ihan mamina - Banneri

Ihanaa olla raskaana internetin ja googlen aikakaudella! Ennen raskautta googletellaan ”oireet ennen plussaa”, sitten pohditaan vauvapalstoilla mitkä kaikki oireet raskauden aikana ovat normaaleja ja lopuksi googlen hakukenttään eksyy aina sanat ”oireet ennen synnytystä”. Totuus on, että synnytyksen ajankohtaa on mahdoton ennustaa, mutta monilla naisilla on ollut tiettyjä oireita tai merkkejä ennen synnytystä.

Huulten ja nenän turpoaminen

Loppuraskauteen kuuluu enemmän ja vähemmän turvotusta, etenkin jaloissa ja sormissa. Vuosikausia naiset ovat kuitenkin kertoneet, että turvotus huulissa ja nenän alueella enteilee synnytystä. Mun huulet turposivat alkuviikosta, enkä ainakaan vielä nyt viikonloppuna ole synnyttänyt.

Kamala väsymys ja energiapiikki

Ennen synnytystä keho kuulemma kerää voimia ja lamaa äidin täysin sängynpohjalle. Synnytyksen käynnistymispäivänä tulee energiapiikki ja yhtäkkiä sitä jaksaisi juosta vaikka maratonin. Tämän ilmiön muistan ensimmäisessä raskaudessa. Rv39+5 en päässyt sängystä ylös ja seuraavana aamuna heräsin täysin virkeänä, jaksoin pyöräillä, siivota ja olin todella energinen. Samana iltana lapsivedet lorahtivat olohuoneen lattialle.

Vatsa löysällä

Synnytystä voi enteillä runsas vatsantoiminta. Moni kuvaa oloa sellaiseksi, kun olisi äkillisesti sairastunut vatsatautiin. Tämä on kehon oma keino varmistaa, että vauva mahtuu esteettä ulos. Myös tämän allekirjoitan ensimmäisestä synnytyksestä.

Vauva hiljenee kohdussa

Tämä liikkeiden väheneminen pelästytti minut ensimmäisessä raskaudessa niin kovasti, että lähdin mökiltä sairaalaan tarkistamaan vauvan vointia. Kaikki oli siinä kohtaa hyvin ja lääkäri kertoi vauvan valmistautuvan syntymään. (Huom. muista aina mennä sairaalaan, jos et saa liikelaskentaa täyttymään).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Kiukkuisuus, itkuisuus ja omiin oloihin vetäytyminen

Näistä oireista olen kärsinyt jo pari viikkoa. Itku tulee pienimmästäkin asiasta ja olo on kuin perseeseen ammutulla karhulla. Samassa hetkessä haluankin yhtäkkiä käpertyä miehen kainaloon ja myöhemmin toivoisin, ettei hän hengittäisi niskaan jatkuvasti.

Supistukset

Supistukset voivat alkaa ensin mietoina ja satunnaisina voimistuen pikkuhiljaa tai suoraan kipeillä synnytyssupistuksilla. Mulla on ollut viikon verran kipeitä supistuksia, mitkä välillä tulevat parin tunnin ajan säännöllisen epäsäännöllisesti hiipuen kuitenkin aina parissa tunnissa.

Limatulppa

Limatulppa voi irrota jo varhain ja uusiutua. Loppuraskaudesta runsas limatulpan vuotaminen usein kuitenkin enteilee synnytystä. Ensimmäisessä synnytyksessä limatulppa irtosi vasta sairaalassa, vaikka vesien menosta oli jo monta tuntia.

Verenpaineiden nousu

Ennen synnytystä verenpaineet saattavat nousta ilman näkyvää syytä (esim. raskausmyrkytys). Mulla on ollut molemmissa raskauksissa matalat verenpaineet ja ensimmäisessä raskaudessa paineet nousivat huomattavasti muutama päivä ennen synnytyksen käynnistymistä. Muista, että verenpaineiden yhtäkkinen nousu on aina syytä tarkistaa neuvolassa.

Menkkajomotukset ja selkäkipu

Ennen ”oikeita supistuksia” saattaa tulla menkkamaista särkyä alavatsalle ja alaselkään.

Rintojen turpoaminen ja kipeytyminen

Mulla on pari päivää ollut rinnat todella kipeät ja turvoksissa, ihan kun alkuraskaudesta. Moni väittää sen olevan lähestyvän synnytyksen oire, sillä kehossa erilaiset hormonit heittelevät.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vauvan vaatekaapin sisältö ja värimaailma

Mun toiveita synnytykseen, kirje kätilölle ja kivunlievitykset

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X