ihan mamina - Banneri

Uskomatonta kyllä vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on tehnyt meidän arkeen suuren muutoksen. Tai sanotaanko näin, että ollaan palattu siihen vanhaan jo toimivaksi todettuun rytmiin pitkän unettoman ja kiukuntäyteisen vaiheen jälkeen. Kiitos tästä kuuluu vauvahieronnalle. Olen käyttänyt Pipsua nyt kahdesti Perhe-Artella Nooran vastaanotolla. Ensimmäisellä kerralla reilu 3 viikkoa sitten Pipsu oli itkeskellyt useita öitä, päiväunet nukuttiin huonosti eikä hän viihtynyt yhtään lattialla kun ei päässyt mihinkään. Pipsua hieroessa Noora totesi, että hartioissa on jumeja ja lantio oli hieman kallellaan taaksepäin. Hieronnasta ei kulunut montaa päivää, kun Pipsu oppi ryömimään ja alkoi viihtyä jälleen lattialla nyt kovasti eteenpäin pyrkien. Keho kaipasi pientä rentoutusta ja jumien avaamista, jotta uuden oppiminen oli mahdollista.

Toisella käynnillä kävimme viime perjantaina. Tällä kertaa vein vastaanotolle erittäin huonosti nukkuneen ja hieman kiukkuisen beibin. Noora sai onneksi hyvän kontaktin vauvaan, mutta selällään Pipsu ei olisi halunnut olla hetkeäkään. Hieman se hankaloitti työskentelyä, muttei tehnyt sitä mahdottomaksi. Pipsu sai rauhassa katsella leluja ja kirjoja Nooran hieroessa häntä vauvaturvallisella kookoksella. Olen itseasiassa alkanut pitämään kookosen tuoksusta. Kookokselta tuoksuva vauva on onnellinen, rento ja tyytyväinen.

Vauva heräilee öisin

Hellän hieronnan lisäksi Noora käsitteli erilaisia vyöhyketerapeuttisia pisteitä sen mukaan mitä olin kertonut hänelle meidän haasteista. Suurimpina haasteina meillä on ollut yölliset turhat heräilyt ja sen myötä väsymys päivisin ja huonontuneet päiväunet. ”Uni ruokkii unta” ei ole mikään turha lause. Helposti sitä luulisi, että yöllä heräilevä vauva nukkuisi päivällä pitkään. Ei pidä paikkaansa. Huonosti nukkuva vauva nukkuu usein huonosti myös päivällä. Pipsu herää yöllä syömään kaksi kertaa ja nämä yölliset imetykset ei minua häiritse. En halua kiirehtiä yöimetyksen lopetuksessa, sillä uskon vauvan lopettavan aktiivisen syömisen itse kun on tarpeeksi vanha (esikoinen lopetti tasan 8kk iässä). Maanantaina neuvolassa käydessä selvisi, että olin ollut fiksu kuunnellessa omaa vaistoani. Beibin paino ei ollut noussut kuukaudessa kuin reilu 90g. Hän siis tarvitsee ravintoa myös yöllä, sillä kiinteitä ruokia ei mene tarpeeksi vieläkään. Turhilla heräämisillä tarkoitan tilanteita kun vauva herää kitisemään, muttei ole nälkäinen.

Ruoka ei maistu

Aluksi pistin huonon syömisen flunssan piikkiin, mutta ruokahalu ei kasvanut flunssan väistyessä. Kiinteitä on tarjottu kaikilla mahdollisilla tavoilla, mutta beibi on syönyt vain yhden kunnon aterian päivässä. Muut kerrat on ollut sotkemista ja korkeintaan kahden lusikallisen maistelua. Parhaiten on maistunut Semperin smootiet ja puuropussit mitä on helppo imeä suoraan pussista. Huono syöminen vaikuttaa myös yöuniin, sillä ei tuollasella ruokamäärällä jaksa nukkua koko yötä.

Sattumaa tai ei syöminen parani heti vauvahieronnasta seuraavana päivänä. Lauantain kuluessa äitillä loksahti leuka lattiaan ateria toisensa jälkeen kun pieni ihminen söi valtavalla ruokahalulla. Hyviä ruokailuhetkiä on jatkunut pian kokonaisen viikon ja uskon myös tämän vaikuttaneen vauvan nukkumiseen. Yöt on nyt helpompia. Toki Pipsu syö edelleen öisin, mutta musta tuntuu että uni on laadukkaampaa ja syvempää eikä turhia kitinöitä ole ihan niin paljoa. Edelleen hän kaipaa joskus tissiä myös unileluksi ja lohdukkeeksi, mutta heräämiset on vähentynyt ainakin puolella. Päivisin beibi on kuin uudelleen syntynyt. Jaksaa touhuta innokkaasti, eikä enää meinaa nukahtaa pystyyn jo ennen aamupalalle pääsemistä. Nähdään myös Instagramissa @niina.mantere

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X