ihan mamina - Banneri

Muumi vauvakirja saatu kustantaja Otavalta

Esikoiselle tuli hankittua jo raskausaikana useampi vauvakirja ja niitä täytin innolla. Kuopuksen kohdalla koko asia on jotenkin unohtunut. Ajatuksia ja juttuja vauvasta on tullut kirjoitettua blogiin, mutta täytyyhän lapselle jäädä myös jokin konkreettinen muisto lapsuudesta. On ihana lukea nyt aikuisena omaa vauvakirjaa ja katsella valokuva albumeja. Onneksi Otava lähetti minulle pr paketin, mistä paljastui Muumi-teemainen vauvakirja.

Vauvakirja alkaa vanhempien tietojen täyttämisellä. Minusta oli ihanaa kuinka kirja keskittyi enemmän vanhempien persoonaan ja kiinnostusten kohteisiin valmiilla kysymyksillä. Seuraavalla sivulla pääsi täyttämään tietoja perheestä ja kirjaa lainaten ”muista tärkeistä otuksista”.

Tykkään siitä, että vauvakirjassa on valmiita kysymyksiä ja johdattelua. Helpottaa kirjan täyttämistä kovasti ja kysymykset mitkä ei ole itselle oleellisia voi ohittaa ja jättää täyttämättä. Kirjassa on lisäksi tilaa omille ajatuksille tai kuville, eli myös puhdasta tilaa löytyy.

Kirjassa on oma sivu raskausajalle, missä kysytään esimerkiksi seikkailuista missä vauva on ollut mukana masussa ollessaan. Meidän esikoinen on reissannut Thaimaassa ja kuopus Riikassa, näistä matkoista on ihana päästä kirjoittamaan vauvakirjaan ja miten ne sujuivat raskauden kannalta. Hauska kohta oli myös se missä kysyttiin vanhempien kasvatusajatuksia raskausajalta. Myöhemmin sinne pääsi kirjoittamaan mistä kaikesta luovuttiin lapsen synnyttyä.

Vauvan syntymä sivulla on niiden perinteisten tietojen lisäksi paljon tilaa maailmalla tapahtuville asioille syntymän hetkellä. Kuopuksen syntymähetkellä suurimpia asioita on korona-pandemia ja sen vaikutus maailmaan. Kirjassa kysytään myös kuumimmista puheenaiheista, musiikista ja ihanista asioista lapsen syntymän lähettyvillä.

Kirjassa kysellään paljon lapsen ensimmäisistä hetkistä ja asioista. Millainen oli ensimmäinen koti minne vauva sairaalasta kannettiin? Miten vauva nukkui ensimmäisen yön? Miten vanhemmat malttoivat nukkua? Millainen oli lapsen lempi kirja ja ensimmäinen retki metsään? Aivan ihania kysymyksiä mistä saa myös inspiraatiota touhuta yhdessä lapsen kanssa.

Ystäville oli omistettu oma sivu, sinne pääsi täyttämään tietoja lapsen ensimmäisistä ystävistä ja millaisia he ovat. Lisäksi siellä on oma kohta lapsen ensimmäiselle hoitopaikalle, eskaripäivälle ja koulupäivälle. Lopussa kirja jatkui vuosi vuodelta aina kouluikään asti sillä millainen tyyppi lapsesta kasvaa. Kuvitukseltaan kirja on kaunis ja värimaailma on hillitty, muttei kuitenkaan liian neutraali beige / valkoinen. Tykkäsin myös pienistä runoista, mitkä seikkailivat kirjan sivuilla.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Miten valmistaudut raskaus tai newborn kuvauksiin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X