ihan mamina - Banneri

Kiitos kuvasta valokuvaaja Helin Kulla.

Vuosi 2020 oli monella tapaa poikkeus. Minusta tuntuu, että juuri tuohon vuoteen mahtui enemmän sattumia ja tapahtumia kuin koskaan. Kaikesta huolimatta vuosi oli hyvä ja fiilis positiivinen, silti odotan innolla mitä vuosi 2021 tuo tullessaan.

Opiskelupaikka

Tammikuussa aloitin sairaanhoitajan monimuoto-opinnot esikoisen ollessa 6kk ikäinen. Istuimme vauvan kanssa luennoilla ja imetin häntä kantoliinassa. Onneksi suurin osa opiskelusta tapahtuu etänä ja harjoitteluita lukuunottamatta sain suoritettua hyvän määrän opintoja kevään aikana. Kaksplus teki minusta jutun verkkolehteen opiskelujen sujumisesta vauva kainalossa. Myö Yle halusi haastatella minua opiskelijaäitejä koskevaan juttuunsa.

Lue myös: Ensimmäinen AMK koulupäivä vauvan kanssa

Vauvan epilepsia

Huhtikuussa meidän 9 kuukauden ikäinen vauva kouristeli ensimmäisen kerran sylissäni. Jo ambulanssimatkalla sairaalaan tiesin, että kyseessä olisi epilepsia. Sairastuin itse saman ikäisenä epilepsiaan ja epäilin sairauden periytymisen mahdollisuutta jo raskausaikana. Tästä alkoi rankka kevät, mikä sisälsi useita sairaalajaksoja ja paljon tutkimuksia. Jatkuva pelossa eläminen ja sairaalasängyn vieressä notkuminen verotti mun opiskeluja, mutta en voisi olla kiitollisempi miten hyvää hoitoa me saatiin Päksin akuutista, lastenosastolta ja lastenneurologian poliklinikalta.

Tästä matkasta voit lukea lisää:

Terve vauva, ellei uutta kouristusta tule – vauvan magneettikuvaus nukutuksessa

Vauvan epilepsia ja kouristukset kotona

Epäsopiva lääke, kouristukset vaan lisääntyvät

Kutsu geenitutkimuksiin, koko perheen epilepsia

Kehon muutoksia ja synnytyksestä palautumista

Toukokuussa Iltalehti teki ihanan positiivisen jutun siitä miten kroppa muuttuu lapsen saannin myötä. Tuntui, että oma ajatusmaailma oli muuttunut paljon. Viihdyin ensimmäistä kertaa kehossani kaikkine arpineen ja selluliittien kanssa. Rakastuin uudelleen treenaamiseen ja nautin omasta olosta.

Kaksplus portaali

Kesäkuussa sain puhelun Kaksplussasta ja blogille tarjottiin paikkaa portaalissa muiden ammattibloggajien joukosta. En muista koska olisin itkenyt niin hysteerisesti onnesta. Vuoden kova työ oli palkittu ja blogi eteni suuntaan mitä en olisi koskaan uskonut blogia perustaessani. Alkaneelle vuodelle minulla on suuria suunnitelmia blogin suhteen, enkä malta odottaa mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Lue myös: Uusi blogikoti Kaksplussan portaalissa – kuka on Ihan mamina?

Raskaus

Juuri kun olin toipunut edellisestä (iloisesta) uutisesta saimme toisen jos mahdollista vielä paremman uutisen. Olimme kyllä puhuneet toisesta lapsesta, mutta yllättäen olinkin jo raskaana! Miehen yllätin hänen tullessa töistä ojentamalla käteen raskaustestin ja pienen t-paidan missä luki ”Best Brother”. Mies halasi mua ja hymyili onnellisena. Rankan kevään jälkeen me saatiin jotain positiivista!

Lue myös: Meille tulee vauva

Vauvasta taaperoksi, 1-vuotis syntymäpäivät

Kesäkuu oli kaiken kaikkiaan loistava kuukausi, juhannuksena juhlittiin esikoisen ensimmäistä syntymäpäivää. Esikoinen oli vain hetkeä aikaisemmin ottanut ensimmäiset askeleensa ja oltiin niin ylpeitä tuosta täydellisestä pienestä pojasta. Kesäkuu oli myös ensimmäinen kohtaukseton kuukausi ja alkoi näyttää siltä, että epilepsia olisi vihdoin meidän kontrollissa. Paljastimme myös raskauden läheisille mummilan takapihan terassilla järjestetyissä kesäjuhlissa. Tunnelma oli lämmin, ihana ja rakkauden täyteinen.

Lue myös: Vauvasta taaperoksi – mikä on parasta taaperon äitiydessä

Syksy meni raskauden edetessä hurjaa vauhtia ja taaperon kehittyessä yhtä kovaa, kuin mun kasvava raskausvatsa. Taapero sai oman huoneen, oppi nukkumaan omassa sängyssä ja syömään itse. Luulin aina, että vauvavuosi on se paras vuosi lapsen kanssa, mutta ei tämä taapero arki paljon sille kalpene. On aika ihanaa olla taaperon äiti, bloggaaja, opiskelija, avovaimo ja vielä raskaana kaiken lisäksi. Onnellisena otan vastaan tämän uuden vuoden.

Kiitos, että ootte myötäeläneet tässä kaikessa mun kanssa. 

Tässä vielä vuoden luetummat postaukset

Tekeekö vanhemmat ”sitä” perhepedissä?

KUN VAUVA SAA KOHTAUKSEN JA KOURISTELEE

Kun vauvakuume voittaa järjen, nuoret äidit puhuu

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X