ihan mamina - Banneri

Sunnuntaita edeltävänä yönä kärsin alavatsakivuista ja epämiellyttävästä tunteesta. Aamua kohden kipu paheni, eikä panadol auttanut viemään kipua pois. Kävely alkoi tuntua haastavalta alavatsaan kohdistuvan paineen vuoksi. 

Lähdin käymään äitiyspoliklinikalla kätilön kehotuksesta ja minut laitettiin aluksi ”käyrille” eli seurattiin vauvan sykkeitä ja sitä supisteleeko mun kohtu. Minulla on siis menossa raskausviikko 31. Puolen tunnin makoilun aikana sain muutaman harkkasupistuksen, mutta kaikki näytti olevan kunnossa vauvan osalta.

Minusta otettiin virtsanäytteet ja pääsin lääkärin tarkastukseen. Lääkäri ultrasi vauvaa ja totesi, että ainakaan hänellä ei ole hätää. Poikkeavana löydöksenä lääkäri totesi lapsivettä olevan hurjan paljon. Lääkäri tutki kohtua ja vauvaa perusteellisesti ja ultrasi myös kohdunkaulaa. Kaikki oli kunnossa ja bebe painoi raskausviikolla 30+2 huimat 1900g.

Liikaa lapsivettä?

Lääkäri pyysi mua käymään uudelleen sokerirasituksessa, vaikka kuukausi sitten tehdyssä rasituksessa tulokset olivat hyvät. Kuulemma runsas lapsivesi voi olla merkki äidin raskausdiabeteksestä tai että vauvalla olisi jokin muu hätä. Rasituksen jälkeen tehtäsi vielä kontrolli ultra ja tarkastettaisi lapsiveden määrä ja vauvan vointi uudelleen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Toisilla äideillä on luonnostaan runsaasti lapsivettä ja silloin ainoa haitta on hemmetin iso vatsa ja veden paino sisäelimiä (etenkin keuhkoja kohtaan). Muistan, että mulla oli runsaasti lapsivettä myös esikoista odottaessa, mutta nyt huomasin ultralaitteen ruudulta jopa itse vettä olevan tosi reippaasti. Selittää osaltaan runsaan painon nousun raskausaikana. Onhan se raskasta kantaa litra tolkulla vettä kohdussa vauvan ja muun oheisjutun lisäksi.

Kokeista selvisi, että mulla on perinteinen raskausvaiva eli pissatulehdus. Sain antibiottikuurin, mikä ei kyllä ole vieläkään auttanut. Alavatsakivut jatkuvat ja nyt on myös kipua virtsatessa.

Oli siis hyvä päätös lähteä sunnuntaina ajelemaan äitiyspolille, sillä tätä lapsivesi-asiaa ei oltaisi muuten huomattu. Menen mielelläni uuteen sokerirasitukseen, jotta saataisi selvyys asiaan ja varmistus sille, että vauva varmasti voi hyvin. Vauvan koon vuoksi mulla myös vahvistui ajatus mistä olen puhunut jo aikaisemmin. Tämä babe ei pysy masussa laskettuun aikaan asti.

Sinua voisi kiinnostaa myös

70 päivää laskettuun aikaan, loppuraskauden tehtävälista

Tärkeimmät hankinnat talvivauvalle. Mitä hankkia etukäteen?

”Paljos on tullut kiloja?” Onko raskauskiloilla mitään väliä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X