ihan mamina - Banneri

Viimeisillään raskaana olo ja miehen pitkät työmatkat ja kolmivuorotyö on kaatanut kaikki mun arjen periaatteet. Ennen elimme tiukkaa rytmiä, syötiin koko perhe samaa ruokaa ja touhuttiin yhdessä. Nyt huomaan olevani äiti, joka menee siitä mistä aita on matalin (tai jopa kaatunut kokonaan..)

Mun laskettu aika on huomenna ja olen raskausviikosta 37 lähtien kärsinyt kipeistä supistuksista, liitoskivuista, väsymyksestä ja vitutuksesta. Olisi mahtavaa olla se äiti, joka käy kuntosalilla vielä raskausviikolla 40 ja jaksaa pyörittää täydellistä arkea. Mä olen se äiti, joka ei kaikkina päivinä pääse edes sohvalta ylös ilman kyyneliä silmäkulmassa.

Raskaudet on tosi erilaisia eri ihmisten kohdalla. Kliseinen ”raskaus ei ole sairaus” ei päde kaikkien odottajien kohdalla. Toisilla raskaus todella tuntuu sairaudelle, vaikka itsestä olisi pitänyt kuinka hyvää huolta tahansa. Kaikilla on varmasti tukalat oltavat näin lähellä synnytystä, mutta toiset kärsivät siitä vielä tuplasti.

Äiti on vähän väsynyt

Poden huonoa omatuntoa siitä, että meidän 1v 8kk ikäinen taapero joutuu kärsimään osansa tästä raskaudesta. Äiti ei pysty ulkoilemaan tai jaksa leikkiä niin paljon kun taapero haluaisi. Aina äiti ei edes pysty nostamaan syliin kivuiltaan. Ruoanlaittokin tuntuu aivan turhalle rasitteelle useimpina päivinä, sillä oma ruokahalu on tiessään ja mies työreissulla. Taapero syö siis viikottain purkkiruokaa ja Netflix hoitaa lapsen viihdyttämisen, kun äiti haluaa levätä.

Lue myös: Valmissoseet on huonoa vanhemmuutta ja mikrotettu ruoka ravintoköyhää

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Hölläämällä omia vaatimuksia arjesta olen voinut henkisesti paremmin. Enää en purskahtele itkuun väsymyksestä ja kivut eivät ole niin pahoja, kun annan itselleni mahdollisuuden vain olla. Ihan turhaan rasitan itseni loppuun. Mulle riittää päivän päätteeksi se, että taapero menee onnellisena, puhtaana ja ruokittuna nukkumaan.

Positiivista tässä on se, että meille on taaperon kanssa tullut myös yhteisiä juttuja raskauden myötä. Nukumme päivittäin päiväunet sylikkäin sohvalla ja se on meille molemmille ihana hetki tankata hellyyttä. Olen myös yrittänyt keksiä taaperolle älykkyyttä vaativia leikkejä, missä pysytään paikallaan eikä minun tarvitse juosta perässä tai konttailla lastenhuoneen lattialla vaan voimme istua sängyllä touhuamassa.

Loppuisipa tämä raskaus pian ja saisin oman kehoni ja vireyteni takaisin. Haluan päästä olemaan taaperolle aktiivinen äiti, joka jaksaa touhuta ulkona ja viedä häntä seikkailuille.

Sinua voisi kiinnostaa myös

4 päivää laskettuun aikaan, oireet lähestyvästä synnytyksestä

Elämäni kauhein päivä teki minusta äidin, joka ei pienestä hätkähdä

Kommentit (1)

Aivan ihana synnytystarina! Paljon onnea pikkuisesta. ❤

Saatoin kyllä hieman naurahtaa mielikuvalle ilokaasua hengittelevästä lääkäristä. 🤭 (”Ilokaasua hengitellen anestesialääkäri laittoi puudutteen…”)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X