ihan mamina - Banneri

Vanhemmuus on yhtä huonon omatunnon juhlaa. Mietitpä mitä tahansa asiaa, saat väännettyä siitä itsellesi huonon omatunnon. Viikon ruokalistaa tarkastellessa huomaat, että ette ole syöneet salaattia koko viikkoon. Ulkoilutkin on jäänyt vähille kurjan sään ja jaksamattomuuden takia. Unohtui myös merkata vauvakirjaan ensimmäisen hampaan puhkeaminen ja nyt se on jo unohtunut. 

Somessa pääsee seuraamaan muiden lapsiperheiden arkea. Ihanaa vertaistukea! Niin kauan kunnes luet facebookista kommentin, missä ihmetellään laiskoja äitejä jotka eivät vie lapsiaan ulos aamuin illoin säällä kun säällä. Auts, meillä on ulkoiltu kunnolla viimeksi kaksi päivää sitten..

Äitiys vaatii paksun nahan kasvattamista. Pitää oppia suodattamaan tietynlaiset jutut pois mielestä, eikä pyrkiä liikaa tavoittelemaan sitä muiden ihannoimaa täydellistä vanhemmuutta. Tosi asia on, että täydellistä vanhempaa ei ole olemassa. Se kenen lapset ulkoilee kolmesti päivässä, saattaa jättää tekemättä jotain muuta oleellista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Mun mielestä koko perheen hyvinvointi on tärkeämpi, kun se että vanhempi väsyttää itsensä aivan täysin pyrkiessään järjestämään taaperolle muskaria, askartelua, ulkoilua, luomuruokaa ja taapero-treffejä joka päivä. Samalla kun täytyy myös huolehtia itsestä, kodista ja töistä. Meillä on päiviä, kun ei tehdä yhtään mitään ja toisena päivänä taas käydään puistossa ja ystävien luona.

Mä olen äiti, joka ei aina jaksa – ja se on ihan okei.

Sama pätee ruoan kanssa, joinain päivinä menen siitä mistä aita matalin enkä ala vääntämään salaattia. Tärkeintä on, että ruoka on monipuolista ja tasapainoista, kun sitä tarkastelee koko viikolta. Yksi ”huonopi ruoka” siellä täällä ei satuta ketään, varsinkin jos se pelastaa äidin hermoromahdukselta.

Älä myöskään huolehdi siitä, jos yhtenä iltana ei hampaiden pesusta tullut mitään tai unohdit antaa hyvän yön pusun otsalle. Lapset on siitä ihania, että ne eivät mene rikki helposti – toisin kun äidit!

Kurkkaa myös:

Valmissoseet on huonoa vanhemmuutta ja mikrotettu ruoka ravintoköyhää

En tee itse vauvalle ruokaa, haittaako se?

Vauvani on ollut useasti hoidossa, enkä pode huonoa omatuntoa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X