ihan mamina - Banneri

Kuopus täyttää viikon päästä kolme kuukautta ja verrattuna esikoiseen vauvavuosi on ollut tähän mennessä todella erilainen. Pohdin jo raskausaikana sitä millainen tästä toisesta vauvasta tulee, onko hän isoveljensä kopio vai täysin oma itsensä ulkonäöllisesti ja olemukseltaan. Vauvan synnyttyä huomasin nopeasti, ettei hän muistuta melkein ollenkaan esikoista.

Raskausaikana pohdin paljon millainen vauva meille tulee. Minun oli vaikea kuvitella muunlaista vauvaa kun esikoinen oli, eihän meillä ollut kokemusta muusta. Kohta kolmen kuukauden kokemuksella huomaa, kuinka paljon vauvan luonne ja terveys vaikuttaa vauvavuoteen ja arjen sujumiseen. Esikoinen kärsi pahoista allergiaoireista, joten hänen vauva-aika oli selkeästi haastavampi kun kuopuksen. Lue: Miksi imetysdieetti on neuvolassa kirosana?

Iltavirkku vs aamuvirkku

Esikoinen oli vauvasta asti aamuvirkku tapaus. Hän meni aikaisin nukkumaan ja heräsi aina klo 5-7 välillä, vaikka äiti olisi kyllä vielä halunnut nukkua. Yöunet esikoinen nukkui ensimmäiset neljä kuukautta hyvin, vain yhdellä syötöllä. Kuopus taas tykkää valvoa myöhään. Hänet saa yöunille vasta klo 22-23 maissa ja hän tankkailee öisin maitoa 2-4 kertaa. Aamuisin hän tykkää nukkua myöhään ja saattaa heräillä vasta klo 9-10.

Esikoinen tankkaili iltaisin maitoa tunti tolkulla kunnes viimein nukahti rinnalle. Kuopus taas syö pikaisesti ja touhottaa sen jälkeen leikkimatolla naureskellen. Hänet saa nukahtamaan syliin tai kantoreppuun, mutta ei vahingossakaan tissille.

Kuopus

Ulkonäölliset erot

Esikoinen on vaaleahiuksinen ja sirompi kasvoiltaan. Kuopus taas on tumma ja pyöreäkasvoinen. Hassua miten tietyt piirteet periytyy selvästi vanhemmilta tai isovanhemmilta ja muuttuu ajan kanssa. Esikoinen muistutti syntyessään isäänsä, mutta nykyään hän on aivan kopio minusta. Mun ja esikoisen kuvia iältä 1-2.v vertaillessa on välillä vaikea erottaa kumpi kuvissa on. Kuopus on perinyt paljon piirteitään isän isältä ja minun äidiltä. Näyttää myös, että kuopukselle voisi tulla kiharat hiukset ja esikoisen siniset silmät ovat alkaneet vihertää. Ulkonäkö voi siis muuttua vielä paljonkin kun ikää kertyy. Lue: Itsepäinen koheltaja, kumpaa meidän esikoinen muistuttaa enemmän?

Esikoinen

Liikkuja vs jokeltelija

Esikoinen harjoitteli ahkerasti liikkumista jo pienestä. Hän viihtyi mahallaan ja treenasi kovasti pään pitelyä ja yritti tarttua leluihin. Hän täyttää kuukauden kuluttua 2-vuotta, eikä vielä puhu kun muutamia sanoja, mutta kiipeilee ja liikkuu sitäkin enemmän. Kuopuksesta taitaa tulla puheliaampi tapaus. Häntä ei kiinnosta mahallaan oleskelu, mutta höpöttelee kun papupata aina hereillä ollessa.

Ihana nähdä mihin veljekset kasvavat ja kehittyvät. Muutaman vuoden päästä he saattavat muistuttaa paljonkin toisiaan, tai olla kun yö ja päivä. Toivon pojille samanlaista sisarussuhdetta kun miehellä ja hänen veljellä on. Riitoja ja erimielisyyksiä on todennäköisesti luvassa, mutta olisi mahtavaa jos muutaman vuoden kuluttua veljekset olisivat toistensa parhaat ystävät.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Meidän kesäsuunnitelmat

Taaperon yöheräily, reaktio vauvan syntymään?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X