ihan mamina - Banneri

Mökkeily kuuluu meidän joka kesäisiin juttuihin. Viihdyn mökillä viikonloppuja ja miehen suvun mökki on sopivan lähellä, jotta siellä voi käydä vaikka vain saunomassa ja uimassa. Mökissä on jotain ihanan rauhoittavaa ja seesteistä. Etenkin se aamun ensimmäinen kahvikupillinen rannassa on mun kesän kohokohtia.

Esikoisen oppiessa liikkumaan mökkeilystä tuli minulle hieman stressaavampaa. Nyt 2-vuotiaan vauhti taaperon ja pienen vauvan äitinä mökkeily kuluttaa energiaa ja omia hermoja hurjasti. Minun on vaikea rentoutua ympäristössä missä on normaali arjesta poikkeavia vaaroja. Kaupungissa lapsi saattaa juosta auton alle, mökillä suoraa päätä järveen. Mökki on meille harvinaisempaa maaperää ja siksi vaarat ovat erilaisia ja aiheuttavat minulle enemmän stressiä. Lue: Huono omatunto kesän aktiviteettien puutteesta lasten kanssa? Ihan turhaan!

Taapero rakastaa järvessä uimista ja mökillä ollessa hän olisi jatkuvasti juoksemassa laiturin kautta veteen. Juhannuksena olimme isolla porukalla mökillä ja vahtivia silmäpareja oli useita. Silti en pystynyt rentoutumaan. Halusin pitää taaperon näköpiirissä jatkuvasti ja olla varma, että hänen kanssa oleva aikuinen vahtii häntä herkeämättä. Yöllä nukuin pienissä pätkissä heräten pienimpäänkin ääneen. Pelkäsin taaperon karkaavan mökin ovesta ulos suoraan järveen, vaikka sen ei pitäisi olla mahdollista.

Olenko kauhukuvien maalailija? Ehkä. Stressaanko liikaa? Ehkä. Olen kuitenkin äiti joka tuntee omat lapsensa parhaiten ja luotan vaistooni vaaroista. Tämä ei onneksi estä meitä mökkeilemästä, korkeintaan se aiheuttaa vain lisätoimenpiteitä kaikkien turvaamiseksi. Kannustan siis kaikkia muitakin stressaavia mamoja mökkeilemään epäilyksistä huolimatta! Lue: Kesäpuuhaa taaperolle Tykkimäen huvipuistossa

Miten tehdä lasten kanssa mökkeilystä helpompaa

Ihan ehdoton juttu mökillä on hyttysverkot. Vauva säästyi hyttysiltä ja ötököiltä makoilemalla vaunuissa suurimman osan ajasta. Sylissä ollessa yksittäiset hyttyset oli helppo huitoa pois. Yleismallisen hyttysverkon saa vaunujen lisäksi turvakaukalon, leikkimaton ja pinnasängyn ympärille suojaamaan pientä. Taaperoa ei onneksi hyttyset kiusannut, hänellä oli pitkät housut jalassa ja taaperon juostessa ja touhutessa ei itikat tai paarmat edes ehtineet hänen kimppuun. Lasten lähellä en halunnut käyttää hyttysmyrkkyjä, thermacelleja tai karkoittimia. Itse kärsin tästä ja omat nilkat ovat edelleen paukamilla. Onneksi allergialääke ja hydrocortison lievittää kutinaa.

Makuuhuoneeseen laitoimme illalla kamerallisen itkuhälyttimen. Pystyimme istumaan ulkona lasten mentyä nukkumaan ja tarkkailemaan unta kameran välityksellä. Kuopus nukkui mökin ikivanhassa pinnasängyssä ja taapero parivuoteessa. Kuumuutta lievitti pieni pöytätuuletin ja peittoina oli vain ohut lakana. Lue: Kun taapero saa raivarin kaupassa

Sovi selkeät vahtivuorot. Mökille mennessä sovimme miehen kanssa, että minä vahdin kuopusta ja hän juoksee taaperon perässä. Vahtivuoroja vaihdettiin aina sanallisesti, koskaan ei oletettu jonkun muun vahtivan. Halusin aina kuulla sanat ”minä vahdin häntä” ennen kun keskityin tekemään muuta. Tällä keinolla vältetään tilannetta missä kaikki olettavat ”jonkun” vahtivan ja oikeasti kukaan ei vahdi.

Mukana mökille kannan aina ensiaputarvikkeita haavojen, puremien, allergisen reaktion ja tapaturman varalta. Jatkoa ajatellen aion myös pakata mukaan taaperolle sellaista puuhaa mikä saa hänen ajatukset pois järvestä kun ei ole aika uida. Täytyy kehitellä jokin kiva peli tai hämäys millä saan taaperon viihtymään muuallakin kun pulikoimassa. Seuraa meitä myös instagramissa @niina.mantere

Kommentit (2)

Kokeileppa enskerralla auttasko et laittas taaperolle vatiin johon hän just ja just mahtuu istuu tai vauvan ammeeseen vettä ja viihtyiskö siinä, helpompi vahtia omien jalkojen juuressa ja hukkumis vaara pienenee etenki vadissa. Täällä taaperoserkku kylpi semmosessa kun isommat meni järveen.

Jep, tätä suosittelen myös, jos järveen ei pääse mutta lasta houkuttelee, niin vesileikkejä siihen mistä itsellä helpoin vahtia. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X