ihan mamina - Banneri

Raskauden viimeinen kolmannes, eli raskausviikko 29 alkoi tänään. Tuntuu niin kummalliselta, että kun joulukuu ja tammikuu on eletty vauva voi syntyä koska vaan. Olen siis kahden lapsen äiti ennen kun täytän 23-vuotta, vau!

Miten raskaus on sujunut tähän asti?

Alkuraskaudesta kärsin etovasta olosta ja söin 2h välein pitääkseni pahan olon poissa. Vain tietyt ruoat maistui ja yleensä ne oli jotain nuudelin ja hapankorpun kaltaista, eikä vahingossakaan salaattia tai mitään muutakaan tuoretta ja terveellistä. Paitsi appelsiinimehua meni niin paljon, että pelkäsin saavani vatsahaavan.

Lue lisää: Raskausviikko 7 – pahoinvointi ja kielletyt ruokahimot

Toisella kolmanneksella tutuksi tuli armoton väsymys ja öiset liitoskivut. Asennon vaihtaminen sängyssä vaatii aikaa, suuria ponnisteluita ja lantiosta kuuluu kamala rutina. Toisinaan olen ihan varma, että mun lantio pettää alta ja sisuskalut tipahtaa lattialle.

Lue lisää: Raskausviikko 15 – raskausajan hormonimyrskyt ovat täällä

Raskaana oleminen on toisaalta aivan ihanaa ja toisaalta aivan kamalaa. Ihanaa raskaudesta tekee se odotuksen tunne, se että kohta tapahtuu jotain aivan uskomatonta ja me saadaan vauva. On myös mahtava tunne, kun oma keho pystyy kasvattamaan ja (myöhemmin ruokkimaan) lapsen. Raskausmasu, vauvan liikkeet ja potkut ja yhteys vauvaan on myös ainutlaatuinen kokemus.

Silti täytyy sanoa, että ei tule ikävä kaikkia noita aikaisemmin mainittuja raskausvaivoja. Listaan kun lisää vielä ummetuksen, emätintulehdukset, hengästymisen, supistukset, äkilliset ruokahimot, jatkuvan näläntunteen ja painonnousun odottaa innolla raskauden päättymistä. Odotan sitä, että mun keho on vain mun käytössä. Ei enää ruokarajoituksia tai ylimääräistä varomista.

Ruokahimot viimeisen kolmanneksen alettua ovat vieneet mut aikamatkalle huhti-kesäkuuhun 2019, kun odotin esikoistamme. Söin joka aamu kulhollisen kaurapuuroa voilla ja herbamarella näkkileivän kera. Minä, ihminen joka vihaa puuroa! Tänään olen huomannut jälleen ajattelevani puuroa himoiten. Himoitsen myös avocadoja herbamarella! Tämä on huomattava parannus aikaisempaan kaakaon ja suklaan himoon.

Lue lisää: 4D Ultrassa hymyilevä vauva teki raskaudesta paljon ihanamman

Viimeinen kolmannes, ota itsellesi aikaa

Raskauden viimeinen kolmannes pitää pyhittää äidin hemmottelulle ja hyvinvoinnille. Olen varannut ajan kampaajalle, kiropraktikolle ja osteopaatille. Lisäksi olen alkanut rakentamaan pesää kotiin. Sen lisäksi, että olen hankkinut vauvalle tarvikkeita olen myös valmistellut itselleni turvallista hyvää oloa, jotta synnytys voi sitten aikanaan käynnistyä.

Kiropraktikolla haluan käydä muutaman kerran ennen synnytystä, sillä esikoisen syntymän jälkeen minulla todettiin vino lantio ja jalkojen pituusero, mistä johtui kaikki mun kärsimät selkä ja iskiaskivut. Tämä asia saattoi vaikuttaa merkittävästi siihen, miksi synnytin esikoista 26 tuntia, mistä ponnistusvaihe kesti 50min. Haluan siis tällä kertaa lähteä synnyttämään hyvinvoivan kehon kanssa, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin.

Osteopaatista olen kuullut olevan hyötyä etenkin lantion alueen lihaksiston ja koko kehon rentouttamiseen. Liitoskivut, turvotus ja päänsäryt saattavat myös helpottua hoidon myötä. Osteopaattisessa hoidossa käyminen juuri oikeaan aikaan saattaa jopa auttaa synnytystä käynnistymään, siksi ajattelin varata ajan lasketun ajan tienoille.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Toinen lapsi tulossa, 7 ihanaa asiaa

Raskaus ja seksi, vertailussa kaksi erilaista raskautta

Sukupuolipettymys, on ihan okei olla hämillään

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X