ihan mamina - Banneri

Samalla kun hankimme helmikuiselle turvakaukalon, päätimme hankkia myös esikoiselle uuden turvaistuimen. Aikaisempi turvaistuin vei autossa niin paljon tilaa, että etupenkillä oli hankala istua. Turvaistuimia valitessa mun kriteerit oli selkeät. Istunten tulisi olla Plus-testatut, mahdollisimman pitkäikäiset ja viedä mahdollisimman vähän tilaa. Kriteerit täyttävien istuinten valikoima on laaja ja meidän valinnat on sieltä edullisimmasta päästä.

Taaperolle tilasimme Ozbabylta Britax Max-Way Plus turvaistuimen. Max-Way asennetaan selkä menosuuntaan auton omalla turvavyöllä ja istuimen mukana tulevilla alavöillä ja tukijalalla. Istuimen painoraja on 25kg, eli istuin menee niin kauan kunnes on aika kääntää lapsi matkustamaan kasvot menosuuntaan. Päädyin lopulta kolmesta vaihtoehdosta Max-Way:hin, sillä se vie vähiten tilaa etupenkillä istujalta.

Ensimmäiseen asennukseen sain kulumaan rutkasti aikaa. Kesti hetken opetella mistä kohtaa istuinta kannattaa painaa ja mikä vyö kiinnittää ensimmäisenä. Youtube videon avulla asennus onnistui ja nyt muutaman asennus kerran jälkeen se sujuu jo parissa minuutissa. Harjoittelu tekee mestarin! Oman auton lisäksi taapero matkustaa mummon kyydissä, joten hankimme mummon autoon omat alavyöt helpottamaan istuimen siirtelyä autosta toiseen. Nyt ei tarvitse joka kerta pujotella alavöitä penkin kiskojen alle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Max-Wayn kallistuskulmaa saa säädettyä asennuksen yhteydessä. Meillä kallistus on maksimissaan, sillä taapero nukahtaa aina autoon ja näin hän saa hyvän asennon torkkua. Kallistuksesta huolimatta taapero näkee hyvin ulos, eikä tylsisty kyydissä. Autona meillä on Skoda Octavia ja Britax Max-Way Plus mahtuu hyvin n. 170cm kuskin taakse pienellä jalkatilalla. Meidän 80cm pitkä taapero mahtuu istuimeen pienimmällä mahdollisella jalkatilalla. Hän tykkää matkustaa jalat hieman koukussa auton penkin selkänojaa vasten. Max-wayn jalkatilaa säädetään asentamalla istuin penkin reunalle kauemmas auton selkänojasta.

Turvakaukalon valinta

Turvakaukalon kriteereinä oli aikaisemmin mainittujen lisäksi se, että vauvan asento on hyvä, kaukalon saa adaptereilla kiinni rattaisiin ja kaukalo on kevyt kantaa. Näiden perusteella totesin meille parhaaksi Maxi-Cosi Cabriofix turvakaukalon. Tilasin meille pelkän turvakaukalon, mutta Ozbabylta löytyy myös autoon asennettava telakka helpottamaan turvaistuimen kiinnitystä. Pelkkä turvakaukalo maksoi 130e, eli se on yksi edullisimmista turvalliseksi luokitelluista (Plus testatuista) kaukaloista. Cabriofixissä pidän eniten siitä millainen istuma-asento vauvalla oli jo vastasyntyneenä. Mukana tulevan vauvatuen ansiosta vauvan asento oli lähes makaava, eikä hän valunut inhottavasti lyttyyn.

Miksi pelkkä turvakaukalo?

En kokenut turvakaukalon telakkaa tarpeelliseksi, sillä kaukalon kiinnittämiseen auton turvavyöllä menee korkeintaan minuutti ja telakka olisi ainoastaan tiellä silloin kun autossa matkustaa muitakin ihmisiä. Esikoisen turvakaukalossa oli telakka, mutta jatkuvan irroittelun ja uudelleen kiinnittämisen jälkeen se jäi seisomaan eteiseen ja käytimme turvakaukaloa pelkällä auton turvavyöllä. Oikein kiinnitettynä telakka ja turvavyö on ihan yhtä turvallinen tapa kiinnittää turvakaukalo autoon.

Maxi-Cosi Cabriofix turvakaukalon vauvatuki sai vastasyntyneen asennon tosi hyväksi ja kaukaloa oli kiva käyttää. Helmikuisella oli turvakaukalossa Nordlys untuvapussi, mikä asettui kaukaloon hyvin. Nyt vauvan ollessa 2kk / 60cm / 7kg otin vauvatuen pois ja kaukaloon tuli heti lisätilaa. Maxi-Cosi painaa alle 3,5kg ja sitä on mielestäni helppo kantaa. Hankimme sisarusrattaisiin adapterin kaukaloa varten. Näin vauvan saa nostettua nukkuvana rattaisiin kauppareissun ajaksi. Lue: Meidän sisarusrattaat, Bugaboo donkey duo

Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen meidän valintoihin. Molemmat istuimet tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä. Hankimme tulevaisuudessa myös kuopukselle Britax Max-Way plus istuimen kun hän kasvaa yli turvakaukalosta. Jos jotain kritiikkiä pitäisi antaa, niin Max-Wayn kiinnitys saattaa välillä löystyä jos auton penkki on yhtään liukas. Löystymisen huomaa kyllä heti istuimen vöitä kiristäessä ja sen saa nopeasti korjattua avaamalla sinisen klipsun ja vetämällä auton turvavyötä kireämmälle. Pakko antaa vielä Ozbabylle pisteet erittäin nopeasta toimituksesta! Ei ehtinyt kahta kokonaista päivää kulua, kun istuimet oli noudettavissa postista.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Miten helpottaa yksin liikkumista kahden lapsen kanssa?

Kommentit (2)

Moikka! Mitä luulet, mahtuisiko tuo istuin 180cm pituisen kuskin taakse minkälaisella jalkatilalla?

Hei!
Riippuu paljon autosta. Toisiin autoihin tämä sujahtaa nätisti isolla jalkatilalla, mutta pieniin autoihin mikä tahansa turvaistuin voi olla hankala. Meillä on ollut tää Britax max-way plus esim. Skoda octaviassa, farkku bemarissa ja pikkusessa pösössä. Skoda octaviaan mahtuu parhaiten, mutta pikku pösössäkin mahtuu istumaan ihan hyvin etupenkillä tällee 166cm pitkänä. Meidän taapero on nyt 2v 3kk (84cm) eikä vielä ole kaivannut jalkatilaa ollenkaan. Tykkää istua jalat koukussa 😊 Ennen istuimen ostoa selvitin, että tämä on pienin plus testattu istuin syvyys suunnassa – eli tämän pitäisi mahtua ahtaimpiin autoihin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X