ihan mamina - Banneri

Vierailtiin syyslomalla Helsingissä ja Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Olin aivan haltioissani tuosta sisätiloihin rakennetusta tropiikista. Vedin syvään kosteaa ja raikasta ilmaa keuhkoihin Patun juostessa pientä allasta ympäri riemuissaan. Uskomaton paikka!

Mulle tuli ihan uutena tietona, että Lähijuna Z kulkee Lahdesta Helsinkiin ja lastenvaunujen kanssa liikkuva saa matkustaa sillä maksutta. Madaltaa huomattavasti mun kynnystä lähteä ”isolle kirkolle”. Ilmaiset alle tunnin kestävät matkat ja esteetön kulku junaan, mahtavaa! Junan ovista meni meidän tuplarattaat kevyesti sisään ja lastenvaunupaikan vieressä oli kaksi pientä seinästä laskettavaa penkkiä. Halutessaan voi siis istua rattaiden vieressä jos lapsi nukkuu. Me jätettiin rattaat paikoilleen ja mentiin istumaan lapset sylissä lasiseinän toisella puolen oleville penkeille. Siitä näki sopivasti tiirailla, ettei tavarat lähde vieraiden matkaan ja taapero pääsi ihastelemaan maisemia junan ikkunasta. Lähijuna Z:lla kulkiessa kannattaa huomioida kaksi asiaa. 1. Junia perutaan joskus vähäisen liikenteen takia – onneksi tunnin sisään menee yleensä toinen. 2. Yksi Lähijunista (ilmeisesti se Kouvolaan asti menevä) on sellainen mihin täytyy kiivetä muutama porras kyytiin. Olen aina saanut jonkun ystävällisen ohikulkijan nostamaan kanssani rattaat ylös ja avaamalla sisäovesta välikaistaleen saa tuplarattaatkin mahtumaan sisälle junan vaunuun. Suosin kuitenkin näitä esteettömiä lähijunia. Kaiken kaikkiaan junalla matkustaminen lasten kanssa on paljon helpompaa kun aluksi kuvittelisi. Toinen juna mitä suosin aina matkustaessa on InterCity. Siinäkin kulku on esteetön ja tuplarattaat menee vaivatta sisään. Lue: Meidän sisarusrattaat, Bugaboo donkey duo

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha oli näkemisen arvoinen todella. Sisätiloihin on rakennettu erilaisia ”luontoja” ympäri maailmaa. Vierailimme vuoristosademetsässä, palmusalissa, välimeren kasvillisuudessa ja savannilla. Olisin viihtynyt välimeren kasvillisuuden parissa ikuisuuden. Huumaava tuoksu veti minua puoleensa ja olisin halunnut purkittaa sitä fiilistä. Sademetsässä vieraillessa tunsin kuinka keuhkorakkulat aukesivat ja kosteudessa oli hyvä olla ja hengittää.

2-vuotias Patu juoksi innoissaan ympäri salia ja tutki kasvillisuutta mielenkiinnolla. Häntä sai vahtia tarkkaan, sillä osa kasveista on myrkyllisiä eikä niitä tietenkään saa vahingoittaa. Mahduimme hyvin kävelemään koko pitkän kasvihuoneiden polun läpi tuplarattaat mukana ja pysähdyimme aina ihastelemaan uutta. Sisäänpääsy oli aikuiselta 12 euroa ja lapset pääsivät ilmaiseksi aikuisen mukana.

Baby lounge ja aasialaista

Kauppakeskus Forumin kolmannessa kerroksessa oleva Baby lounge on tullut meille jo tutuksi. Paras paikka wc tauolle, imetykseen ja pienempien lasten ruokailuhetkiin. Taapero viihtyy lelujen parissa sillä välin kun vauvaa hoidetaan. Portti takaa sen, ettei isompi lapsi karkaa kesken kriittisen hetken. Syömässä käytiin aasialaisessa buffetissa ja se homma oli fiasko. Ruoka oli ihanaa, mutta uhmakas 2-vuotias ei suostunut syötettäväksi ja valutti yhden annoksen verran nuudelia haalarinsa sisään syödessään käsin. Lisäksi hänen lautaselle eksyi jotain tosi tulista ja huuto oli sen mukainen. Lue: Kun taapero saa raivarin kaupassa

Iltapäivä vietettiin Forumin kauppoja kierrellessä. Mukana minulla oli kantoreppu lähinnä vauvaa ajatellen, mutta parhaimpaan käyttöön se pääsi taaperon kanssa. Uhmakohtauksen tullen laitoin taaperon kantorepun avulla reppuselkään ja siellä hän naureskeli vastaantuleville ihmisille ja ihasteli kauppojen valikoimaa. Ei tarvinnut raahata lattialle levyksi heittäytynyttä toddleria hiki päässä tai kuunnella huutoa rattaisiin sidotulta lapselta joka vasta opettelee tunteiden käsittelyä ja kokeilee omia rajojaan. Reissu oli kiva ja oli ihana päästä tekemään jotain mukana olevien siskojen kanssa. Haasteista huolimatta mun reissukuume vain kasvoi ja haluaisin lähteä pidemmälle matkalle johonkin päin Suomea koko perheen voimin. Nähdään myös Instagramissa @niina.mantere

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X