ihan mamina - Banneri

Syksy on alkanut aivan ihanilla keleillä. Parasta aikaa katselen ulos ikkunasta kauniiseen ruskaan kun tuuli puhaltaa kultaisia lehtiä puista. Rakastan listojen tekemistä joten otin projektiksi keksiä mitä kaikkea lasten kanssa voisi syyslomalla tehdä. Viikon mittainen loma on lyhyt, joten valmis lista auttaa siinä ettei jää vain pyörittelemään peukaloita siinä ”mitä tänään tehtäisiin” vaiheessa. Tästä listasta on helppoa valita puuhaa koko perheelle.

Aarteiden keräily

Meidän 3-vuotias on syksyn myötä innostunut keräilemään. Kävellään ympäri lähialueita ja kerätään kastanjoita, tammenterhoja, käpyjä ja kauniita lehtiä. Kikattamisesta ei meinannut tulla loppua kun pienen taskut pullottivat tammenterhoista kun maaoravan posket. Kotona tammenterhot laitettiin lasipurkkiin keittiön pöydälle tuomaan syksyistä tunnelmaa.

Metsäretki tai patikointimatka kansallispuistoon

Retket on meillä lasten suosikkeja. Nämä kaksi pientä viihtyy metsässä ja luonnossa. Ihan pelkkä polkuja pitkin käveleminen on loistavaa tasapainoharjoittelua lapsille ja rauhoittaa mieltä. Mun suosikki paikkoja on Päijät-Hämeessä Lapakiston luonto ja Kymenlaaksossa Repoveden kansallispuisto. Mikään ei maistu niin hyvältä kun eväät kauniissa luonnossa. Lue: Retkeily ulkona – hyvän välipalan merkitys lapsen päivässä

Meiltä löytyy aina eväskassista Semperin käyttövalmiita puuropusseja ja nyt niitä saa myös moniviljapuurona ilman lisättyä sokeria. Puurot sopii yli 8kk ikäisille. Kesälomalla matkustimme hotelliin yöksi ja puuropussit toimivat loistavasti myös iltapalana. Uusissa moniviljapuuroissa on myös hyviä rasvoja pitämään nälkää.

Taskulamppuhippa

Tässä hyvä sauma opettaa samalla lapsille siitä miten tärkeä on käyttää heijastinta. Mennään pimeän tullen ulos heijastimet paikallaan ja taskulampulla katsotaan missä jokainen kulkee. Äkkiä sitä huomaa ettei ilman heijastinta toista meinaa nähdä ollenkaan.

Nukutaan majassa

Telttaretkeä voi leikkiä sisällä rakentamalla majan olohuoneeseen ja asettamalla sinne vilttejä, peittoja, tyynyjä ja led kynttilöitä.

Oman pihan urheilukilpailut

Ikätason mukaan hauskoja tehtäviä kuten kävyn heittoa ämpäriin, tölkkien kumoamista ja juoksukilpailuja vesilätäköiden läpi. Lopuksi voidaan jakaa palkinnot kaikille hienosti suoriutuneille urheilijoille.

 

Pst. Omat eväät kannattaa olla mukana joka paikassa.
Nämä käyttövalmiit moniviljapuurot toimii meillä:
https://www.semper.fi/moniviljapuuro-omena-mansikka-mustikka-8kk
https://www.semper.fi/moniviljapuuro-omena-persikka-aprikoosi-8kk

 

Tekemistä lapsiperheelle

Tekemistä lapsille kannattaa keksiä yhdessä lasten kanssa ja pohtia erilaisia ideoita. Yksi meidän lasten suosikki juttu on mennä kävellen mummolaan. Siinä yhdistyy samalla kävely, aarteiden keräily ja mummolassa saa aina kaakaota ja voi vaikka leipoa.

Uimahalliin

Mun mielestä uimahallit kuuluu syksyyn! Harrastin lapsena uintia ja rakastin sitä syksyn fiilistä kun uimisen ja saunomisen jälkeen käveltiin autolle rentoutuneena pienessä tuulessa ja hämärässä.

Askartelu vaahteranlehdistä

Kerätkää vaahteranlehtiä ja prässätkää niitä kirjojen välissä tai asettakaa piirustuspaperin alle ja värittäkää lehden kuva esiin vahakynillä. Vaahteranlehtiä voi myös maalata vesiväreillä.

Leipominen

Syksyllä parasta sesonkia on leipoa kurpitsapiirakkaa. Nam!

Retki kirjastoon

Kirjastoon menosta saa erityisen kun ottaa mukaan eväitä ja menee ajan kanssa selailemaan kirjoja. Kannattaa myös tutustua kirjastojen nettisivuihin – usein kirjastoissa järjestetään ohjattuja luku-tai leikkihetkiä lapsille.

Junamatka toiseen kaupunkiin

Meiltä Lahdesta ainakin pääsee Z junalla rattaiden kanssa ilmaisiksi aina Helsinkiin tai Tampereelle saakka. Matkan voi siis toteuttaa pienelläkin budjetilla ja Helsingistä löytyy esimerkiksi Kasvitieteellinen puutarha katseltavaksi.

Uuden leikkipuiston tsekkaus

Kirjoita Google mapsiin ”leikkipuisto” ja valitse yhdessä lapsen kanssa jokin puisto missä ette ole vielä käyneet leikkimässä. Pakkaa mukaan eväitä kuten Semperin uusia moniviljapuuro pusseja ja vietä vaikka koko päivä uudella leikkialueella.

Pyöräily

Nyt alkaa olla viimeiset hetket pyöräillä ennen pyörän talvikuntoon laittoa. Hyödynnetään kauniit kelit koko perheen pyöräretkellä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Annetut tiedot näkyvät vain blogin ylläpitäjälle. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X