ihan mamina - Banneri

Remontti alkaa olla puolessa välissä ja pian pitää alkaa tekemään asioita muuton eteen, sillä 1,5 viikon kuluttua olisi tarkoitus juhlia ristiäisiä ja esikoisen syntymäpäiviä uudessa kodissa. Kesäkuun alku on ollut hektinen ja jälkeenpäin ajateltuna ollaan haalittu hieman liikaa hommia kerraksi. Viikonloppuna taapero menee mummolaan, joten yritän olla tehokas ja laittaa vanhaa asuntoa muuttovalmiiksi miehen hoitaessa remonttia loppuun.

Muutto muistilista

  1. Tee muuttoilmoitus ajoissa. Ilmoituksen voi tehdä jo etukäteen ja valita haluamansa päivän niin se ei ainakaan unohdu. Inhoan sitä kun postit menevät väärään osoitteeseen ja niiden toimitus viivästyy sen vuoksi.
  2. Ota sähkösopimus. Tämänkin voi nykyään tehdä etukäteen. Sähkösopimus on asia mikä kannattaa kilpailuttaa ja etsiä paras tarjous uuteen osoitteeseen.
  3. Vaihda kotivakuutus uuteen asuntoon, tai kilpailuta vakuutukset. Sanomattakin on selvää, että kotivakuutus kannattaa olla ja huolehtia sen voimassaolosta.
  4. Ilmoita isännöitsijälle muutosta jos muutat kerrostaloon tai rivitaloon.
  5. Siirrä nettiyhteys uuteen kotiin.
  6. Ilmoita uusi osoite paikkoihin mihin se ei päivity automaattisesti. Tällaisia voi olla esimerkiksi työpaikka, lasten päiväkoti / koulu ja esimerkiksi lehtien tilaukset.
  7. Tarkista uuden asunnon palovarottimien toiminta.

Muuton suhteen meillä on aika selkeä järjestely. Mies hoitaa remontin ja uuden kodin valmiiksi ja minä pakkaan minkä lastenhoidolta kerkeän. Ollaan siinä onnekkaita, että kaverit ja sukulaiset ovat tarjoutuneet auttamaan kaikessa. Pakkaamisen teen mieluiten itse, jotta tiedän mikä tavara on missäkin, mutta lastenhoito-ja remontti apu on tervetullutta. Kahdestaan hommia tehdessä jaetaan niin, että kumpikin on vuorollaan lasten kanssa esimerkiksi ulkona ja toinen käy läpi tavaroita sillä aikaa.

Sujuvan muuton varmistamiseksi mulla on ollut tapana kirjoittaa jokaiseen laatikkoon ja säkkiin mitä se sisältää ja mihin huoneeseen se kannetaan. Helpompaa on kantaa laatikot suoraan oikeaan huoneeseen, kun jättää levälleen ja siirrellä niitä myöhemmin. Pakkaan myös itselleni ja lapsille ison kassin mistä löytyy kaikki vaihtovaatteista pesuvälineisiin ja vaippoihin, joten illalla nukkumaanmenoajan tullessa ei tarvitse panikoida ja penkoa laatikoita.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X