä meidän pieni vauva. Hän tuntuu nyt niin todelliselta. Koko loppuviikko on mennyt hymyillen ja vauvan potkuja tunnustellen.

Ollaan miehen kanssa puhuttu synnytyksestä ja erityisesti mun toiveista synnytystä kohtaan. Ensimmäisessä synnytyksessä asioita hankaloitti tiedon puute, en ollut yhtään valmistautunut synnytykseen ja siksi asiat ei mennyt niin sujuvasti vaikka olinkin tyytyväinen kokemukseen. Päätettiin siis varata tältä tutulta kätilöltä aika yksityiseen synnytyvalmennukseen. Päästään kuivaharjoittelemaan synnyttämistä ammattilaisen tukemana. Kirjoitan valmennuksesta postauksen myöhemmin!

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sukupuolipettymys, on ihan okei olla hämillään

Harkkasupistukset ja päivystyskäynti raskausviikolla 26

”Paljos on tullut kiloja” Onko raskauskiloilla mitään väliä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X