5 randomia faktaa minusta – tappajahai altaassa ja yksiavioisuuden myytti

Terhi-Anneli Bech Koivisto/Jyllannin suomineito

Viisi randomia faktaa minusta

1. En ole erityisen eläinrakas tai lapsirakas.

Aikamoinen oksennus näin vegaaniäidiltä? Viittaan nyt tietenkin stereotypiaan, en siihen ettenkö arvostaisi sekä eläimiä ja lapsia. En siis vihaa tai mitätöi näitä otuksia, mutta en ole mikään jokaisen vastaantulevan villakoiran läpsijä tai lapsille lässyttäjä. Luulen että tämä liittyy vahvasti siihen että en ole (tanskalaisten kauhuksi) halailijatyyppi, eli haluan kunnioittaa kaikkien elävien olentojen koskemattomuutta ja omaa tilaa. En mene koskaan aktiivisesti hiplailemaan eläimiä, sillä en usko että ne sitä yleensä edes haluavat vaan toivovat saavansa olla rauhassa. Ihmiset dominoivat tässäkin suhteessa eläimiä enkä halua olla osa sitä. Jos eläin hakeutuu itse luokseni, olen tietenkin onneni kukkuloilla. Lapset eivät useinkaan halua suoraa kontaktia, saati että randomit aikuiset tulevat liian lähelle, jopa koskevat ja juttelevat. Sama sääntö pätee siis niin eläinten kuin lasten lähestymiseen: jos lapsi haluaa tulla minua läpsimään, otan sen vastaan ilolla. (Sama sääntö ei sitten päde aikuisiin.)

2. Syön kokonaisia suolakurkkuja suoraan purkista.

Tämä ei liity pelkästään suolakurkkuihin, vaan kohde voi olla kokonainen purkkipunajuuri tai vaikka tavallinen kurkku. Tykkään äärimmäisyyksistä, konventioiden rikkomisesta ja jos voin syödä suolakurkun suoraan purkista, teen sen.

3. En usko yksiavioisuuteen.

Tai siis uskon että se voi olla joillekin se paras ja rikkain tapa elää, mutta mielestäni se ei ole mikään suuri totuus johon kaikkien pitäisi ahtautua. En myöskään usko että ihmisen tulee elää koko elämänsä yhden ja saman kumppanin partnerina. Ihmiset ovat osa elämäämme erilaisissa rooleissa, erilaisina aikoina ja voi olla täysin turhaa ja väärää käyttää voimavaransa suhteen ylläpitämisessä jonka aika ehkä meni jo. Ja kyllä kyllä joutsenetkin elää yksin kumppanin kuoltua ja se kaikki vaikuttaa niin romanttiselta, mutta itseasiassa se on aika kammottavaa?

4. En ole rasvannut kasvojani yli vuoteen.

Ketä kiinnostaa? No minulta kysellään usein että miten meikitön ihoni on niin hyvässä kunnossa. Luulen että se johtuu kasvisravinto-meikittömyys kombosta, mutta Tanskassa on myös paljon suurempi ilmankosteus kuin Suomessa, jonka huomaan vaikuttavan ihoon ja hiuksiin. Lätkin bonustytön rasvaa huvikseni kerran kasvoihin ja minulle tuli heti finnejä. Jäi viimeiseksi kokeiluksi.

5. Pelkään tappajahaita.

Paikalla ei ole väliä sillä oli se ranta, lampi tai uima-allas, se VOI olla potentiaalinen paikka haille. Kun olen yksin vedessä, mielikuvitukseni laukkaa niin että uskon paralleelien universumien yhtyvän ja tupsauttavan hain vaikka ammeeseen. Kävin telkkari aikoinani YLE:n uima-altaalla aina ennen kuvauskeikkaa uimassa, mutta minua jännitti joka ikinen aamu että joutuisinko menemään altaaseen yksin? Se oli erityisen paha paikka, koska uima-allas on tummansininen mikä teki altaasta pohjattoman tuntuisen. Näen yhä painajaisia pohjattomista altaista. Trauma on tullut tietenkin siitä että katsoin tappajahai-leffat liian pienenä, koska isä on elokuvaentusiasti. Älä koskaan ikinä näytä vedensyvyyksistä kertovia elokuvia lapsillesi liian varhain, tai he pelkäävät ammeita vielä 39-vuotiaanakin.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä