Ihan mamina - Hero Header

Pipsun 2kk neuvolakuulumiset ja uusin vaatekoko

Tänään Pipsun syntymästä on kulunut jo kaksi kuukautta. Hän on muovaantunut hyvin osaksi perhettä, eikä taaperokaan enää hätkähdä Pipsun itkua tai ihmettele lattialla pötköttävää pientä ihmistä. Minulla oli jo raskausaikana tunne, että kun lapsilla on niin pieni ikäero ei taapero pian edes muista aikaa ennen pikkuveljeä. Ihan kun Pipsu olisi ollut täällä aina.

Pipsun 2kk neuvola sujui hyvin. Terveydenhoitajan mukaan poika vaikuttaa enemmän kolmikuiselta kuin kahden kuukauden ikäiseltä. Painoa oli jälleen tullut hyvä saalis, mitat oli 7020g ja 60cm. Minua jäi hieman huolettamaan, kun hoitaja puhui pään kasvavan hurjaa tahtia. Hän katsoi asiaa jostain taulukosta tai käyriltä ja totesi kasvun olevan kuitenkin ”normaalin rajoissa”. Ilmeisesti pää kasvaa siis vain yläkäyrillä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Vertailin mielenkiinnosta poikien kasvua neuvolakorteista. Pituus ja päänympärys menee samassa, mutta Pipsulla on yli kilon verran enemmän painoa kun Oltsulla kahden kuukauden iässä. Ei ihme, että tällä mamalla on reidet hapoilla päivittäin kantorepun kanssa pomppimisesta. Lue: Neljäs raskauskolmannes, tuntuu kuin olisin yhä raskaana

Tuntuu siltä, että Pipsu on skipannut kaksi vaatekokoa. 50cm vaatteet mahtuivat tasan kerran päälle ja 62 kokoa en ole ehtinyt ostaa kun muutaman ja nekin on alkanut tuntua jo pienille. Tänään mietin, että pitää pistää 68 koko tilaukseen. Hurjaa, sillä esikoisella oli 68 koko puolen vuoden iässä.

Vatsavaivat on pysynyt kurissa nyt kauraleivän ja munakkaiden pois jättämisen myötä. Tänään on kuitenkin ollut super itkuinen päivä (mikä on erittäin epätyypillistä Pipsulle) ja kakka on ollut vihertävää ja limaista. Syylliseksi veikkaan eilisen grilli-illan myötä syötyä parsaa tai paprikaa. Näistä paprika tuntuu todennäköisemmältä. Lue: Miksi imetysdieetti on neuvolassa kirosana?

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ehkäisy ahdistus, kun hormonaalinen ehkäisy pelottaa

Taaperon yöheräily, reaktio vauvan syntymään?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä