ihan mamina - Banneri

Lasagnesta minulla tulee ensimmäisenä mieleen monen tunnin kokkailut, pilalle mennyt valkokastike ja kamala sotku keittiössä. Silti lasagne on yksi mun lemppari ruoista ja voisin syödä sitä aina. Onneksi lasagnen voi tehdä myös helposti ja nopeasti oikomalla muutaman kohdan reseptistä. Tässä siis helppo ja nopea lasagne resepti, tämän parempaa kotiruokaa ei ole. 

Tarvitset

  • Kuohukermaa 5-6dl
  • Mozzarella raastetta 2x 175g pussi
  • Jauhelihaa 700-800g
  • Mutti kirsikkatomaatti säilyke 2kpl
  • Valkosipulin kynsi 2kpl
  • Lasagnelevyjä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • (Muskottipähkinä mauste, jos haluat)

Meidän lähimmässä Prismassa kuvassa näkyvät lasagne reseptin ainekset maksavat n. 17e olettaen, että kaapista löytyy suola ja pippuri valmiina. Lasagne ei ole siis edullisin mahdollinen ruoka, mutta sopii esimerkiksi viikonlopun tai juhlapyhän herkkupöytään. Tämän nopean lasagnen kanssa samaan pöytään sopii raikas vesimeloni tai viinirypäle salaatti.

Olen vasta muutama vuosi sitten opetellut tekemään ruokaa. En ole mikään intohimoinen kokkaaja, mutta helppojen reseptien kautta olen oppinut pitämään ruoanlaitosta. Ruoan valmistuksen pitää olla yksinkertaista ja nopeaa, mutta lopputuloksen maukasta. Tämä lasagne on yksi taaperon suosikki ruoista.

Lasagne resepti

Soseuta kirsikkatomaatti säilykkeet kulhossa ja mausta suolalla. Paista murskatut valkosipulit ja jauheliha pannulla ja mausta pippurilla. Kaada jauheliha kulhoon soseutetun kirsikkatomaatin joukkoon.

Kaada kuohukerma ja mozzarella raaste kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes juusto sulaa kerman sekaan ja seos on juoksevaa. Mausta pippurilla ja muskottipähkinä mausteella halutessasi. Muskottipähkinän kanssa kannattaa olla varovainen, ihan pieni ripaus riittää.

Kasaa lasagne vuokaan laittamalla pohjalle jauhelihakastike, seuraavaksi lasagne levyt ja päälle valkokastike. Toista niin monta kertaa kun aineksia riittää. Vuoan päällimmäiseksi kerrokseksi jää valkokastike. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min ja anna vetäytyä pöydällä ennen syömistä.

Kurkkaa myös tämä resepti

Herkullinen kesäkurpitsavuoka mozzarellalla

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X