ihan mamina - Banneri

Some vilisee kesäaikana kuvia lapsista huvipuistoissa, kylpylässä, rannalla, kotieläinpihassa.. lista on loputon. Kun näet saman päivän aikana kymmeniä kuvia lapsista eri aktiviteettien parissa tulee itselle se kuuluisa ”huono vanhempi” -olo vaikka olisitte olleet vasta alkuviikosta vesipuistossa ja nyt lapset leikkivät tyytyväisenä omalla takapihalla. Tarvitseeko lapsi kymmeniä reissuja yhden kesän aikana?

Muistan omasta lapsuudesta tavan tehdä yksi ”isompi reissu” kesän aikana. Hyvinä kesinä reissuja saattoi olla useampi, mutta yleensä meidän perheen budjetti riitti yhteen aktiviteettiin ja loppu kesä seikkailtiin ilmaisissa tai edullisissa kohteissa. Tämä ”isompi reissu” saattoi olla päivä huvipuistossa, risteily tai matka Korkeasaaren eläintarhaan. Meillä ei todella ollut varaa matkustaa ulkomaille tai tehdä pitkiä reissuja ympäri Suomea kun olin pieni. Kesän paras juttu oli reissu Korkeasaareen omat eväät kylmälaukussa ja siitä puhuttiin pitkään. Lue: Kesäpuuhaa taaperolle Tykkimäen huvipuistossa

Ilmainen sisäleikkipuisto Lahden kauppakeskus Karismassa

En siis ole kokenut painetta järjestää suuria aktiviteettejä 2-vuotiaalle taaperolle. Hänen kesän kohokohta on ollut mökkeily juhannuksena, kun sai pulahtaa järveen ja iltapäivä Karisman ilmaisessa sisäleikkipuistossa. Mielestäni on turhaa stressata kesäpuuhista ja täyttää loman jokaista päivää reissuilla ja aktiviteeteilla. Uskon lapsien arvostavan myös sitä tavallista puuhaa kesällä, eikä kiva kesäreissu enää tunnu niin spesiaalilta jos niitä on joka viikko. Miehen mielestä jokainen aurinkoinen päivä kotona on suurta hukkaamista. Itse taas nautin myös päivistä kun saa vaan olla ilman aikatauluja.

Toivon lapsistani kasvavan tyyppejä jotka arvostaa myös sitä pienen budjetin reissua. Nähtäisi ennemmin se yhteinen aika ja tekeminen kun hintalappu hommassa. Toki muistan omasta lapsuudesta ne leveilijät ketkä kehuskelivat reissujen määrästä ja siitä mitä kaikkea ostettiin Dubaista. Muistan silloin tunteneeni pientä kateutta, mutta se ei poistanut sitä iloa ja onnea niistä meidän perheen tekemisistä. Jälkeenpäin olen onnellinen, että minut on opetettu nauttimaan myös niistä elämän pienistä jutuista.

Sinua voisi kiinnostaa myös

2-vuotis syntymäpäivät ja kuopuksen ristiäiset, helpot tarjottavat juhlapöytään

Ulkoileeko joku oikeasti kaksi kertaa päivässä lasten kanssa?

Kommentit (2)

Ei minusta tarvi lomia ahtaa täyteen ja reissata kauas ulkomaille. Lapsuudessani emme suuria lomalla tehneet, yleensä mökille ja esim yksi huvipuisto käynti. Samoin olemme lapsemme kanssa lomailleet kotona, mökillä tai vaunulla, hän lomailee ilman jatkuvaa aktiviteettia sinne tänne ja tuonne. Toki käymme huvipuistossa tms kertaalleen. En myöskään ole opettanut hänelle sitä että viihtyminen vaatii hienoja aktiviteetteja ja vempaimia, hän keksii tekemistä itsekin ja touhuaa. Olen huomannut että nykymukulat vaativat kokoajan tekemistä ja valmiita aktiviteetteja, matkailukohteita kysellään ensimmöisenä missä on paljon viihdykettö ja hypätään kaikki puistot ja tekemiset läpi lomilla. Ei osata olla ja käyttää omaa luovuuttaan. Kaikki perusjuttu on tylsäö ja tyhmäö.

Paljon hyviä ajatuksia! Mäkin tykkään opettaa lapselle, että myös se tavallinen arki voi olla mahtavaa ja kotipihallakin keksiä kivaa puuhaa 😊

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X