ihan mamina - Banneri

Meidän esikoinen täyttää parin kuukauden päästä 2-vuotta ja tuntuu, että hän oppii ja kehittyy viikko viikolta hurjaa tahtia. Taaperon persoonallisuus puskee vahvasti esille ja on ollut ihana tutustua lapsen omaan persoonaan ja huomata hänen olevan ihan aito ihminen.

Huomaan taaperon muistuttavan koko ajan enemmän minua. Meidän luonteenpiirteet on jopa niin samankaltaisia, että se aiheuttaa välillä itsessäni ärsytystä. Miten voi lapsi olla noin jääräpäinen. Samalla saisin katsoa itseäni peiliin, mistäköhän on peritty.

Mä olen luonteeltani ekstrovertti, mutta nopeasti väsyvä sellainen. Rakastan olla ihmisten seurassa, olen ulospäinsuuntautunut ja avoin. Kaipaan silti paljon omaa aikaa, viihdyn itsekseni ja rasitun liiallisesta sosiaalisesta kanssakäymisestä. Saman asian olen huomannut taaperossa. Hän lähtee aina innolla mummilaan/mummolaan ja tutustuu ennakkoluulottomasti uusiin ihmisiin. Parissa tunnissa taapero väsyy ja alkaa vaatia kotiin pääsyä. Kotona hän vetäytyy omaan huoneeseen touhuamaan.

Taapero viihtyy pitkiä aikoja leikkien yksin omassa huoneessa. Ilmeisesti aika harvinainen piirre näin pieneltä lapselta. Hän hakee seuraa leikkeihin halutessaan, mutta joskus tuntuu että hän oikein haluaa olla yksin. Äitini kertoi, että olin samanlainen pienenä. Leikin paljon itsekseni ja minulla oli valtava mielikuvitus.

Kuva minusta alle 2 vuotiaana

Esikoinen on myös erikoinen nukkuja. Ei voi käsittää miten paljon noin pieni lapsi vie tilaa sängyssä. Olemme palanneet vieressä nukkumiseen pikkuveljen synnyttyä ja voin sanoa, että sängyssä on todella ahdasta. Nyt meitä on kaksi tyyppiä, joiden raajat sojottavat minne sattuu nukkuessa ja kuola valuu tyynylle tuhinan kera.

Olemme myös ulkoisesti samanlaisia. Esikoinen on selvästi perinyt paljon kasvonpiirteitä minulta. Ainakin hymy ja posket ovat kuin suoraan minun vauvakuvista leikattuja. Mun vanhemmat sanovat, että tietyissä vaatteissa he meinaavat vahingossa kutsua taaperoa Niinaksi. On taapero perinyt minulta myös inhottavamman asian, nimittäin vauvaiän epilepsian. Lue: Kutsu geenitutkimuksiin, koko perheen epilepsia

Jääräpäinen, herkkä, sopeutuvainen, rohkea, energinen, temperamenttinen, malttamaton..

Herkkyys on sekä hyvä että rasittava piirre. Herkät ihmiset aistivat toisten tunnetiloja helposti ja ovat usein myötätuntoisia ja empatiakykyisiä. Samalla herkkä ihminen ottaa liikaa taakakseen muiden pahaa mieltä ja reagoi ympärillä olevien ihmisten sanomisiin ja negatiivisiin viboihin.

Sopeutuvuus on mahtava luonteenpiirre. Taapero on ollut pienestä asti mummojen luona hoidettavana ja pärjännyt aina hienosti. Hän ei juurikaan reagoi vaihtuvaan ympäristöön tai pode mahdotonta koti-ikävää. Uskon, että myös päiväkotiin meno sujuu hyvin tämän luonteenpiirteen turvin. Lue: Vauva on ollut usein hoidossa, enkä pode huonoa omatuntoa

Rohkea yhdistettynä energisyyteen saa välillä vanhempien sydämensykkeet koholle. Kiipeilevä ja vauhdikas taapero on usein vaarassa kolhia itseään ja aina saa olla silmät selässäkin. Vanhempana rohkeus tulee auttamaan eteenpäin monessa asiassa. Malttamattomuus ja ”kaikki tänne heti nyt” tekee minusta ja taaperosta kovia tavoittelemaan haluamaansa. Jos ei joku anna meille haluamaamme asiaa, puskemme itsemme väkisin läpi vaikka harmaan kiven.

Olipas hauskaa miettiä millaisia yhteisiä luonteenpiirteitä meillä on taaperon kanssa. Varmasti hänen luonteensa ja persoonallisuutensa kehittyy iän myötä ja voi lähteä aivan erilaisiin suuntiin. On silti ihanaa, kun kotona asuu ”Mini me”.

Sinua voisi kiinostaa myös

Päikkäreitä ja kiukkua, olen vaipunut taaperon tasolle

Kommentit (1)

Hän on kyllä todella paljon näköisesi ♡

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X