Pestomifu kastike, nopeaa arkiruokaa

Pestomifusta on tullut meidän perheen kasvisruoka lemppari! Ruoka valmistuu n. vartissa ja maistuu myös taaperolle. Kasvisruoat ovat päässeet vasta tämän vuoden puolella meidän perheen ruokalistalle ja olen todella innoissani näistä uusista ruokatuttavuuksista aikaisemman jo tylsäksi käyneen menun jälkeen. Olen myös huomannut, että liha on jossain määrin alkanut oksettamaan enkä enää edes harkitse tilaavani ravintolasta sisäfilettä mediumina.
Pestomifun alkuperäinen resepti on Valion sivuilta, mutta muokkasin reseptiä omaan makuun sopivammaksi. Ollaan testattu pestomifua riisin ja pastan kera. Vaikea valita kumman kanssa kastike maistuu paremmalta. Ehkä hyvin suolaisessa vedessä keitetty ”simpukkapasta” vie voiton täpärästi.



Tarvitset
- Purkki kuohukermaa
- 1 mieto chili
- 1 valkosipulinkynsi
- purkki pestoa
- 1 rasia mifua (meillä välimerellinen mifu)
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- riisiä tai pastaa
- öljyä
- suolaa ja pippuria
Resepti
- Laita pasta tai riisi kiehumaan.
- Hienonna chili ja valkosipuli.
- Pilko tomaatit kolmeen osaan.
- Laita pannulle runsaasti öljyä, chili, valkosipuli ja tomaatit.
- Ripottele pippuria ja suolaa tomaattien päälle. Paista kunnes tomaatit alkavat pehmentyä ja lisää joukkoon mifu.
- Paista mifuun pieni paistopinta ja lisää pesto ja kuohukerma. Anna porista hetki.

Lisää reseptejä
Herkullinen kesäkurpitsavuoka mozzarellalla
Taaperon suosikki, helppo ja nopea lasagne
Lämminsavulohipasta puolessa tunnissa
Jaa oma kokemuksesi