Ei mikään etä-äiti, vaan ihan oikea äiti

Helka Belt on etä-äiti.

Siis sellainen äiti, jonka luona oma lapsi ei asu koko aikaa. Sellainen äiti, joka tapaa etälastaan aina joskus. Ei joka päivä, ei joka viikko, mutta ehkä joka toinen viikko. Tai kerran kuukaudessa, jos lapsi vaan haluaa tulla.

Ikävä omien lasten luo on Helkan arkea. Arkea, joka perustuu luopumisille ja jälleennäkemisille.

Helkan etäpoika on jo aika iso, teini-ikäinen. Sen ikäinen, jolla ei ole enää niin paljon aikaa äidille. On kaverit, harrastukset, koulu ja lähikoti, joka tuntuu enemmän kodilta kuin äidin koti.

Mutta niin Helkan koti ammottaa usein tyhjyyttään. Lastenhuone huutaa hiljaisuutta. Ovi pysyy kiinni ja odottaa lasten täyttävän huoneet taas joku päivä.

Ikävä omien lasten luo on Helkan arkea. Arkea, joka perustuu luopumisille ja jälleennäkemisille.

Helka kirjoittaa blogissaan: ”Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä?”

Katso lyhytdokumenttielokuva Helkasta:

”Ei mikään etä-äiti, vaan ihan oikea äiti”

Katso myös muut lyhytdokumenttielokuvani

Lapsettomuus tekee kipeää

En tiennyt saanko pitää lapseni

Lapseni ei osannut puhua

Syöpä pysäytti elämämme

Seuraa blogiani myös Facebookissa ja Instagramissa.

View this post on Instagram

1.May is the Vappu in Finland 🇫🇮Ihanaa vappua! 🌼 Otin oman vappuhetkeni tänään Aarhusin rypsipellossa. Muuta juhlintaa täällä kun ei oikein tapahdukaan ja huominen on ihan tavallinen työpäivä. Muistuttelen blogissa siitä miten jopa lapsiperheiden juhlapyhät tuppaa olemaan varsin kosteita. Todella pysähdyttävää ajatella mitä pyhät ja lomat tarkoittavat monille lapsille. Kesälomilla lastensuojelu ruuhkautuu kun vanhemmat vähän "rentoutuvat". Alkoholinkäyttö voi lähteä vanhemmillakin lapasesta. Minun harras toiveeni on: älä anna lähteä lapasesta. Juokse mieluummin kukkapeltoon, anna tuulen lyödä kasvoillesi ja onnen kuplia raittiissa sydämessä 💕 Photo @jyllanninsuomineito Lue lisää kesälomien juopottelusta @kaksplus blogissa- linkki profiilissa☝️ 🌼 🌼 🌼 #vappu2019 #klaravappen #vappen #jyllanninsuomineito #juoppo #blogit #kaksplus #kaksplusblogit #blogger #denmark #visitdenmark #finlandindenmark #finnishgirl #vegan #nomakeup #naturalbeauty #veganwoman #veganbeauty #veganer #veggie #vegetarian #aarhus #cozydenmark #finland #scandinavia #exploring #nature #danishnature #nordic #nordicnature

A post shared by Terhi-Anneli Bech Koivisto (@jyllanninsuomineito) on

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä