ihan mamina - Banneri

 

Meidän kodin vauhtikaksikosta pian 3-vuotta täyttävästä Patusta ja 1,5-vuotiaasta Pipsusta on kuoriutunut aikamoinen sisaruspari. Yhteisiä leikkejä ja touhuja on löytynyt nyt kun pikkuvelikin pysyy vauhdissa mukana. Patulla on selvästi leijonan luonne ja siksi valitsimme Deseniolta hänelle oman leijonataulun. Hän on voimakastahtoinen ja ilmaisee tunteita vahvasti. Hän osaa myös olla leikkisä kisu joka nauraa kikattaa nurmikolla kierien. Ehdottomasti leikkisä leijona siis! Nuorempi veljeksistä Pipsu on taas hassutteleva kirahvi. Hän haluaa aina saada kaikki ympärillä olevat ihmiset nauramaan virnuilemalla ja kääntelemällä päätään söpösti kuten kirahvitaulussa. Kikattaen tuo pieni kirahvin poikanen juoksee karkuun.

Meidän lasten lemppari puuhat

Yhteisiä lemppari juttuja tällä hetkellä on saippuakuplat. Ostin saippuakuplia puhaltavan koneen säästääkseni allergiakaudella omia astmasta vinkuvia keuhkojani ja kuplakone on ollut hitti. Parhaat 15 euroa mitä olen koskaan käyttänyt. Saippuakuplien poksauttelu niin sisällä kuin ulkona jaksaa naurattaa aina.

Rakentelu on myös molemmista hauskaa puuhaa. Esimerkiksi avaamattomista vessapaperirullista saa tehtyä korkean tornin minkä voi lopuksi kaataa kumoon naurun kera. Torneja voi tehdä muistakin arkisista jutuista ja takuulla on kivaa.

Luontoretket on meillä parhaita hetkiä. Molemmat lapsista viihtyy hyvin metsässä ja jaksaa tutkia tunti kausia erilaisia maisemia, kiviä, käpyjä.. kaikkea mitä voi pieneen koriin tai ämpäriin kerätä mukaan ja ihmetellä.

3-vuotiaan lemppari puuhat

Meidän 3.v rakastaa piirtää! Etenkin vesiliukoiset puuvärit on hänen lemppareita koska värit soljuu kauniisti paperille. Hän istuisi tunti kausia piirtämässä ja ollaankin hankittu hänelle paljon erivärisiä papereita, sormivärejä, kyniä ja kaikkea mitä pieni taiteilija voi tarvita.

Omassa huoneessa parasta on kirjojen selailu. Esikoinen tutkii kirjat moneen kertaan kannesta kanteen ja ihmettelee eri kuvia sekä ”lukee” omaa tarinaa kirjojen kansien sisältä. Maailman hellyyttävin näky.

Tänä kesänä potkupyöräilystä on myös tullut hitti, vaikka aluksi pyörän selkään nouseminen jännittikin häntä kovasti. Lopulta mummo sai hänet kannustettua satulaan ja nyt vauhdista ei tule loppua kun pieni tyyppi jaksaisi potkutella hamaan tulevaisuuteen asti.

1,5-vuotiaan lemppari puuhat

Edelleenkin kaiken purkaminen ja uudelleen kasaaminen on parasta puuhaa Pipsun mielestä. Esimerkiksi keittiön laatikko täynnä muovikippoja on hauskin juttu koskaan ja koko laatikon sisältö on kiva levittää keittiön lattialle. Tavaroiden siivoaminen takaisin laatikkoon tuntuu olevan vielä hieman hakusessa.

Pipsu myös rakastaa ulkoilua ja siellä hänellä on kova määränpää vaeltaa aina juuri sinne minne muu porukka ei vahingossakaan ole menossa. Ulkona erilaisten tekstuurien kuten hiekan tutkiskelu tuntuu hauskalta ja vielä kivempaa on saada vettä leikkeihin mukaan.

Lastenhuoneessa Pipsu osoittelee leluja ja tauluja jolloin hänelle pitää kertoa mikä siinä on kyseessä. Usein vastaus on ”oho” tai ”aha” hieman mutisten ja hymähtäen. Hän on siis utelias tutkiskelija ja haluaa tietää kaikesta kaiken. Hän myös pitää leikistä missä häntä pyydetään tuomaan eri esineitä ja esittelemään niitä. Suosittelen siis vilkaisemaan Desenion lasten taulujen valikoimasta jotain mukavaa ihmeteltävää lastenhuoneen seinille. Nähdään myös Instagramissa @niina.mantere

 

 

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X