ihan mamina - Banneri

Montaa viikkoa ei ehditty päiväkotiarkea elää, kun meille rantautui flunssa. Eikä sitä hemmetin sitkeää flunssaa ole vielä kahden kuukauden jälkeen saatu häädettyä kokonaan pois. Kuumetta oli ainoastaan ekana viikkona ja sitä hoidettiin särkylääkkeellä. Jälkitaudiksi 2-vuotias sai pahan korvatulehduksen molempiin korviin mikä häädettiin antibiootein. Korvatulehduksen ainoa oire oli kova itkuisuus öisin. Kehotan siis tarkistuttamaan korvat lääkärillä mikäli yhtään epäilyttää. Me ollaan käyty kolmesti lääkärissä tämän taudin aikana. Ensin tuli kurkunpääntulehduksen aiheuttama haukkova yskä, sitten korvatulehdus ja kolmantena hengenahdistus ja syömättömyys. Nyt pohdin infektioastman mahdollisuutta ja varailen jälleen uutta aikaa vastaanotolle.

Ehdottomasti tämän vuoden parhaan vauvatarvike palkinnon saa Baby-Vac nenäimuri. Meillä on aikaisemmin ollut Prismasta ostettu niistäjä mistä en ole saanut paljoa apua. Siksi suhtauduin myös Baby-Vaciin epäilevästi. Tämän uskomattoman sitkeän flunssan loppusuoralla voin todeta, että nyt ei mennyt rahat hukkaan. Kummallakin lapsella oli nenä ja hengitystiet täynnä todella sitkeää limaa ja etenkin öisin pelkäsin puolivuotiaan kuopuksen tukehtuvan. Baby-Vaclla räkä ei tule ainoastaan pintapuolisesti ulos, vaan myös syvemmältä ylähengitysteistä. Kokeilin varuiksi Baby-Vac imuria myös itselleni, sillä halusin tietää onko se niin inhottavan tuntuista kun miltä näyttää – ei ollut. 2-vuotias taisteli aluksi kovasti nenän imurointia vastaan, mutta muutamassa päivässä hän tottui toimenpiteeseen ja tuli jopa itse pyytämään nenän tyhjennystä. Lopulta olin niin innokas nenän imuroija, että meidän vanha imuri irtisanoi itsensä oikosulun myötä. Edelleen kaiken tämän arvoista! Moni suosittelee Baby-Vacin kaveriksi Physiomer Baby suolasuihketta tekemään räästä juoksevampaa, jotta sen saisi helpommin ulos. Meillä ei kumpikaan lapsista kärsinyt tukkoisesta nenästä, pikemmin räkää valui paljon ja kaikkialle. On kuitenkin hyvä, että suihke löytyy kaapista seuraavan flunssan varalle. Lue: Päiväkodin aloitus toi flunssat, korvatulehduksen ja unettomat yöt

Yskän helpottajaksi hunaja. (Huom. vain yli 1-vuotiaille).

Taapero yskä on pitkittynyt pahasti. Häntä itseään yskä ei häiritse, mutta kuopus herää turhan usein öisin isoveljen yskintään ja sen seurauksena koko perhe on hereillä. Sängynpäädyn kohottaminen on auttanut hieman, sillä silloin ainakaan nieluun valuva lima ei yskitä. Nyt kuitenkin yskä on muuttunut kuivaksi köhinäksi – paras apu yskään on pieni lusikallinen hunajaa. Mulla on siis yöpöydällä hunajapurkki ja pikkulusikoita. Taaperon herätessä yskänpuuskaan nappaan lusikan ja hunajan ennen kun vauva herää ääniin. Hunajassa sanotaan myös olevan luonnon omaa antibioottia ja parantava vaikutus. Syön itsekin aina hunajaa flunssassa tai kurkkukivussa – se auttaa.

 

View this post on Instagram

 

Henkilön IHAN MAMINA (@niina.mantere) jakama julkaisu


Yöllisten hengitysvaikeuksien ja nenän tukkoisuuden apuna käytin pilkottua sipulia. Pilkoin yöpöydälle pieneksi silpuksi tavallista sipulia ja valkosipulia. Sipulin aromit saa silmät kyyneliin, mutta myös nenän aukeamaan. Pakko myöntää, että ei ollut itsestä näin terveellä nenällä ja hajuaistilla nukkua sipulinkäryssä, mutta mitä ei äiti lastensa vuoksi tekisi. Lue: Haluaisin nukkua mieheni vieressä – perhepeti ei enää palvele

Syö mitä syö, kuhan syö

Pahimpina flunssapäivinä en piitannut ruoaympyröistä tai sokerirajoituksista. Taapero sai syödä ihan mitä vain kuhan maistui. Pillimehut, smootiepussit ja pyttipannu oli toimivia. Muistan omasta lapsuudesta kuinka äiti kehotti flunssaisena välttämään suklaata ja maitotuotteita – nämä lisäävät limaneritystä. Kuopus lopetti hyvin alkaneen kiinteiden maistelun flunssan iskiessä, joten en niitä pahemmin tuputtanut. Smootieta saattoi silloin tällöin maistaa, mutta enimmäkseen hän siirtyi takaisin pelkälle imetykselle kunnes kuume ja räkäisyys selkeästi helpotti. Äidinmaidosta vauva saa kaiken tarvitsemansa lisäksi vastustuskykyä. Muutaman kuumeettoman päivän jälkeen kävimme myös ulkona päivittäin. Raitis ilma helpotti hengitystä ja rattaissa puoli-istuva asento oli vauvalle paras nukkumiseen sillä hetkellä.

Eniten toivotan sulle isosti tsemppiä! Useita viikkoja kestävä flunssa on vanhemmillekkin todella raskas kokemus. Lapsi tarvitsee sinua tuplasti enemmän ja vie yöunistasi suurimman osan. Unohda siis kaikki muu, tilaa ruokaa kotiin ja lepää aina kun ehdit. Nähdään myös Instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X