ihan mamina - Banneri

Miksi syöttötuolin valinta on tärkeää?

Syöttötuolin valinta on tärkeää, sillä ergonominen istuma-asento on yksi iso turvallisuustekijä lapsen ruokaillessa. Lapsen täytyy istua selkä suorassa ja päästä kumartumaan eteenpäin jos ruoka alkaa yskittämään. Ja kukapa tahtoisi itsekkään syödä jos jalat puutuu ja asento on hankala. Syöttötuoleja on paljon erilaisia ja myös eri lapsille sopii erilaiset tuolit kehon mittasuhteista riippuen. Mainitsen heti alkuun, että tämä on täysin puolueeton mielipide hehkutuksesta huolimatta. Olen vaan aidosti tyytyväinen tähän hankintaan!

Meille valikoitui syöttötuoliksi Cybex Lemo, enkä voisi olla tyytyväisempi. Esikoisen aloitellessa kiinteitä ruokia asuimme pienessä kaksiossa ja oli tärkeää, ettei tuoli veisi liikaa tilaa ja aiheuttaisi kompastusvaaraa. Tästä huolimatta Lemo on tukeva ja takajaloissa olevien pienien pyörien ansiosta rullaa kevyesti taakse, eikä kaadu isomman lapsen potkiessa vauhtia ruokapöydästä. Syöttötuoliosassa on tukevat viisipistevaljaat mistä lapsi ei pääse kiemurtelemaan pois. Turvallisuudesta annan siis täydet viisi pistettä.

Syöttötuoliosan ollessa kiinni tuolista ei saa säädettyä muuta kuin jalkalaudan korkeutta. Tarjottimen voi irroittaa ja syöttötuolia voi käyttää sellaisenaan ruokapöydän ääressä. Juniortuoliksi muuttuessa Cybex Lemossa voi säätää istuinosan syvyyttä ja korkeutta, joten lapsen asento on hurjasta kasvusta tai erilaisesta ruokapöydästä huolimatta aina sopiva. Lue: Hitti vai huti – tarvikehankinnat vauvavuoteen

Cybex Lemo

Cybex Lemoa myydään useassa eri värissä ja istuinosan saa valita puisena tai muovisena. Meille valikoitui muovinen versio ja ainakin sen puhdistaminen on osoittautunut helpoksi. Valkoinen syöttötuoli on ollut kovassa käytössä kohta 2-vuotta ja lukuisista sormiruokailuista, mustikkatahroista ja laiskan äidin ”en jaksa heti siivota” hetkistä huolimatta tuoli hohtaa edelleen valkoisena ilman hampaat irvessä hinkkaamista. Pahimmat sormiruokailu sotkut siivosin kantamalla tahmaisen lapsen tuoleineen päivineen kylpyhuoneeseen ja suihkutin koko pakkauksen lapsen istuessa syöttötuolissa ja läiskien vettä tarjottimella. Kuopuksen siirryttyä valkoiseen syöttötuoliin tilasin taaperolle mattamustan Cybex Lemo juniortuolin ja itseasiassa pidän mustasta tuolista vielä enemmän.

Tuoli on pitkäikäinen, sillä painoraja on 95kg ja tuoli sopii vauvasta vaariin. Vauvalle syöttötuoliin voi ostaa erillisen sitteri-istuimen, jotta hän pääsee pienestä asti osallistumaan perheen ruokailuun. Minulla ei ole tuosta sitteristä kokemusta. Molempien poikien kanssa on alettu harjoittelemaan istumista pieniä hetkiä 5-6kk iässä kun selkä on suoristunut ja lapsi on pysynyt hyvässä asennossa pyyhkeellä tuettuna. Myöhemmin lapsen kasvaessa tuolista voi irroittaa jalkalaudan ja sitä voi käyttää vaikka koulupöydän tuolina.

Muista syöttötuoleista meillä on jonkin verran kokemusta. Mielestäni Stokke Tripp Trapp vaikutti ahtaalta syvyys-suunnassa, mutta ei tukenut tarpeeksi sivuilta istumista harjoittelevaa vauvaa. Hoikalle vauvalle tuoli voisi olla hyvä hankinta. Olen myös kuullut, että Tripp Trapp on hankalampi puhdistaa, mutta siitä minulla ei ole kokemusta. Ikean Antilop syöttötuoli on ollut muuten hyvä, mutta harmillisesti siitä puuttuu jalkalauta. Retro mallinen syöttötuoli mikä löytyy mummolasta on myös väljyydeltään hankala, sillä pieni lapsi on vaikea saada tuettua istumaan. Toisaalta hyvä puoli on se, että isompi taapero mahtuu tuoliin hyvin vaikka se ei muutu juniortuoliksi.

Seuraa meitä myös Instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X