ihan mamina - Banneri

Kuukauden käyttökokemuksella uskallan nyt esitellä teille tarvikkeet mitkä ovat osoittautuneet hyödyllisiksi vauvan ja taaperon kanssa. Näistä vauvan hankinnoista on ollut suurta helpotusta meidän hektisessä arjessa. Vaivattomampi arki tekee vauvavuodesta mukavamman. Esittelyssä siis vauvavuoden hitti hankinnat tähän asti.

Kantoreppu

Esikoisen vauvavuonna mulla oli kantoliina ja koska en ole erityisen innokas kantovälineharrastaja meni liinan kanssa hermot nopeasti. Kuopukselle päätin hankkia pitkän taustatyön jälkeen Tula Explore kantorepun, mitä kehuttiin kaikkialla. Kantoreppu on nopea sujauttaa päälle, eikä vauva ehdi hermostua odotteluun. Toiseksi eniten kehuja sai Tula Free to grow malli ja arvoin näiden mallien välillä kunnes päädyin Exploreen. Meidän vauva valvoo yleensä iltaisin juuri silloin kun pitäisi tehdä taaperolle iltapalaa ja hoitaa hänet nukkumaan. Kantoreppu on silloin ainoa paikka missä vauva pysyy tyytyväisenä.

Imetystyyny

BBhugme imetystyyny on osoittautunut täysin hintansa arvoiseksi hankinnaksi. Erikoisen imetystyynystä tekee se, että sen pehmeyttä ja kovuutta saa säädeltyä itse tyynyn päissä olevia muovirenkaita kiristämällä. Raskausaikana nukuin BBhugme vartalotyynynä ja silloin säädin tyynyn mahdollisimman kovaksi. Imettäessä tyyny on joko mun selän takana tukemassa asentoa tai solmittuna vyötärölle tukemassa vauvaa. Tällöin säädän tyynyä pehmeämmäksi. Jokaisen raskaana olevan ja imettävän pitäisi hankkia itselleen BBhugme.

Vauvalle tehtävät hankinnat riippuvat tietenkin paljon perheestä ja elämäntilanteesta. Yllättävän vähällä sitä oppii pärjäämään jos on tarvis. Moniin hankintoihin vaikuttaa myös asuinalue, onko lapsella sisaruksia ja haluaako äiti imettää vai ruokkia vauvaa korvikkeella. Onneksi raskaus kestää yleensä sen 9 kuukautta, sillä siinä on aikaa kahlata netistä löytyvää tietoa läpi ja miettiä mikä on omalle perheelle juuri se tarpeellinen juttu. Olen itsekkin läpi raskauden etsinyt netistä listoja siitä mitä vauva tarvitsee.

Kamerallinen itkuhälytin

Aluksi pidin kamerallista itkuhälytintä hieman liioitteluna ja esikoisen kanssa pärjäsimme hyvin ihan tavallisella mallilla. Saimme kuitenkin raskausaikana tietää, että meidän vauvalla on 50% riski sairastua epilepsiaan, mitä myös esikoisemme sairastaa. Epilepsia riskin vuoksi halusin siis kamerallisen itkuhälyttimen, jotta voin koko ajan nähdä vauvan. Motorola MBP55 itkuhälytin on langaton ja kameran saa kätevällä ”lonkerolla” pyöräytettyä kiinni vaunuihin, pinnasängyn reunaan tai asetettua pöydälle. Vanhemman yksiköllä voi kääntää kameran kuvauskulmaa etänä ja kurkata vauvan ympäristöä ja tarkkailla lämpötilaa.

Vauvan viihtyminen

Koliikkikeinu / keinuva sitteri

Keinuva ja musiikkia soittava Moweo Rocker sitteri on myös ollut hyvä pitämään vauvan tyytyväisenä silloin kun hän haluaisi olla sylissä, mutta äidillä on kädet täynnä. Sitterin keinumisnopeutta saa säädettyä viidelle eri tasolle ja istuimen kallistuskulma säätyy joko makaavaan tai istuvampaan asentoon. Lisäksi sitterissä on ajastin ja kaukosäädin liikkeen ja musiikin säätelyyn. Koliikkikeinussa vauva on myös turvassa ympäriinsä juoksevalta taaperolta.

Leikkimatto

Vielä 1kk iässä vauva ei ole viihtynyt pitkiä aikoja leikkimatolla, mutta matto on hyvä muistutus mahallaan olo treeneistä, mitä vauvan kanssa pitää harjoitella. Leikkimaton avulla on myös helppo yhdistää vauvan ja taaperon kanssa leikkiminen lastenhuoneessa. Vauvan oppiessa tarttumaan esineisiin alkaa leikkimatto olla todella kovassa käytössä, näin muistan ainakin esikoisen vauvavuodelta. Leikkimatto kuuluu siis ehdottomasti tarpeellisiin hankintoihin.

Sisarusrattaat

En pärjäisi ilman kunnollisia sisarusrattaita ja niiden hankintaan panostin kovasti. Hankin mielummin käytettynä laadukkaat rattaat, kuin uutena huonommat. Rattaat on mun menopeli arkisin miehen ollessa töissä ja niillä on hoiduttava leikkipuistoon ja kauppaan meno oli keli mikä hyvänsä. Lue meidän sisarusrattaista lisää tästä!

Vaippakori

Mulla on kotona kaikkialle mukana kulkeva vaippakori, mistä löytyy nimensä mukaan vaippoja, pesupyyhkeitä, liivinsuojia, nännivoidetta, bepanthenia, D-vitamiini tipat ja kaikkea mitä vauvan hoitoon tarvitsee. Kesken imetyshetken ei tarvitse nousta etsiäkseen puhtaat liivinsuojat tai harson, sillä kaikki löytyy korista. Vaihdan öisin vauvan vaipan aina sängyssä, enkä sytytä valoja. Näin vauva ei pääse virkistymään ja aloita valvomista vaan nukahtaa heti uudelleen. Vaippakori löytyy siis myös aina meidän sängystä. Missä vauva, siellä vaippakori.

Sähkökäyttöinen rintapumppu

Mulle luo mielenrauhaa se, että pakastin on täynnä maitoa. Sähköisen rintapumpun avulla maidon pumppaaminen on onnistunut parhaiten ja sain hyvin nopeasti pakkaseen monta litraa maitoa. Nyt isäkin voi jäädä vauvan kanssa, jos minun täytyy tulevaisuudessa käydä hoitamassa omia menoja.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Lastenhuoneen sisustus, mikä houkuttelee leikkimään

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X