Hupsista, älä puhu ruoka suussa ja pitäisikös käydä varmuuden vuoksi pissalla? Kun vanhemman rooli jää päälle, vaikka lapset ei olisi mailla halmeilla

Jos olet vanhempi, tiedät ehkä sen tunteen kun jonkun juomalasi on aseteltu vaarallisen lähelle reunaa tai kun ennen pidempää ajomatkaa kollegoiden kanssa lipsahtaa pitäisikös teidänkin käydä pissalla?

Kun vanhemman rooli jää päälle 24/7

  1. Hupsista! Sen jälkeen kun minusta tuli äiti, vaihtui kiroilu lapsiystävällisiin versioihin kuten hupsista, hupsistakeikkaa, no voi sun, himpura, kukkanen tai hipheijaa! Todella katu-uskottavaa kun tapahtumapaikkana on palaveri, hardcore bändin musavideokuvaukset tai Roskilde festareiden oranssin lavan edusta.

  2. Varomattomasti asetellut esineet. Kun palaverissa huomio siirtyy puhuttavasta asiasta johonkin paljon tärkeämpään:pöydän reunalle on asetettu vesilasi tai kahvikuppi. Aivan liian reunalle. Tuijotat kiinteästi vaaravyöhykkeellä olevaa lasia ja ahdistut siitä pienestä railosta joka erottaa lasin tasapainon keikahtamisen lattialle. Toinen kauhuskenaario on veitset, jotka on noin vaan jätetty pöydille lojumaan.

  3. Muiden matkatavaroiden ja kassin sisältöihin puuttuminen. Tarkistelet onko passi, hammasharja, käsidesi, vaihtosukat, tarpeeksi vaihtovaatetta, lentolippu luurissa, matkavakuutus jne. Reissussa varmistellaan että hampaat on pesty, onko käyty pissalla ja onko nukuttu tarpeeksi jotta jaksaa taas seuraavana päivänä.

  4. Ostkoskärryjen heiluttelu. Vauvasi on toisten hoidossa tai vaikka jo koulussa, mutta huomaat heijaavasi ostoskärryjä kassajonossa.

  5. Matkanjohtajan rooli. Seisot hississä viiden muun ihmisen kanssa ja kun ovet lopulta viimeinkin aukeavat, hoputteletkin muita aikuisia no niin mennäänpäs sitten reippaasti! Sama voi tapahtua myös liikennevaloissa, ruokajonossa tai baaritiskillä.

  6. Käytöstapakouluttaja. Kaadat työkaverillesi kahvia ja kuulet kysyväsi mites sitä sanotaan? Muistutat myös miten kysytään nätisti ja että pitäisi aina syödä suun tyhjäksi ennen kuin puhuu.

Mitä nolouksia sinä olet tehnyt tai sanonut vanhempi-moodissasi?

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä