ihan mamina - Banneri

Esikoisemme syntyi muutamaa päivää ennen juhannusta 2019 ja kesä on jäänyt mieleen todella aurinkoisista ja kuumista keleistä. Lämpöä tuntui olevan toukokuun alusta asti aina elokuuhun sen +25 astetta vähintään, tai sitten tuskaisen iso raskausmaha ja turvotukset sai alkukesän tuntumaan todella kuumalle. Nyt odotamme helmikuista vauvaa raskausviikolla 36 ja lämpömittari on melkein kääntynyt ympäri mittarin näyttäessä -20 astetta pakkasta. Onko helpompaa odottaa kesävauvaa vai talvivauvaa?

Loppuraskaus kesällä

Turvotus

Kesävauvaa odottaessa mun jalat turposivat niin pahasti, että kävely teki kipeää. Pystyasennossa oleminen vaan pahensi vaivaa ja makasinkin monta viikkoa jalat nostettuna sohvan reunalle. Kaikki kikat kokeilin tukisukista lähtien, mutta jalat vain jatkoivat turpoamistaan. Reilu kuukausi ennen synnytystä kävin ostamassa miesten koon 44 sandaalit ja niissä rumissa oransseissa läpsyttimissä taapersin menemään synnärille asti. Ilokseni synnytyssairaalasta kotiuduttua läpyskät tuntuivat aivan valtavilta jaloissa!

Kuumuus

Viimeisillään raskaana hikoiluttaa ja hengästyttää jo muutenkin. Tuohon kun lisää vielä paahteiset helteet ja kerrostalon huonon ilmanvaihdon niin hien ja tuskan määrä on valtava. Yöt oli kaikista pahimpia kuumuuden vuoksi. Olo oli jatkuvasti epämiellyttävä ja epäseksikäs. Onneksi vietimme paljon aikaa mökillä viileässä vedessä ja oli hyvä syy syödä jätskiä.

Pigmenttiläiskät ja ihokarvat

Mun iho reagoi eri tavalla kesän aurinkoon ollessani raskaana. Minulle ilmestyi linea negra ja muutamia pigmenttiläiskiä tai ns. maksaläiskiä eri puolille kehoa. En myöskään jaksanut sheivata sääriäni, mutta painelin villinä kesämekossa menemään muina naisina.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Loppuraskaus talvella

Vaatetus

Talvella saa tosissaan miettiä mihin vaatteisiin sitä mahtuu ja meneekö toppatakki enää kuukauden päästä kiinni. Pukeminen (etenkin taaperon pukeminen) ison mahan kanssa on muutenkin hankalaa ja ärsyttää ostaa kalliita äitiysvaatteita vain yhtä talvea varten. Kesällä oli aivan ihanaa vetää pelkkä 10 euron hellemekko päälle ja hiukset nutturalle!

Liukkaus

Tähän talveen on mahtunut jo kaksi pyllylleen lentämistä ja monia läheltä piti tilanteita liukkaan pihan tai tien takia. Mies jaksaa muistutella jatkuvasti olemaan varovainen tämän mun vaappuvan kävelytyylin kanssa, varsinkin kun toppatakkin ja ison raskausmasun takaa on hankala nähdä mihin astuu.

Autoilu

Viime päivinä on sattunut jälleen paljon liikenneonnettomuuksia liukkaiden teiden ja huonon näkyvyyden vuoksi. Mua pelottaa joka kerta autossa pienikin kolarin mahdollisuus, ja ajatus siitä että lähtisimme yöllä miehen kanssa ajamaan väsyneenä huonossa kelissä tunnin ajomatkaa kohti sairaalaa tuntuu pelottavalta.

 

Millaisia fiiliksiä sulla on kesävauvan tai talvivauvan odotuksesta?

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Perhepeti, pinnis, kehto? Missä vauva tulee nukkumaan?

3,5 vuotta yhdessä ja kaksi lasta, miten parisuhde jaksaa?

Kätilön vinkkejä synnytykseen

 

Kommentit (4)

On kyllä niin tuurista kiinni, millainen talvi tulee! Viime talvena oottelin maaliskuista kuopusta ja pystyin käyttää mekkoja ja mammalegginssejä surutta koko talven, kun ei ollu kylmä. Vähän jännitin et mitäs sitten puetaan, jos on -20astetta, kun en pystyny käyttää ees mammahousuja! Eikä ollu liukastakaan, kun ei ollu lunta 🙂 Esikoinenkin puki jo itse viime talvena, vähän vetoketjujen yms kanssa piti vaan autella. Esikoinen syntyi marraskuun alussa, mikä oli aika täydellinen ajankohta, kun ei vielä ees tarvinnu kunnon talvitakkia muttei ollu liian kuumakaan!

Alkukesän vauva joka syntyisi ennen helteitä mutta olisi edeltävän talven vielä pikkiriikkisenä mahassa suojassa kaatumisilta yms.

Enpä ole aikaisemmin ajatellut kuinka iso ero talvi- ja kesävauvojen odotuksessa on. Meillä on lapset osuneet kumpaankin välikauteen ja olen mahtunut suurin piirtein omiin vaatteisiin koko ajan 😅

Esikoinen syntyi heinäkuussa ja nyt tammivauvan odotus on loppusuoralla. Eroja todellakin on, mutta en tiedä johtuuko ajankohdasta vai siitä että väliä naillä raskauksissa on yli viisi vuotta 😀

Kesällä odottaminen oli mulle helpompaa, oli tekemistä, seuraa ja jaksoin puuhailla vielä viimeisilläkin viikoilla aika normaalisti. Mulla ei ollut turvotusta (kummassakaan) ja helteet ei haitanneet. Kaikki entisetkin vaivat katosivat, mm. allergiat ja selkävaivat. Olo oli mahtava!

Nyt tammikuista odottaessa on hengästyttänyt jo kuukausien ajan, kaikki paikat on kipeänä. Maha on kokoajan tiellä ja lisäksi on jotenkin tosi tylsää tämä äippälomalla olo, kun ei ole seuraa (kiitos korona) – paitsi toki välillä esikoisesta, joka kaipaa leikkikaveria. Äidiltä saatu ylisuuri toppatakki on kyllä lämmin mutta eihän se mitenkään tyylikkäältä näytä! 😀

Linea negra mulla on kyllä molemmissa ollut ihan yhtä voimakkaasti näkyvissä.

Mä oon niin onnellinen, että loppuraskaudeni oli kesällä! En mä jaksaisi nykyisella talvella kävellä eikä laittaa päälle enemmän kuin t-paidan ja takin 😂
Jaksamista sulle! 💪🏻

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X