ihan mamina - Banneri

Meillä ei ole aikaisempaa kokemusta asunnon remontoimisesta, onhan tämä meidän ensimmäinen oma koti. Onneksi tässä n. 95 neliön rivitaloasunnossa ei ole suurta laittamista, esimerkiksi keittiö on remontoitu vuonna 2018 todella tyylikkääksi. Haluamme kuitenkin tehdä kodista meidän näköisen ja suunnitella kotia yhdessä, joten pientä pintaremonttia on luvassa.

 

Kun näin asunnon ensimmäistä kertaa yksi asia oli selvä. Asunnon lähes kaikki seinäpinnat menee uusiksi. Olohuoneessa oli yksi seinä tummaa tapettia ja lopuilla seinillä valkoinen (jo hieman kellertävä) rosoinen tapetti mistä en pitänyt yhtään. En muutenkaan pidä tapeteista, vaan suosin enemmän maalattua seinää. Mies oli samaa mieltä, mutta halusi säilyttää ”teeman” eli yhden tummemman seinän muiden ollessa vaaleampia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keittiö tässä asunnossa on todella kaunis ja kivasti toteutettu. Kaappitilaa on paljon ja keittiössä on kaksi saareketta, toinen erottaa keittiön olohuoneesta ja toinen saareke on keittiön sisällä tuomassa työskentelytilaa. Keittiö on myös kivasti valaistu led valoilla ja tumma lattia tuo ilmettä. Tykkään tästä todella paljon.

OLOHUONEESSA ON JO ALOITETTU TAPETTIEN POISTOA

Rivitaloasunto on kaksikerroksinen ja rakennettu rinteeseen. Asuntoon tullaan siis sisään yläkerrasta mistä löytyy pieni eteinen, pieni vessa, keittiö, olohuone ja parveke. Alakerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta, työhuone/takkahuone, vaatehuone, kylpyhuone, sauna ja käynti takapihalle toisen makuuhuoneen kautta. Mielenkiintoinen ratkaisu, sillä yleensä olen tottunut että asunnoissa käynti takapihalle on samassa kerroksessa olohuoneen kanssa ja makuuhuoneessa olisi parveke. Tässä asunnossa kuitenkin toisinpäin.

ETEINEN

YLÄKERRAN WC

Alakerta

Meidän makuuhuoneen koolla ei pääse kehumaan, mutta uskon tämän riittävän meille kun kaiken ylimääräisen sijoittaa muualle. Pienestä koosta huolimatta makuuhuoneessa on hyvin kaappitilaa. Suunnittelimme, että makuuhuoneeseen tulee ainoastaan meidän sänky, yöpöydät ja tv seinälle. Kuten yllä olevasta kuvasta näkee meidän makuuhuoneesta on kulku suojaisalle takapihalle. Molempiin makuuhuoneisiin on luvassa seinien maalaus ja ikkunan karmien maalaus.

MAKUUHUONE

 

LASTENHUONE

Lasten makuuhuone on lähes samanlainen, mutta aavistuksen isompi. Tulevaisuudessa Pipsun kasvaessa hommaamme lapsille kerrossängyn tilaa säästämään, mutta vielä toistaiseksi vauva nukkuu meidän vieressä. Otimme tarkoituksella pienemmän makuuhuoneen meille, sillä en koe mukavaksi sitä että lastenhuoneessa olisi uloskäyti.

 

 

TAKKAHUONE

Vaatehuoneen ja kahden makuuhuoneen lisäksi alakerrassa on avoin takkahuone, mistä suunnittelimme työhuonetta. Takka on ihan valtavan kaunis ja huone vaatii ainoastaan uuden maalipinnan seinille, sillä en pidä kellertävän beigestä sävystä tumman harmaalla tehosteseinällä. Takkahuoneesta pääsee luonnollisesti kylpyhuoneeseen / saunaan, joten työpisteen lisäksi ajattelimme huoneeseen pientä sohvaa oleskelua varten.

Kylpyhuoneeseen suunnittelimme lattian maalaamista mustaksi ja saunan lauteiden sävytystä. Haluamme myös maalata katon valkoiseksi. Muuten kylpyhuone vaikuttaa siistiltä ja tykkään sen kalusteista. Kylpyhuoneen kaakelit ovat säilyneet yllättävän hyvänä, vaikka silikonit hieman jo kellertää.

Projekti tiivistettynä:

  • Olohuoneen ja eteisen tapettien poisto ja seinien maalaus
  • Makuuhuoneiden seinien tapettien poisto ja maalaus
  • Takkahuoneen / alakerran maalaus
  • Portaiden maalaus
  • Kylpyhuoneen lattian, katon ja lauteiden maalaus
  • Asunnon kaikkien ikkunoiden karmien hiominen ja maalaus
  • Olohuoneen lankkuparketin hionta ja lakkaus (ammattilaisen tekemänä)

Sinua voisi kiinnostaa myös

Ostimme asunnon, kun minä olin vielä synnärillä

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X