ihan mamina - Banneri

Kirjoitin blogiin aikaisemmin siitä, kuinka 1v 9kk taapero on ottanut vauvan hienosti vastaan ja päivät heidän kanssa sujuu hyvin. Mustasukkaisuutta on ainoastaan isiä kohtaan, sillä isyysloman aikana minun huolehtiessa enemmän vauvasta taapero ja isi lähentyivät. Mustasukkaisuus ilmenee siten, että isin hoitaessa vauvaa taapero haluaa aina kiivetä syliin.

Vauvan hoitoon esikoinen on saanut osallistua halutessaan. Aina sillon tällöin taapero tulee kurkkaamaan sylissä olevaa vauvaa ja antaa tälle pusun päälaelle. Muuten vauva saa olla rauhassa ja taapero keskittyy omiin hommiinsa. Enää hän ei edes hätkähdä vauvan itkua, mikä aluksi tuntui taaperosta pelottavalta.

Meidän kotiutuessa synnäriltä vauvan kanssa esikoinen sairastui vauvarokkoon ja siitä seurasi unettomia öitä kuumeisen taaperon kanssa. Nyt tuosta vauvarokosta on kulunut jo kuukausi, mutta yöunet ovat edelleen kateissa. Vajaa 2 vuotias heräilee öisin 1-2h välein, kunnes puolen yön jälkeen kipittää meidän makuuhuoneeseen ja kiipeää isin kainaloon. Yöheräily on ilmeisesti reaktio sisaruksen syntymään.

Meillä nukkuu 160cm leveässä sängyssä koko nelihenkinen perhe. Voin sanoa, että ahdasta on! Vauva nukkuu seinän vieressä, mutta siirrän hänet aina välillä keskelle, jotta voin imettää myös toisesta rinnasta. Turvallisuussyistä taapero nukkuu sängyn reunimmaisena, sillä häntä ja vauvaa ei voi laittaa vierekkäin keskelle.

Aluksi raahasin patjan lattialle siltä varalta, jos taapero tippuisi yöllä sängystä. Ajattelin silloin vielä optimistisesti, että ei tämä vaihe kauaa kestä. Nyt kuitenkin luovutin kokonaan ja kannoin pinnasängyn takaisin meidän makuuhuoneeseen toimittamaan lähinnä turvalaidan virkaa. Taapero on nukkunut vuoden iästä asti omassa huoneessa ja viimeiset 2-3kk juniorsängyssä. Nyt hän on palannut perhepetiin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Miksi päädyimme tähän ratkaisuun?

Yritimme pitkään isyysloman loppupuolella ”unikouluttaa” taaperoa, mutta isyysloman loppuessa ei enää voimat riittänyt. Otin asian neuvolassa puheeksi ja sain kehotuksen luovuttaa. Miksi taistella turhaan ja väsyttää itseään, jos tämä onkin vain taas yksi ohimenevä vaihe?

Uskomme siis, että esikoinen reagoi tällä tavoin vauvan tuloon ja kaipaa nyt enemmän läheisyyttä ja hakee sitä öisin. Tällä järjestelyllä taapero saa kaipaamansa läheisyyden ja me saamme nukkua yöt paremmin. Kaikki voittavat!

Taapero menee iltaisin omaan sänkyyn nukkumaan ja nukahtaa sinne helposti. Illalla hänen herätessä käymme silittämässä takaisin uneen ja yöllä meidän jo nukkuessa taapero saa kipittää viereen. Tänä aamuna nukuimme jopa 7:30 asti tällä järjestelyllä, eikä se ole ollenkaan tyypillistä meidän yleensä 5:30 heräävälle taaperolle. Nautin siis mielummin nyt vauva-arjesta hyvin levänneenä ja katsellaan unikouluja sitten joskus taas uudelleen.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vauva 1kk, tarvikkeet mitkä ovat osoittautuneet hyödyllisiksi

Suihkutissit ja vauvan masuvaivat, kolme helppoa kikkaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X