ihan mamina - Banneri

Raskausviikkojen 35 ja 36 aikana mun kehossa on tapahtunut suuria muutoksia, mitkä vievät kohti synnytystä. Pienessä hetkessä on ilmaantunut paljon loppuraskauden oireita ja oma mieliala on käynyt läpi aikamoista myllerrystä. Mies sanoi yhtenä iltana, että vaikutan samanlaiselle kuin paria viikkoa ennen esikoisen syntymää.

Pahoinvointi

Muutamana päivänä olen kärsinyt lievästä etovasta olosta. Päässä tuntuu huimausta ja olo on kuin alkuraskaudessa. En oksenna, mutta olo on sellainen että oksennut tulisi pienimmästäkin ärsykkeestä. Lisäksi vatsa on täynnä ilmaa ja suoli toimii normaalia liukkaammin (vai johtuuko tämä taateleista?)

Turvotus

Kerroin jo raskausviikon 34 postauksessa, että lievää turvotusta nilkoissa on ollut havaittavissa. Nyt turvotus on kuitenkin ilmaantunut sormiin. Sormet tuntuu etenkin iltaisin jäykälle ja kipeälle turvotuksen vuoksi, eikä tee mieli koukistaa sormia ellei ole pakko.

Kiukkuisuus ja itkuisuus

Asiat ovat päällisin puolin hyvin, mutta silti olen kuin perseeseen ammuttu karhu. Suutun pienimmästäkin vastoinkäymisestä ja purskahtelen itkuun mitä typerimmistä asioista. Väitän tämän johtuvan hormoneista, sillä ei mulla oikeasti ole mikään hätänä, vaikka itkeä pillitän telkkaria katsellessa.

Lue myös: Raskausviikko 15 – raskausajan hormonimyrskyt ovat täällä

Nälkä ja väsymys

Voisin vain syödä ja nukkua kaiket päivät! Jos en siis olisi 1,5-vuotiaan taaperon kotiäiti.. Ruokahalu on päässyt kasvamaan ihan älyttömiin mittakaavoihin. Täytyy jo tajuta itse säännöstellä syömistä, ettei ole viikon ruokaostoksia tyhjennetty jääkaapista kahdessa päivässä. Päiväunet nukumme taaperon kanssa sohvalla sylikkäin joka päivä, sillä jaksaa selviytyä arjesta.

Masu on jo isompi, kuin ensimmäisessä raskaudessa ennen synnytystä!

Sukkapuikkokivut

Kohdunsuulla on alkanut tuntumaan ”sukkapuikkokipuja”, eli nimensä mukaan tuntuu kuin joku tökkäisi terävällä sukkapuikolla sinne. Vauvan pää painaa jo kohdunkaulaa ja pientä kypsymistä saattaa tapahtua näillä viikoilla, etenkin uudelleensynnyttäjällä.

Supistukset

Harkkasupistukset ovat muuttuneet yhä kipeämmiksi ja pidempikestoisiksi. Iltaisin sänkyyn rentoutuessa supistuksia saattaa tulla sarjoina hetken aikaa, mutta ne laantuvat nopeasti. Kohtua myös särkee usein ja tunnen alavatsalla menkkamaista poltetta.

Housuun pissaaminen

Uskokaa tai älkää, en ole joutunut koko raskausaikana heräämään yöllä vessaan. Herään kyllä liitoskipuihin, vaihtamaan asentoa ja taaperon itkuun, mutta vessassa en ole joutunut juoksemaan. Ilmeisesti kostoksi tästä yöllisestä pidättelystä vauva ja virtsarakkoni ovat tehneet kepposen. Vauva on ollut laskeutuneena jo muutaman viikon ja hänen painaessa päällä tai kädellä tietyssä asennossa lirahtaa mulla housuun pieni määrä virtsaa. Hehkeää!

Saattaisit pitää myös

”Pääasia on, että vauva on terve”

Loppuraskaus kesällä vai talvella? Vertaillaan!

Mun toiveita synnytykseen, kirje kätilölle ja kivunlievitykset

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X