ihan mamina - Banneri

Raskausviikko 31 eli tarkemmin sanottuna 30+0 pyörähti perjantain kunniaksi käyntiin!

Yhtenä iltana tällä viikolla tunnustelin vauvan potkuja (mitkä sattuu nykyään todella paljon) ja mulle tuli vahva tunne, että vauva ei tule pysymään kohdussa laskettuun aikaan asti. Mun ylitse hyökyi sellainen intuitio, vaikka en asiaa ole oikeastaan edes ajatellut. Olen ennemmin pyrkinyt ajattelemaan, että vauva tulee sitten joskus helmikuussa.

Samalla tajusin, kuinka paljon mulla on asioita vielä tekemättä. Esikoista odottaessa mulla oli lähes kaikki valmiina jo ennen raskauden puoliväliä, mutta nyt en ole pidellyt kiirettä asioiden suhteen. En aina edes huomaa miten nopeasti raskausviikot vierivät eteenpäin. Joten kysymys kuuluukin, miten valmistautua vauvan tuloon?

Loppuraskauden tehtävälista

Synnytysvalmennus

Varasin mulle ja miehelle yksityisen synnytysvalmennuksen, mikä toteutuu heti joulun jälkeen. Esikoisen synnytykseen emme olleet valmistautuneet yhdessä mitenkään ja supistuskivut tulivat mulle lamauttavana shokkina. Tällä kertaa olemme yhdessä valmiimpia, kun ammattitaitoinen kätilö ohjaa meitä toimimaan yhdessä.

Koti kuntoon

Kotona on vielä muutamia asioita hoidettavana. Meidän makuuhuoneeseen tulee uusi lipasto, mihin vauvan vaatteet ja tarvikkeet (kuten vaipat) laitetaan. Tällä hetkellä vauvalle ostetut vaatteet ovat isossa arkussa olohuoneessa ja ne kaipaisivat pesua ja viikkausta. Makuuhuonetta täytyy myös hieman järjestellä. Vauva tulee nukkumaan perhepedissä ja omassa kehdossa ja tätä varten sänkyä ja työpöytää täytyy hieman siirrellä parempiin paikkoihin.

Lue myös: Tärkeimmät hankinnat talvivauvalle. Mitä hankkia etukäteen?

Synnytyskirje

Synnytyskirjeen osaan ehkä parhaiten kirjoittaa synnytysvalmennuksen jälkeen, kun olen hetken prosessoinut oppimaani asiaa. Vielä nyt olen aika hukassa mitä siihen aion kirjoittaa. Aikaisempaan kirjeeseen kirjoitin varulta yhteystiedot hätätapauksissa, allergiat, raskauteen liittyvät seikat ja oman sektiopelon. Lisäksi suunnittelin kirjoittavani ajatuksiani kivunlievityksistä ja toiveistani esimerkiksi ammeeseen pääsyn, yksityisen osastohuoneen ja nopean kotiutumisen suhteen.

Äidin kehonhuolto

Mun lemppari osio! Tammikuulle olen suunnitellut käyntiä kiropraktikolla, joka saa tarkistaa lantioni asennon ja korjata sen mahdollisimman suoraksi ja optimaaliseksi vauvan ulostuloa varten. Helmikuussa nautin osteopaatin hoidosta ja suunnittelin myös rentouttavaa kätilön tarjoamaa synnytyksen käynnistyshoitoa siellä rv38 tienoilla. Haluan, että keho on mahdollisimman hyvässä kunnossa ja rennossa tilassa ennen synnytystä.

Lue myös: Mitä aion tehdä toisin tässä raskaudessa

Sairaalakassi

Sairaalakassin pakkaamisen aloitan tammikuun loppupuolella, siinä rv35 jälkeen. Olen kuitenkin jo suunnitellut sen sisältöä mielessäni ja teen listaa kassiin tarvittavista tarvaroista ajoissa, jotta ehdin hankkimaan kaiken oleellisen.

Taaperon valmistelu vauvan tuloon

En oikein tiedä miten 1,5-vuotiasta pitäis valmistella pikkusisaruksen syntymään. Taapero usein taputtelee vatsaani ja kerron hänelle aina, että siellä on vauva – pikkuveli. Tänään sain yhtäkkiä idean. Taaperolle täytyy hankkia oma vauva-nukke! Nuken avulla taaperosta ei ehkä tuntuisi niin oudolta, että helmikuussa äiti ja isi kantaa kotiin vastasyntyneen. Lisäksi taapero saa aina hoitaa omaa vauvaansa, kun jompi kumpi meistä hoitaa pikkusisarusta.

Viimeiset hankinnat

Hankinnoille olen omistanut kolmiosaisen postaussarjan, mistä ensimmäinen osa on jo julkaistu. Löydät sen tästä: Tärkeimmät hankinnat talvivauvalle. Mitä hankkia etukäteen? Osat kaksi ja kolme kirjoitan joulukuun aikana ja ne käsittelevät pienhankintoja kuten vaippoja, harsoja, pumpulipuikkoja yms, sekä mitä juuri synnyttänyt äiti tarvitsee kotona. Tiedotan blogipostauksista instagram tilillä @niina.mantere

Sinua voisi kiinnostaa myös

Raskaus herkistää, myös somesta saatavalle kritiikille

Synnytyssairaaloiden shoppailu, normaalia vai elämysmatkailua?

Voisinko minä synnyttää kotona?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X