Frozensukkamies on arjen todellinen sankari

Frozensukkamies:

Juurihan vasta nukahdettiin ja sitten jo kuiskutellaan että on aamu. Eikun menen peiton sisälle täällä on maja. Koko maja nousee ilmaan APUA MAJA LENTÄÄ. Istu siihen, otatko viltin. Banaani ilmestyy käteen kuin tyhjästä. Piirettyjä. ÄITI ISTU VIEREEN ANNA HALI. Pikainen lämpö käy poskella ja äidin hiukset heilahtaa taas kohti keittiötä. Pitää pakata eväät reppuihin nyt ei ehdi, missä on sinun kengät, mitkä urheiluvaatteet? Lille finger seikkailee pitkin vihreitä niittyjä ja sitten siihen viereen tulee sen pieni kaveri muurahainen.

Tups tups frozensukat ilmestyi jalkoihin. Miten ne siihen tuli. Nyt ohjelmassa muurahainen soittaa pilliä, kädet ylös oho tuli pimeä. KUKA SAMMUTTI VALOT. Paita meni niin että sujahti. Syöpäs reippaasti se banaani. Suu on jäänyt auki kun muurahainen ja pikkusormi menevät nukkumaan. Miksi ne menee nukkumaan vaikka on aamu? Katson ikkunasta ja on pimeää. ÄITI ONKO YÖ? Ei kulta nyt on aamu ja vien sut kohta päiväkotiin, eikö ole kivaa? 

EN HALUA PÄIVÄK-suuhun tups tuli hammasharja. Hammasharjat tupsahtelee isoveljienkin suuhun, hups tups. Pestään hampaita niin että suhisee. Nyt hopihopi kaikki, kello on kohta puoli! Äidin hiukset viuhtoo toiselle puolelle. Se tiputtaa haarukat kun ryntäilee puolelta toiselle, ÄITI ON HÖPÖHÖPÖ.Puhelin kädessä kelle se puhuu, onko se joulupukki? Haluan puhua joulupukille ja haluan puhelimen. ANNA SE nyt ei kulta yhtään ehdi se on töistä kun soittavat. Niin siellä töissä mikä on töissä oikein. ÄITI MIKÄ ON TÖISSÄ?

Nyt pitää laittaa haalari ja niin joo tää ensimmäinen jalka menee tälleen sisään. Jalka ei mene. Siellä on joku tiellä, ei mene ei mene ja itkettää. SE EI MEE. Nyt ei kulta ehdi kiukutella kiire, hups pipo hanskat ja muille kans. HALUAN ITE! Nyt ei kulta ehdi ite nyt on kiire. Kaikki juoksentelee sinne tänne.

Pölyhiukkanen laskeutuu. Yritän ottaa sitä kielellä kiinni. Oliko nyt joulu? Kulta nyt ne kengät jalkaan, eikö niin? Ai niin kengät ja pölyhiukkanen tulee nenänpäähän. Haluan sen kiinni, aarggh, otan vangiksi sen. VANKILASSA. Kulta kengät! Frozen sukka ei saa mennä piiloon. ÄITI FROZEN SUKKAA EI SITTE NÄÄ!Ne sukat on siellä sitten suojassa hei kengät pitää laittaa. Itkettää kun Elsa menee piiloon.

Äitin hiukset viuhtoo, se on nostanut laatikkopyörään, oho onpa kylmä. Puhallan ilmaan ja tulee savua. KATO SAVUA ÄITI! On joo se on höyryä. Höyryä. Höyryä. Se on hröyryä. HÖÖÖYRY. Äiti vilkuilee puhelinta No niin ei olla myöhässäkään! Onko sulla lämmin? Renkaan vieressä rutisee jäätä ja yritän koskettaa sitä. Varo ettei sormet mene pinnojen väliin! Veljet sytyttää pyörien lamput ja etuovi on pamahtanut kiinni.

Punaisessa talossa on päiväkoti ja siellä on joulukuusi KATO ÄITI KU HIENO. On tosi hieno vau. Nyt kuule on kiire töihin,hali? Heippa. ÄITI MENEE TÖIHIN sanon muille ja heilutan ikkunasta kun äidillä on jo kiire. MIKÄ ON TÖIHIN? Äitin tukka heilahti kulman taakse ja on vähän hämärää. ÄITIIII. Mikä on töihin oikein. Sitten yhtäkkiä äiti vielä kurkkaa kulman takaa ja antaa lentosuukon, tiesin sen. Hoitaja Martin istuu vieressä heiluttamassa äitille ja sitten istun syliin koska MINÄKI TULIN MARTIN TÖIHIN. No niin tulit. Äiti tulee iltapäivällä takaisin. Mitäs hommia mennään tekemään? Ja sitten en enää ajattele äidin hiusten tuoksua.

 

Äiti:

Kyykin kulmantakana itku kurkussa. Hypähdän vielä kerran vilkuttamaan ja Ask vilkuttaa takaisin. Kävelen pitkin seinänvierttä. Mietin, että jos vanhempi tuntee suurta onnistumisen huumaa siitä, että aamulla ulko-ovesta ulostautuessa kaikilla lapsilla on vaatteet päällä ja vielä jotenkin oikeinpäin, on  tuo lapsi aina lopulta se suurin voittaja. Sopeutumattomuus oravanpyörään, tottelemattomuus, hetkestä kiinni pitäminen ja läsnäolo siellä, missä me räpiköimme läpi arjen aikataulujen.

Frozensukkamies, se on se todellinen arkemme sankari.

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä