ihan mamina - Banneri

 

Luovuimme autosta heinäkuun puolessa välissä, eli ollaan eletty pian kuukausi kahden lapsen arkea ilman autoa. Tiedän monia perheitä kenellä ei ole koskaan ollut omaa autoa, eikä ihme. Auton pitäminen on nykyään todella kallista. Siinä tulikin suurin syy miksi luovuimme autosta – kustannukset. Toinen asia mikä painoi vaakakupissa asiaa pohtiessa oli oma laiskuus. Minusta on tullut hirveän mukavuudenhaluinen ja kynnys hypätä auton rattiin kävelyn sijaan oli liian matala. On myös korkea aika miettiä ympäristöä ja omaa kulutusta.

Autosta luopuminen aikaisemmin ei ole tullut kysymykseenkään miehen pitkän työmatkan vuoksi, mutta nyt kesällä Lahteen muutettua asiat muuttuivat. Miehen työmatka lyheni nopeasti käveltävään matkaan ja täällä Lahdessa julkinen liikenne toimii erittäin hyvin. Enää ei ollut muuta syytä pitää autoa kun oma mukavuudenhaluisuus. On ollut ihana huomata miten virkeä olo tulee päivittäisen arkiliikunnan ansiosta. Mulla on ollut myös ongelma herkkujen syönnin kanssa – syön niitä aivan liikaa. Yllättäen herkuttelukin on vähentynyt, kun kauppaan pitäisi lähteä kävellen auton sijaan. Lue: Päiväkodin aloitus – miten meni 2-vuotiaan ensimmäiset päivät?

Etäisyydet

Meidän koti sijaitsee hyvällä paikalla, läheltä löytyy kaikki tarvittava. Päiväkotiin ja lähimpään pieneen kauppaan on n. 10min matka kävellen ja parin kilometrin säteeltä löytyy isompi ruokakauppa. Bussipysäkki löytyy kadun päästä ja busseja keskustaan menee useampi tunnissa. Todella erilainen asuinalue kun kotikulmilla Kouvolassa, missä bussit kulkee kerran päivässä ja lähin pysäkki on 2km päässä. Lue: Ostimme asunnon, kun minä olin vielä synnärillä

Ruoat kotiovelle kerran viikossa

Autosta luopumisen vuoksi luovuimme myös Prismassa ravaamisesta. Teen sunnuntaisin tilauksen Prismaan ja maanantaina tai tiistaina kuljettaja tuo kauppakassit ovelle – helppoa ja aikaa säästävää. Alun epäilyksistä huolimatta olen ollut tyytyväinen palveluun. Kirjoitan valitsemieni tuotteiden kommenttikenttään lisätietoa keräilijälle. Esimerkiksi ”lihat mahdollisimman pitkällä päiväyksellä” tai ”vihertäviä banaaneja”. Näin saan varmasti sellaiset elintarvikkeet mistä itse tykkään. Tämän kauppakassi palvelun lisäksi käymme 0-2 kertaa viikossa pikaisesti lähikaupassa hakemassa lisää leipää tai kasviksia. Lue: Taaperon uhmakohtaus ravintolassa, tällä kertaa hävetti

Tilanteet missä olen ikävöinyt autoa kovasti

Sairastimme koko perhe flunssan reilu viikko sitten. Toni oli jo parantunut flunssasta ja palasi töihin negatiivisen koronatestin jälkeen. Jäin yksin kotiin kahden kovasti kuumeisen lapsen kanssa ja yhtenä päivänä 2-vuotias Oliver heräsi päiväunilta haukkomaan henkeä. Hänen hengitys oli selvästi vaikeaa ja halusin mahdollisimman nopeasti päivystykseen. Itku meinasi tulla kun molemmat lapset itkivät hädissään ja yritin pukea meille vaatteita ja soittaa samalla taksia. Olisi ollut niin paljon nopeampaa ja helpompaa hypätä omaan autoon missä on turvaistuimet valmiina, kun odottaa taksia joka hakee ja asentaa istuimen ja tulee vasta sitten hakemaan meidät. Lue: Kesäpuuhaa taaperolle Tykkimäen huvipuistossa

Toinen asia missä kaipaisi omaa autoa on vapaapäivät ja kesäloma. Olisi niin helppoa ja nopeaa hypätä autoon ja ajaa koko perheen kera erilaisiin kohteisiin viettämään aikaa. Valitettavasti julkisilla ei pääse vielä kaikkialle ja kynnys lähteä pelkillä rattailla esimerkiksi kauas rannalle tai toiseen kaupunkiin on suurempi. Autolla pääsee nopeasti kotiin jos lapset väsähtää ja kiukustuu kesken reissun. Eniten minua harmittaa pitkä matka mun perheen luokse, mutta eiköhän tässä keksitä keinot liikkumiseen lasten kanssa.  Turvaistuimen ostaminen Kouvolaan voisi olla ratkaisu, sillä silloin minun ei tarvitsisi raahata turvaistuinta bussissa ja junassa – tai vaihtoehtoisesti kävellä asemalta tunnin matkaa perheeni luo. Lue: Huono omatunto kesän aktiviteettien puutteesta lasten kanssa? Ihan turhaan!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X