ihan mamina - Banneri

Aloin jo teininä keräämään puhelimen muistioon nimiä mistä pidän ajatellen, että on sitten helpompaa joskus nimetä tulevat lapset. Molempien lasten kohdalla listasta on ollut hyötyä. Kun saimme tietää esikoisen sukupuolen kaivoin listan esille, valitsin sieltä neljä parasta pojan nimeä joista mies karsi kaksi pois. Lopulta meillä oli kaksi nimivaihtoehtoa pojalle ja esikoispojan synnyttyä oli selvää, että hän on Oliver. Pikkuveljen nimi muodostui lopulta yhtä helposti, vaikka etunimeä ei listalta löytynytkään. 

Meidän vaatimukset lasten nimiä kohtaan olivat yllättävän yhtenäiset. Nimen täytyy olla kansainvälinen, mutta helposti myös suomalaisittain lausuttava. Tämä sulkee pois kaikki Ä tai Ö kirjaimen sisältävät nimet, kuten Väinö. Nimi ei saa olla liian pitkä, esimerkkinä Leonardo tai Aleksanteri eikä liian lyhyt kuten Leo tai Ilo. En myöskään halunnut nimeen kirjaimia W, C, X, Z tai Y.

Halusin myös nimen mikä kirjoitetaan ja lausutaan samalla tavalla. Olen aina inhonnut omassa nimessäni sitä selittelyä, että ”Olen Niina kahdella ii:llä ja Wilhelmiina tuplaveellä”. Esikoisen nimen kohdalla on osoittautunut monille yllättävän vaikeaksi ymmärtää, että lapsen nimi on Oliver eikä Oliveri.

Teidän arvauksia pojan nimeksi

Kyselin instagramissa arvauksia, mikä pojan nimeksi tulee. Sain paljon aivan ihania nimivaihtoehtoja, mistä muutama päätyi mun listalle jos joskus vielä saan kolmannen pojan. Kaikkia arvauksia en voinut listalle ottaa, sillä niitä tuli ihan super paljon, enkä tietenkään halua vielä paljastaa vauvan oikeaa nimeä. Tässä siis teidän ehdottamat poikien nimet.

Alvar. Ihastuin tähän nimeen, vaikka se ei meidän vaihtoehdoista löytynytkään. Olisi siis hyvin voinut olla niinsanotusti ”pöydällä” ellemme olisi jo päättäneet vauvan nimeä.

Benjamin. Kaunis nimi, mutta liian pitkä mun makuun.

Oskari. Liian ”suomalainen”. Mies on lisäksi sitä mieltä, että sisarusten nimet eivät saa olla liian samanlaisia. Tästä syystä myös Oscar ja Oskar on poissuljettu.

Daniel. Tämä oli esikoiselle kakkosvaihtoehtona, mutta nyt nimi ei ole oikeastaan tullut edes mieleen. En jotenkin näe, että Oliver ja Daniel olisivat samaa sisarusparvea.

Rasmus. Kaunis nimi, mutta tiedättekö kun joistain nimistä tulee vaan liian vahva mielleyhtymä johonkin asiaan tai henkilöön? Esimerkiksi Romeo nimen kuullessa ei voi ajatella mitään muuta, kuin aikoinaan Salatuissa Elämissä seikkaillutta nuorta miestä.

Mitä muita poikien nimiä mun listalta löytyy?

Mun listalla on nyt paljon kauniita nimiä, mitkä eivät kuitenkaan sopisi enää meidän sisarusparven jatkoksi. Laitan nyt siis jakoon mun suosikki poikien nimet.

  • Eelis
  • Robin
  • Noel
  • Liam
  • Nooa
  • Alek
  • Tino
  • Tomas

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ostimme asunnon, kun minä olin vielä synnärillä

Miten 1v 8kk taapero reagoi kun vauva tuli taloon?

Kommentit (1)

Meidän poika on Viktor 💖 kaunis ja ajaton nimi, kansainvälinen ☺️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X