ihan mamina - Banneri

Olipa kerran ilta, kun olin viemässä 1,5-vuotiasta taaperoa yöunille ja tutteja pesiessä huomasin, että molemmat oli purtu rikki. Tutit oli niin pahasti järsitty, että se olisi voinut aiheuttaa tukehtumisen, mikäli palanen olisi päässyt juuttumaan kurkkuun. Tästä pelästyneenä heitin talon kaikki tutit roskiin ja uusia ei enää ostettaisi. Hyvästi tuttiaika, tervetuloa vieroitus.

Siinä nukkumaan mennessä ei ollut aikaa keksiä tarinoita pienistä jäniksen poikasista, joille tutit vietäisi tai luomaan tutin-hautaus seremoniaa. Kerroin taaperolle, että nyt ei ole tuttia ja pitää käydä nukkumaan pelkän pehmolelun turvin.

Ensimmäinen ilta tuttien kadottua oli aivan kamala. Vuorotellen istuimme miehen kanssa pinnasängyn vierellä kuuntelemassa kiukkuavaa huutoa. Kiljumista ja raivoa kesti neljä tuntia, kunnes taapero nukahti. Yöllä hän heräsi kahdesti etsimään tuttia ja molemmilla kerroilla nukahtamisessa kesti totuttua kauemmin.

Toisena iltana tilanne oli aivan toinen. Taapero etsi tuttia jälleen illalla, mutta nukahti jo puolessa tunnissa ilman kyyneltäkään. Ainoita tilanteita missä tuttia on sen jälkeen kaivattu ovat alkuillat, kun ei vielä ole aika mennä nukkumaan, mutta väsymys alkaa kuitenkin painaa taaperon silmiä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Tärkein vinkkini tuteista luopumisessa on, että ÄLÄ ANNA PERIKSI! Leikkaa tutit heti rikki, kun olet tehnyt päätöksen niistä luopumisesta, äläkä karkaa lähimmälle ABC:lle ostamaan uusia. Usko pois, se sitkeys kannattaa.

Mitä hyvää seurasi tutista luopumisesta?

Viikko tuttien kadottua mystisesti roskakorin uumeniin taapero lopetti melkein kokonaan yöheräilyt. Nykyään meillä nukutaan pääasiassa aamu 6-7 asti omassa sängyssä ilman lastenhuoneessa ravaamista. Tähän asti olemme aina joutuneet ottamaan taaperon aamuyöstä kainaloon. Epäilen, että heräämisen syy on ollut hukassa oleva tutti. Lue myös tämä: 1-vuotias oppi viikossa nukkumaan omassa huoneessa

Toki tuteista luopumisen aika olisi ollut pian muutenkin. Suositukset taitavat vaihdella hieman neuvolasta riippuen, mutta meidän neuvolan hoitaja antoi takarajaksi 2-vuoden iän. Nyt kun miettii asiaa jälkeen päin, olisi pitänyt aloittaa ”vieroitus” jo aikaisemmin! En vaan uskonut, että homma voisi hoitua näin helposti – pelkästään yhden illan itkuilla.

Sinua voisi kiinnostaa myös

1,5 vuotias – taapero parhaassa iässä!

Tiedät olevasi vanhempi, kun podet huonoa omatuntoa kaikesta

Toinen lapsi tulossa, 7 ihanaa asiaa

Kommentit (1)

Kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta! Meillä on sama homma edessä ensi maanantaina. Päätettiin, että nyt, kun ollaan jäämässä joululomalle, on oiva aika vieroittaa 1v 4kk ikäinen taapero tutista. Halutaan hoitaa homma ennen tammikuista hoitoon menoa, kun joka tapauksessa asia alkaa olla ajankohtainen. Meillä hammaslääkäri nimittäin sanoi, että 1,5v mennessä täytyisi luopua tutista. On kiva, että nukahtaminen sujuu sitten hoitajan kanssa toivottavasti jo sulavasti eikä hänen tarvitse osallistua tutista vieroitukseen ja siitä mahdollisesti seuraavaan nukutusrumbaan päikkäriaikoina.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X