ihan mamina - Banneri

Aloin oikein pohtimaan meidän leluvalikoimaa tätä blogitekstiä tehdessä. En ole tainnut ostaa kuin muutaman lelun itse meidän lapsille. Kaikki muut on tullut ystäviltä, sukulaisilta ja perheeltä. Monet leluista on sellaisia, että itse en olisi sellaista kaupasta valinnut – mutta siitä on muodostunut lapselle äärimmäisen rakas.

Jos saisin valita vain yhdet lelut mitkä säästettäisi ja kaikki muut vietäisi pois säästäisimme ehdottomasti Duplo autot. Esikoinen sai ensimmäiset Duplonsa 1-vuotiaana syntymäpäivälahjaksi ja siitä asti sukulaiset ovat pitäneet huolen, ettei Duplot pääse loppumaan kesken. Suurin innostus palikoita kohtaan on jo hiipunut, mutta paketin mukana tulleet kolme autoa (keltainen, vihreä ja punainen), sekä punainen traktori on edelleen päivittäin leikeissä mukana. Duplo autoista on tullut esikoiselle jopa niin tärkeitä, että aina vähintään yksi auto on saatava sänkyyn mukaan yöunille mennessä. Kuopus kulkee tässä isoveljen jalanjäljissä ja autoilla leikitään usein yhdessä.

Yllä oleva palikka-häkkyrä on peräisin Ikeasta ja sen toi meille mun ystävä Oliverin ollessa 1,5v ikäinen. Edelleen reilu 2-vuoden iässä taapero jaksaa kannella lelua sohvalle, istuu alas ja siirtelee palikoita paikasta toiseen pikkuveljen katsellessa haltioissaan. Olen opettanut taaperolle laskemista palikoiden avulla ja näyttänyt eri värejä palikka kerrallaan. Alemmassa kuvassa oleva dinosaurus pehmolelu on myös Ikeasta. Ostin lelun viime Ikea käynnillä Oliverille, mutta hän ei hyväksynyt dinosaurusta leikkeihin ollenkaan. Sen sijaan 7 kuukauden ikäinen kuopus rakastui dinoon. Dinossa on kivoja pintoja ja sitä on kiva nujuuttaa leikkimatolla painiessa. Lue: Pelottava sormiruokailu – vauva haluaa syödä, mutta äitiä pelottaa

Nuppipalapelejä meillä on ollut kauan. Saatiin ensimmäiset palapelit lastenneurologian osastolta palkinnoksi hienona potilaana olosta, mutta vasta 2-vuotiaana palat ovat alkaneet kiinnostamaan. Nuppipalapelien pelaaminen on mukavan rauhoittavaa puuhaa illalla ennen nukkumaanmenoa. Se kehittää keskittymiskykyä, koordinaatiota ja pinsettiotetta. Lue: Sisaruksen hyväksyminen vei aikaa, nyt pikkuveli on tervetullut leikkeihin

Lelut osana sisustusta

Clas Ohlsonilta löytyy mun mielestä esteettisesti kauneimmat lelut. Eihän lelun ulkonäöllä pitäisi olla väliä kuhan se lapselle kelpaa, mutta kieltämättä on kiva saada leluja mitkä mielenkiintoisuuden lisäksi sopivat sisustukseen. Mun äiti on tyhjentänyt usein Clas Ohlsonin leluhyllyn näistä pastelli-sävyisistä leluista. Yllä olevassa kuvassa näkyy tuollainen näppäryyttä kehittävä palikkapeli mitä Oliver on rakastanut kovasti. Lisäksi mummilasta löytyy kaunis vaaleansininen parkkitalo ja pieniä autoja.

Meidän makuuhuoneet sijaitsevat alakerrassa, joten lelut on tuotava olohuoeeseen, jotta voin seurata lasten leikkejä ruoanlaiton yhteydessä. Olohuoneesta löytyy ”vakio kalusteena” kaunis valkoinen liukumäki ja taaperon kummitädin vanha puinen keinuhevonen. Nämä sisustus lelut ovat olleet kovassa käytössä olohuoneessa riehuessa ja touhutessa. 2-vuotias jaksaa edelleen laskea liukumäkeä kymmeniä kertoja päivässä. Lue: Kotiesittely – olohuoneen remontti on viittä vaille valmis

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X