ihan mamina - Banneri

Pipsu on nyt reilu kahden kuukauden ikäinen ihana tissivauva. Tuttia tämä poika ei huoli vieläkään, kokeiltu on ainakin tuhat erilaista ja eri mallista. Ei kelpaa, niin ei kelpaa. Ollaan kuitenkin onnekkaita koska pullo kelpaa hyvin tissin ohella. Pulloilulle ei sinänsä ole ollut tarvetta, Pipsu on täysimetyksellä ja maitoa riittää vaikka muille jakaa. Ollaan kuitenkin haluttu totuttaa pullolle, jotta isi voi jäädä vauvan kanssa kaksin. 

Kuva: Helin Kulla photography

Pipsun täytettyä kaksi kuukautta olen ollut muutamia kertoja tekemässä omia työjuttuja ja tapaamassa ystäviä. Yhtenä iltana jopa kippistelimme pari lasia viiniä kaikessa rauhassa. Olen huomannut, että jopa tunti viikossa täysin ilman lapsia antaa mulle ihan valtavasti energiaa ja ystävien tapaaminen pitää mun mielialan tasaisempana.

Olen ahkerasti täyttänyt pakastinta rintamaidolla ja kotona kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin. Ensimmäinen kerta erossa vauvasta taisi olla minulle kovempi paikka. Ajattelin vielä ovesta lähtiessä, että ei minun tarvitsisi olla erossa vauvasta koska tämä on niin helppo ja tyytyväinen vauva. Eihän minulla edes ole raskasta. Huomasin kuitenkin (miehen heitettyä minut puoli väkisin pihalle), että oma aika teki todella hyvää mielelle ja nollasi ajatuksia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu

Pieni irtautuminen tavallisesta arjesta tekee minusta paremman äidin, kun palaan kotiin uudella energialla. Jo esikoisen synnyttyä mies osasi vaatia omaa hetkeä vauvan kanssa ja kehotti minua tekemään jotain yksin. Miehen viettäessä aikaa kahdestaan vauvan ja taaperon kanssa hän saa paljon enemmän kokemuksia, kun silloin jos olisin jatkuvasti saatavilla. Parantaa myös parisuhdetta, kun molemmat tietää millaista on olla lasten kanssa kotona ilman ketään keneltä pyytää apua heti.

Molempien lasten kohdalla olen ollut tosi mukautuva menojeni kanssa. Esikoisella oli kolmen kuukauden iässä kamala rintaraivari kausi ja jos silloin olisi annettu maitoa pullosta, se olisi todennäköisesti vain pahentanut asioita. Pysyttelin siis vauvan kanssa kunnes rintaraivarit loppuivat.

Milloin vauvan voi jättää hoitoon?

En usko lainkaan siihen teoriaan, että lapsi voisi olla äidistään erossa vain yhtä monta tuntia kun ikää on kuukausina. Jos jollekkin tulee yllätyksenä, niin lapsetkin ovat erilaisia. Itseasiassa lastenpsykiatrian professori ja Tampereen yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Kaija Puura on Iltasanomille antamassaan haastattelussa todennut, että kyseiselle teorialle ei ole kovinkaan tieteellistä perustetta. ”Jos pienikin vauva on yhden yön tai viikonlopun hoidossa tuttujen hoitajien luona, se ei vaaranna kiintymyssuhdetta” ”On lapsen etu, että hänellä on elämässään monta luotettavaa hyvää aikuista joihin hän voi kiintyä” -Kaija Puura Iltasanomat 11/2019

Turvallisen aikuisen kanssa vauva pärjää kyllä ja isän kanssa oleskelua en edes laske hoidossa olemiseksi (jos siis isä on arjessa mukana). Meidän esikoinen on aina pärjännyt hyvin jopa sellaisten ihmisten kanssa kenet tapaa ensimmäistä kertaa. Häntä ei harmita jäädä hoitoon ja erilaisista ”äiti/isi vaiheista” huolimatta molemmat vanhemmat on aina kelvannut. Katsotaan millainen tyyppi tästä meidän kuopuksesta kasvaa. Hän on osoittanut olevansa aika erilainen veljeensä verrattuna, mutta toistaiseksi äidin poissaolo ei ole häntä haitannut.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Vauvani on ollut useasti hoidossa, enkä pode huonoa omatuntoa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X