ihan mamina - Banneri

Vauvan vaatekaapin sisältö ja värimaailma

Jes! Tällä kertaa olen pystynyt hillitsemään itseni, eikä vauvanvaatteiden shoppailu ole lähtenyt lapasesta. Esikoiselle ostin aivan liikaa vaatteita ja niistä puolet jäivät käyttämättä, sillä vauva ei puklaillut tai hikoillut ikinä. Mikäli tästä vauvasta tuleekin puklailija saa vaatteita aina hankittua lisää.

Esikoisen vaatekaappi täyttyi nopeasti ihanilla laivastonsinisillä ja meri-teemaisilla vaatteilla. Olin aivan hulluna laivastonsiniseen ja sinapin ruskeaan väriin ja vaatekaapin sisältö oli hyvin ”poikamainen”. Tällä kertaa mun silmiä on eniten miellyttänyt tumman keltainen, ruskea, valkoinen ja musta väri. Olen selvästi siirtynyt neutraalimpaan suuntaan vaatteiden suhteen.

Kun vaatteita ei osta paljoa on mahdollista panostaa laatuun. Meillä puolet vaatteista on kirppikseltä ostettu ja sieltä usein metsästän edullisia ”merkkivaatteita” niiden laadun vuoksi. Harmikseni usein jopa nukkaantuneet merkkivaatteet ovat niin ylihinnoiteltuja, etten vaan voi maksaa niistä sitä mitä pyydetään. Tuurilla löytyy joskus hyväkuntoisia ja edullisia ihanuuksia.

Lue myös: Äitiä ei huolittu mammakerhoon, koska lapsella ei ollut merkkivaatteita

Mun lemppari lastenvaatekauppa on ehdottomasti Lindex. Mielestäni vaatteet ovat hintaansa nähden todella kestäviä ja laadukkaita ja menevät myöhemmin hyvin kaupaksi kirppiksellä. Nettikaupoista ehdoton ykkönen on Zara, vaikka aluksi epäilin vaatteiden laadukkuutta. Nyt voin kuitenkin sanoa, että aivan ihania vaatteita tuli tilattua äitiysavustus rahalla Zarasta.

Yhden lapsen kokemuksella opin myös, että meille ei sovi mitkään söpöt, mutta epämukavat farkut tai vaikeasti puettavat bodyt. Tykkään valita vaatteet mukavan materiaalin ja helpon puettavuuden perusteella. Olen myös hurahtanut täysin merinovillaan sen hengittävyyden ja lämmittävyyden vuoksi ja onneksi lasten mummo on näppärä baby merino- langalla kutoja.

Saattaisit pitää myös:

Sairaalakassi, mitä pakata mukaan?

Tärkeimmät hankinnat talvivauvalle. Mitä hankkia etukäteen?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä